Haberler

Erdoğan: Perşembe Günü MYK'yı Toplayacağız

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, Perşembe günü MYK'nın toplanacağını söyledi. Perşembe günü yapılacak toplantı sonrasında yeni Başbakanın belli olması bekleniyor.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 13. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Genel Merkez'de verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tayyip Erdoğan, Perşembe günü MYK'nın toplanacağını söyledi.

BAŞBAKAN KİM OLACAK?

'Başbakan kim olacak" sorusuna Erdoğan, "Perşembe günü MYK'yı toplayacağız" şeklinde yanıt verdi. Başbakan Erdoğan, "MYK'yı Perşembe günü toplayacağız. Cumhurbaşkanlığı makamının mehabetini korumak zorundayız" dedi. Erdoğan, "yeni hükümetin görevlendirilmesi 29 Ağustos'ta olabilir" dedi.

Perşembe günü yapılacak toplantı sonrasında yeni Başbakanın belli olması bekleniyor.

YARGI YILI AÇILIŞ TÖRENİ

Erdoğan ayrıca 1 Eylül'deki yargı yılı açılış törenine katılıp katılmayacağının sorulmasının üzerine de 'katılım önemli' dedi ve Danıştay’da yaşanan sorunu hatırlattı.Başbakan Erdoğan, 1 Eylül'de Adli Yıl Açılış töreniyle ilgili olarak, "Benim için katılımlar çok önemli. Yagıtay'da da katılacak olanlar çok önemli. Danıştay'da yaşadığımızı biz yaşamak istemeyiz. Bildiniz gibi Baro Başkanı burada konuşmam durumunda değildir. Bir teamüldür, eğer Yargıtay Baro Başkanını çağırıp orada konuşturacak olursa oraya ben katılmam" diye konuştu.

"SADECE YARGITAY BAŞKANI KONUŞACAKSA EYVALLAH"

Gazetecilerin konuşma sürelerini 20 dakikaya düşürdüğü yönündeki planlamanın sorulması üzerine ise Başbakan Erdoğan, "Beni süreler hiç ilgilendirmez. Katılmam, orada kendisi Yargıtay başkanı sadece konuşacaksa eyvallah, ödüllerini vesaire eyvallah. Zaten işin aslı formatında, yasal formatında bu yok ki. Neymiş teamülmüş, bir teamül arıyorsanız böyle bir yerde konuşması gereken Yargıtay üzerinde böyle bir şey aranıyorsa orada Cumhurbaşkanı konuşur. Cumhurbaşkanı gelip de orada baro başkanını dinlemek durumunda değil. Bugüne kadar bu tür şeyler olduysa artık bunların reforme edilmesi lazım. Bütün bunlara rağmen Yargıtay başkanı orada konuşacaksa Yargıtay başkanını ben de seve seve dinlerim. Yargıtay'ın başı olduğu için dinlerim" diye konuştu.

ERDOĞAN NEREDE OTURACAK?

Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığının önemine işaret ederek artık konut olarak Keçiören Subayevleri’ndeki evden taşınacağını açıkladı.

Başbakan çalışmalarında nereyi kullanacağını, Atatürk Orman Çiftliği'nde yeni yapılan binayı kimin kullanacağı sorulmasını üzerine “Ona sayın Başbakan ve Genel Başkan birlikte oturup karar vereceğiz” dedi. Erdoğan "Cumhurbaşkanı cazibe oluşturacak bir yerde oturmalı." dedi.

İLK ZİYARET NEREYE OLACAK?

Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretlerini Azerbaycan ve Kıbrıs'a yapacağını açıkladı.

SEÇİM SONRASI MUHALEFET

Erdoğan seçim sonrası muhalefetin durumu için "Demek ki onları hallerinden memnun, oylarından razılar." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Yargıtay Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

barıs:

hukusuzluk diz boyu.yapılan bunca zulüm hukusuzluk elbet bir gün bunların hesabı sorulur

16
32
yanıtYanıtla
misafir:

zarbeycan ve kibris parzani yokmu avrupa amarika kabul etmiyor artik ucuncu dunya ulkeleriyle isbirligne girmek zorunda kaldik sayenizde

3
30
yanıtYanıtla
barış:

türkiye hukuk olmayan tek kişinin ağzına bakan bir yapıya döndü yazık...

15
10
yanıtYanıtla
çArşı:

AKP İLE İŞLER TERSİNE DÖNDÜ..! TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE AKP İKTİDARA GELENE KADAR POLİSLER HIRSIZLARI VE HARAMİLERİ KOVALARDI.., ŞİMDİ İSE HIRSIZLAR VE HARAMİLER POLİSLERİ KOVALAR OLDULAR...

15
10
yanıtYanıtla
çArşı:

BANA 12 SENE ZARFINDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNE KAZANDIRDIĞINIZ VE İÇİNDE YÜZ KİŞİ ÇALIŞAN BİR TANECİK OLSUN BİR FABRİKA GÖSTEREBİLİRMİSİNİZ...!? HADİ HADİ NAZAR BONCUĞU OLARAK DEVLETE KAZANDIRILMIŞ BİR TANECİK OLSUN FABRİKA GÖSTERİNDE GÖRELİM...! ANLAŞILAN SİZLER AKP İKTİDARA GELENE KADAR DAHA ÖNCEKİ İKTİDARLAR TARAFINDAN ÜLKEMİZE KAZANDIRILAN KAMU KURUM VE TESİSLERİNİ SATIP PEŞKEŞ ÇEKMEYİ BAŞARI OLARAK GÖRÜYORSUNUZ...!

15
4
yanıtYanıtla
RAHMANVERAHİMRABBİMAFFEYLE:

seçim bitti İsrail filistini artık bombalamıyor.siz varya sizzz sizin küresel sermaye piyonluğunuz borsada soygun için birilerinin ülkelerde birilerini başbakan yapması paralel ahşhaş asyabank hisseleri .....anladınız siz????

8
7
yanıtYanıtla
çArşı:

NEREDEN NEREYE 2/38) 12 yıl önce Türkiye, bölgesinin en itibarlı ülkesiydi; bugün Türkiye Kıbrıslı Rumların ve IŞİD’li soytarıların bile takmadığı şamar oğlanı hüviyetinde.9) 12 yıl önce hırsızlar mahkemede yargılanırdı, bugün iktidarın hırsızları sandık sonuçlarını mahkeme hükmü sayıyor.10) 12 yıl önce iktidarın hırsızlığını sorgulayan savcılar eller üstündeydi, bugün o tür savcılar tehdit altında.11) 12 yıl önce medya bağımsızdı, bugün bir kısım medya iktidarın köpekliğini yapıyor.12) 12 yıl önce Türkiye’nin Kerkük diye bir davası ve kırmızı çizgisi vardı, bugün Kerkük “Kürdistan”ın parçası.13) 12 yıl önce Barzani aşiret reisiydi, bugün Barzani AKP sayesinde devlet başkanı.14) 12 yıl önce halk borçsuzdu, bugün bütün ahalinin her şeyi ipotekli.15) 12 yıl önce Camiler Allahın Eviydi, bugün camiler adeta AKP’nin örgüt evleri.16) 12 yıl önce İmam Hatipler meslek lisesiydi, bugün İmam Hatipler genel lise.

8
6
yanıtYanıtla
enestekinenesft17@hotmail.com:

at gözlüğü bu olsa gerek zina akp zamanında kanunlaşıyor onuda yaz. unutmuşşun heralde hadi özgürlük bağlamında at tutta ekonomi anlamaında bari eleştirme kardeşim ya. 2000 den önce ana gıdaları bulamıyorlardı insanlar... yağ-şeker-tüp sıraları 19. yüzyılda değildi biliyorsun. vicdanlı 50 yaşlarındakilere sor anlatsınlar sana türkiyeyi..

yanıt0
yanıt0
UYAN TURKIYE:

Eyyy akp ye oy veren cemmat i muslim.bir gun ne yalan ne gercek ortaya cikinca acabakendi kendinize diyecekmisiniz ya biz nasil bunlari dusunemedik millet dedide inanmadik diyecekmisiniz .en basitinden GUNDEM TAKIP EDEN OKUYAN KESIMINIZ SUNU SORUN KENDINIZE.TIB DENILEN KURUM BUGUNE KADAR IYI GUZEL HOSTU DA NOLDUDA TIB MIT E BAGLANMAK ISTENIYOR HA.NE VAR TIB DE BU KADAR DEGERLI DE BIRDEN TIB DE NE IS YAPARMIT ONUN ISINI YAPAR OLDU GIBI BIR SONUCCIKARTILACAK SEYLER YAPILMAYA CALISILIYOR...

7
6
yanıtYanıtla
doruzekiurfa44@gmail.com:

ne diyon trrooo.yarim aklinla ne yaziyorsun?senin tib dedigin kuruluslar amerika rusya avrupada istihbarat birimleri tarafindan yonetiliyor.alt yapisi beyaz hackerlari dahillmak kaydiyla kendi ulkeleri adina her turlu istihbarat bilgisi alip devletinin ust kademelerine yolluyorlar.biz ise yurtta sulh cihanda sulh safsatasina inanmaya calisip hatta turk kurt alevi sunni cagdas yobaz kavgasi ede ede bu gunlere geldik.yetmez ama iyi bir adimdir.hatta mit e yurtdisi operasyon yetkisi dahi verilmelidir.cunku yurtdisinda istihbaratcila turkiyede veya baska ulkede rahatlikla operasyon yapabiliyorlar.

yanıt0
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title