Haberler

Yerli Oto 1-2 Aya Kadar Yollara Çıkıyor

Güncelleme:

Elektrikli otomobilin, spor, makam ve 4 kapılı aile modelleri bulunacak, fiyatı da mevcut otomobillere göre daha ucuz olacak.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversitenin geliştirdiği ve 1-2 aya kadar piyasaya çıkacak elektrikli otomobilin, spor, makam ve 4 kapılı aile modellerinin bulunacağını, fiyatının da mevcut otomobillere göre daha ucuz olacağını söyledi.

"UCUZ OLACAK"

Tuncer, otomobilin ilk 500 adet üretimi ve satışı için çalışmaların olumlu sonuç verdiğini ifade etti. İlk elektrikli otomobili kendisinin kullanacağını belirten Tuncer, "Bugün satılan elektrikli arabalardan çok daha ucuz olacak. Arabanın tamamına yakını Türk ürünüdür. Her bir parçasını teknokentimizde geliştirdiler. Son derece dengeli bir araba. Ben de kullandım. 'Bir yarış arabası dengesinde' diyebiliriz. Ciddi sürat yapıyor" dedi. Üniversitenin ürettiği yerli elektrikli otomobilin motor parçalarının Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde geliştirildiği öğrenildi. İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, şunları söyledi:

'HACETTEPE'YE DÜŞMEZ'

"Yerli araba üretmek o kadar kolay değil. Yerli bir arabayı yapmak Hacettepe Üniversitesi'ne düşen bir şey de değil. Açıklamalardan sonra motor parçası üreten firmaların hepsini aramadım ama Hacettepe Üniversitesi'ne motor parçası üreten bir firma yok. Yerli araba büyük firmaların yapabileceği bir şey. Devlet bize 'Yerli motor parçası üretin' derse o zaman kümelenme modeli ile üretmeye çalışırız." (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Hacettepe Üniversitesi Murat Tuncer Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500

Yorumlar (179)

ktp:

olan angut grenhill adamlar daha başa gelemiyor kalkıp araba mı yapacaklar. ne onların kapasitesi yeter yapmaya ne snn kapasiten yeter bunları anlamaya

116
7
yanıtYanıtla
kısa sürede hayal:

Hacettepe yapamaz geçin bu işleri. organize sanayide inanmıyor. bende makine mühendisi olarak inanmıyorum. türkiyede hiçbir üniversite üretemez. birincisi aracın uluslararası patentlerini çok para demek üniversite karşılayamaz. 2 motor yok ve motor üretimi uluslararası anlaşmalara bağlı olarak gerçekleşir. öyle kafanıza göre yapamazsınız. 3. hangi güvenlik testlerinden geçti ne kadar sürede üretilecek ve aracın mekanik ve elektronik parçalarının ömrü ne kadar olacak. çünkü araç üretmek için ciddi bir zaman, tecrübe ve alt yapı gerektirir. dünya devleri bile yeni yeni elektrikli araçlarını piyasaya sürüyorlar ki aşağı yukarı 5-10 senelik ciddi zamanlarını harcadılar bu projelere. Ayrıca en önemlisi yeterince sermayeniz var mı? ki böyle bir işe girmek yüz milyonlarca dolar demek.

99
0
yanıtYanıtla
SONY:

Opel J kasanın hava sürtünmesini azaltmak için 600 saat rüzgar tünelinde teste tabi tutmuş. Yani 25 gün sadece bununla uğraşıyor. Biz 2 ayda herşeyi yapıyoruz. Erzurumlu usta gibi birşeyse ona lafım yok, inanırım.

83
10
yanıtYanıtla
Muhammed BALABAN:

yerli arabaya para mara vermem. . . . ALMAN dan şaşmam

75
16
yanıtYanıtla
66@fuatavniMobil-IOS:

Bu kadar kolay ve Çavubmu oluyor araba yapmak Ben Almanya'da Bmw de çalışıyorum bu kadar kısa zamanda araba yapamıyorlar

86
4
yanıtYanıtla
AGAmobilWeb@haberler.com:

Kendisi BMV AUDI MERCEDESE binsin halk tenekeye binsin.yuh..oy moy yok avucunuzu yalayin...HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP....

11
70
yanıtYanıtla
kracmobilWeb@haberler.com:

ABD izin vermeden nanca yaparsınız.

76
4
yanıtYanıtla
ucuz olacakmış:

çünkü golf arabası gibi bişeyi çıkaracaklar ortaya, hayale kapılmayın

68
6
yanıtYanıtla
xxxx:

Yerli olsun bizim olsun. . içimizdeki hainlerde defolsun :)

11
52
yanıtYanıtla
...:

fotoğraftaki araç BMW. . . daha aracın görüntüsü bile yok birileri araba yaptık diye yere göğe sığdıramıyor kendilerini. . .

53
2
yanıtYanıtla
Tüm 179 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title