Haberler

Türkiye'nin en uzun 3. tüneli kar düştüğünde tek tüpten hizmete açılacak

Güncelleme:

Türkiye'nin en uzun 3. tüneli kar düştüğünde tek tüpten hizmete açılacak Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan önemli güzergahlardan olan 5 bin 900 metre uzunluğundaki Eğribel Tüneli'nin bir tüpü kar düştüğünde tek tüpten hizete açılacak.

Türkiye'nin en uzun 3. tüneli kar düştüğünde tek tüpten hizmete açılacak

GİRESUN - Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan önemli güzergahlardan olan 5 bin 900 metre uzunluğundaki Eğribel Tüneli'nin bir tüpü kar düştüğünde tek tüpten hizete açılacak.

Yapımına 2015 yılında başlanan Giresun'u Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleriyle Sivas iline bağlayan 2 bin 200 metre rakımlı Eğribel geçidinde inşa edilen her biri 5 bin 900 metre uzunluğunda olan çift tüplü Eğribel Tüneli'nin geçen yıl olduğu gibi bu kış mevsiminde de kar düştüğünde bir tüpünün çift yönlü olarak ulaşıma açılması bekleniyor.

Türkiye'nin en uzun üçüncü tüneli olma özelliğine sahip Eğribel Tüneli'nin ulaşıma açılmasıyla birlikte mevcut mesafe 6,5 kilometre kısalırken seyahat süresi de yaklaşık 30 dakika kısalacak.

Her kış mevsiminde 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde dolmuşçular başta olmak üzere birçok sürücünün mağdur kaldığını ifade eden dolmuşçu Ekrem Çalşimşek, "Neredeyse 15 yıldır Giresun-Şebinkarahisar dolmuş şoförlüğü yapıyorum. Daha önceki yıllarda yolcularımla beraber Eğribel Geçidi'nde mahsur kalarak Karayolları şantiyesinde beklediğimiz oldu. Ancak geçen yıl tünelin tek tüpünün hizmete geçmesiyle bir mağduriyettik yaşamadık. Kış mevsimi bitince baharda yine tüneli kapatmışlar çalışmalara başlamışlardı. Bu yıl da yine tek tüpünün kar yağdığında çift şerit olarak hizmete açılacağı belirtildi. Buna da çok sevindik. Bu tünel hem mağduriyetlikleri bitiriyor hem de yolumuzu yaklaşık yarım saat kısaltıyor" dedi.

"Temennimiz bir an önce tamamen bitirilerek hizmete açılmasıdır"

Eğribel Tüneli'nin geç olmuş ama güç olmamış bir hizmet olduğunu ifade eden Şebinkarahisar Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Şavlı ise "Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleriyle Sivas ve hatta Erzincan başta olmak üzere İç Anadolu'ya bağlayan en kısa yol bu güzergahtır. Bu nedenle ilk önce yapılması gereken bir tüneldi, ama en son yapılan tünel oldu. Ancak bu bile bizim için mutluluk verici bir hizmet oldu. Dolayısıyla hizmet çok güzel bir hizmet ama gecikmiş bir hizmet. Geç oldu ama güç olmadı diyoruz. Özellikle kış aylarında büyük mağduriyetler yaşanıyordu. Haftalarca ilçemizden Giresun'a acil işi olanlar dahi gidemiyordu. Şimdi şükürler olsun ki tek tüpü de olsa kış aylarında hizmete açılıyor. Temennimiz bir an önce tamamen bitirilerek hizmete açılmasıdır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İç Anadolu Bölgesi İç Anadolu Türkiye Ekonomi Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title