Haberler

"Oğlum Yüzme Bilmezdi" Diyen Ayşe Nine'ye Kara Haber

Güncelleme:

Ermenek'te göçükten çıkartılan 8 işçinin kimlikleri belirlendi. Aralarında "Oğlum yüzme bilmezdi, ne yaptı orada" diyerek Türkiye'yi ağlatan Ayşe Nine'nin oğlu da var.

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan oğlu Tezcan Gökçe için kazadan günler sonra "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı? diyerek umutlu bekleyişinin devam ettiğini açıklayan ve bu sözleriyle Türkiye'yi ağlatan anne Ayşe Gökçe'ye kötü haber geldi.

Arama çalışmalarında dün ve önceki gün cansız bedenlerine ulaşılan 8 işçinin kimlikleri tespit edildi. Aralarından Tezcan Gökçe de var.

YAKINLARINDAN ALINAN ÖRNEKLERLE KARŞILAŞTIRILDI

Maden ocağında 17 ve 18 Kasım tarihlerinde cansız bedenlerine ulaşılan 8 işçinin, cesetlerinden alınarak helikopterle Ankara'ya gönderilen örnekler, Adli Tıp Kurumu'nda incelendi. Örnekler işçilerin yakınlarından alınan örneklerle karşılaştırıldı.

İŞTE CENAZELERİ ÇIKARILAN İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ;

Yapılan DNA testinde, cenazelerin Hüsnü Çolak, Hüseyin Çolak, Tezcan Gökçe, Uğur İlhan, İsmail Gürses, Bahri Üzer, Mehmet Tokat ve Osman Çoksöyler'e ait olduğu tespit edildi.

8 İŞÇİ HALA GÖÇÜK ALTINDA

Ermenek'te kömür ocağında 28 Ekim'de meydana gelen su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kalmış, arama kurtarma çalışmaları kapsamında 6 Kasım'da 2, 17 Kasım'da 2, 18 Kasım'da da 6 işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Madende mahsur kalan 8 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

AYŞE NİNE HABERİ ALINCA YIKILDI

Ermenek ilçesindeki maden ocağında mahsur kalan evladı Tezcan Gökçe'nin cansız bedenine ulaşılan Ayşe Gökçe, "Ben demiştim 'oğlum yüzme bilmez' diye, oğlumu bulamadılar" diyerek acısını dile getirdi.


(Ayşe Nine, oğlunu bir umutla bekliyordu...)

Ermenek ilçesindeki maden ocağında mahsur kalan evladı Tezcan Gökçe'nin cansız bedenine ulaşılan Ayşe Gökçe, "Ben demiştim 'oğlum yüzme bilmez' diye, oğlumu bulamadılar" cümlesiyle adeta tüm acısını anlattı.

Mahsur kaldıktan sonra cansız bedenlerine ulaşılan işçilerin arasında evlatlarının da isminin yer aldığını öğrenen, ikisi de 75 yaşındaki Recep ile Ayşe Gökçe çifti, hüzne boğuldu. Recep Gökçe, oğlunun defnedileceği mezar yerini gördü. Çiftin yaşadığı yerde ise sala verildi. Birbirlerine destek olan Gökçe çifti, yaşadıkları acıyı yakınlarının ve komşularının desteğiyle bastırmaya çalışıyor.

Bacaklarından rahatsız olduğu için olay yerine bir kez bile olsun gidemeyen Ayşe nine, yavrusunu yitirdiğini söyledi. Hep pencerenin kenarında oğlunun yolunu gözlediğini anlatan Gökçe, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

ACIYI BİR CÜMLESİYLE HAFIZALARA KAZIDI

AA muhabirine, "oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" diyerek, Türkiye'yi gözyaşına boğan Ayşe nine, adeta o gün söylediği cümleye atıfta bulunarak, "Ben demiştim 'oğlum yüzme bilmez' diye, oğlumu bulamadılar" sözleriyle yine herkesi hüzünlendirdi. "Oğlumu bize göstermeyecekler" diyen Gökçe, "İşimiz düşse çocuğuma derdim. Şimdi kime yalvarayım da kime diyeyim" şeklinde konuştu.

"YIKILDI DAĞLAR, ÇARE KALMADI"

Baba Recep Gökçe ise bugüne kadar evladının, halini hatırını sormadığı bir günün olmadığını söyledi. "Oğlum gelecek gidecek diye hep gözledik ama ne yapalım. Elimizden bir şey gelmedi. Söyleyecek söz kalmadı" ifadeleriyle acısını anlatmaya çalışan Gökçe, şöyle devam etti: "Bundan sonra iki torunuma ve gelinime sahip çıkacağım. Hep Tezcan'ım arabanın arkasından çıkıverip gelecek zannettim. Bir sıkıntımız olsa biz çağırmadan hemen gelir hallederdi. Yıkıldı dağlar, çare kalmadı. Birbirimizi idare eder dururduk. Gitti evladım. Bizi kim idare edecek artık. Göstermiyorlar yavrumu. Evimiz ayrıydı ama her işimizi o hallederdi. Tek isteğim oğlumun sağ salim geri dönmesiydi. Biz hiç önemli değildik. Yeter ki o yine köşeyi dönüp gelseydi."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Gökçe Karaman Türkiye Ermenek Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500

Yorumlar (36)

FIKRI KILIÇ:

NİNEM BENİM, SEBEP OLANLAR UTANSIN DİYECEM AMA, MEMLEKETTE UTANMA DİYE BİR DUYGU KALMADI.

52
0
yanıtYanıtla
HAYIRSEVER TÜRK:

Aglarsa anam aglar, saraydakiler yalan aglar. . . . sözün bittigi yer. . . . ALLAH, sabri cemiyl versin ey sehit ANNESI. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

43
1
yanıtYanıtla
erhan:

acelesi yok yaaa aman haa acele etmeyin seneye kadar vakit var çıkartırsınız. elin adamı avrupada bunun aynısı oluyor su basıyor vs adamlar 2 saatte göçükten çıkartılıyor kurtulanda var bizim türkiyeye bak yazık.

25
11
yanıtYanıtla
!!:

Acilarimizin olulerimizin uzerinden bari muhalefet olmayin kardesim !!

yanıt3
yanıt1
FİKRİ KILIÇ:

NİNEM BENİM, SEBEP OLANLAR UTANSIN DİYECEM AMA, MEMLEKETTE UTANMA DİYE BİR DUYGU KALMADI.

34
0
yanıtYanıtla
avşarbeyi:

Anacığım. Senin yüzme bilmeyen oğlunun vergisi ile gemi alanlar denizde, 1000 odalı saray yaptıranlar da saray havuzunda yüzüyor.

31
2
yanıtYanıtla
Habib çolakMobil-IOS:

Bu ülkede bir senede bu kadar işçinin ölmesine rağmen çalışma bakanı yüzsüzlükle 'canınızdan daha mı önemli çalışmayın ' diyosa ve hala akp ye oy veren cahillerde bunu destekliyorsa vicdanınızdan müslümanlığınızdan bana bahsetmeyin

24
5
yanıtYanıtla
mırıttin:

tayyip sarayında sefa sürsün bakalım saltanatı nereye kadar sürecek

25
3
yanıtYanıtla
Cimy:

İzlerken tüylerim diken diken oldu Allah sabırlar versin.

28
0
yanıtYanıtla
tanımadınmı benim ben avni:

valla hacı anne. resmine baktığımda dilim damağım kuruyo. ne diyebilirimki. hırsımı, senin için yaşadığım acımı nasıl anlatabilirim ki. ALLAH oğluna merhamet eder, onu inşallah iyi ağırlar.

28
0
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title