Haberler

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: Ocak ayında güzel bir zam yaptık ama maalesef bu zam 3 ayda enflasyonla eridi

Güncelleme:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugünkü toplantısı öncesinde konuşan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, "Ocak ayında güzel bir zam yaptık ama maalesef bu zam 3 ayda enflasyonla eridi, bitti" dedi. Ülkede en büyük sıkıntıyı çeken kesimlerin sabit gelir, dar gelirli, emekli ve çalışanlar olduğunu belirten Atalay, "Temennim oluşan enflasyon çerçevesinde asgari ücretliye nefes aldıracak bir düzenleme yapılmasıdır" dedi.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek üzere toplandı.

TÜRK-İŞ VE TİSK DE TOPLANTIDA YER ALIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında, Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'ndaki toplantıda, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da yer alıyor.

İŞÇİ VE İŞVERENLER ADINA GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ SUNACAKLAR

Toplantıda, işçi kesimi adına TÜRK-İŞ, işveren kesimi adına TİSK asgari ücrette yapılacak artışa dair görüş ve önerilerini sunacak.

"SABİT GELİR, DAR GELİRLİ, EMEKLİ VE ÇALIŞANLAR EN BÜYÜK SIKINTIYI ÇEKEN KESİMLER"

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, Ocak ayında asgari ücrete güzel bir zam yapıldığını ancak bu zammın enflasyonla birlikte 3 ay içinde eridiğini söyledi. Atalay konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

"Uzun yıllar sonra ilk defa asgari ücretle ilgili bir toplantı yapıyoruz. Haziran ayı sonlarına doğru. Son 5 aydır enflasyonda olan yüksek artış özellikle gıdada olan yüksek artıştan kaynaklanan bir iş. Bizi buraya davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. 3600'ü uzun yıllar çalıştınız, düzenleme var. Asgari ücrette Ocak'ta güzel zam yaptık ama gıdadaki enflasyonla eridi. Sabit gelir, dar gelirli, emekli ve çalışanlar en büyük sıkıntıyı çeken kesimler. Savaş, kovid bitmedi biliyorum. Bizim burada son geçen hafta Cumhurbaşkanını ziyaretinin ardından bu toplantı organize edildi. Temennim oluşan enflasyon çerçevesinde asgari ücretliye nefes aldıracak bir düzenleme yapılmasıdır."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Asgari Ücret Ergün Atalay Haberler

500

Yorumlar (8)

bekir yapici:

ben 68 yasindayim ve almanyadan emekliyim benim gördügüm son zamlarla Türkiye ile almanya nerdeyse ayni seviyeye gelmis ama almanyada bir fabrika iscisi 2000-2500 € net aylik alirken isci emeklisi 800- 1200 arasi maas alir ama ülkemizde asgari ücret 265 € istanbulda ev kiralari deseniz asgari ücreti asmis bu kabul edilemez bir durum.

74
21
yanıtYanıtla
Özgür Sevindik:

Bekir abicim almayadan aliyosun türkiyede yorum yapiyorsun peki sen o parayla almanyada kaçgün yaşarsın

yanıt1
yanıt5
bekir yapici:

sen olayi anlamiyorsun evet emekliyim ve tabiki bende almanyada zorluk cekiyorum ama yinede senede bir Istanbula 3-4 haftaligina gelebiliyorum son zamlarla ev kiralarinda pahalilikta nerdeyse almanyayla ayni seviyeye gelmis (ucuz olsa zaten döneriz) bir Türkiyede emekli yurtdasim 2-3 bin lira aylikla nasil gecinsin diyorum sen buna cevap ver.

yanıt1
yanıt0
mustafa yılmaz:

Bekir Yapıcı ; Yaş 68 olmuş ama her şeyi yanlış anlatıyorsun ya da aktarıyorsun, kardeşim istersen 100 yaşında ol gerçekleri söylemeyi öğrenemediysen olgun değilsin. .Almanya da aldığın 2500 euro ev kiraları ne kadar en kötü ev 700-800 euro bunu neden söylemiyorsun sen

5
35
yanıtYanıtla
bekir yapici:

mustafa yilmaz SEN AKLINCA DÜZELTTINMI SANIYORSUN DOGRU ALMANYADA EV KIRALARI 700-800 € HATTA YAKIT ELEKTRIK FALAN DERKEN 1000 € YU GECER AMA ELINE YINEDE YASAM ICIN EN AZ 1000€ KALIR TÜRKIYEDE ISE HALKIN COGUNLUGU ALDIGI AYLIK KADAR KIRA ELEKTRIK GAZ SU PARASI ÖDÜYOR NERESI YALAN VEYA YANLIS ALMANYADA CALISAN DEGIL EMEKLI ZOR DURUMDA:

yanıt28
yanıt0
Gamer Amca Tv:

su an Türkiyede baskasını dusunmeden cok bencil bir hal aldı. ben rahat edeyim, ben kazanayım kım nerede ne olsun dusunen yok .... yuzde kac zam verilirse verilsin bu tihniyet oldugu surece erimeyecek mi zannediyoruz.

22
1
yanıtYanıtla
Ali Çelik:

Az versin ya artık verdiğinin iki katını alıyor lar zamlardan sonra insanlar askeri ücret le falan ilgilenmiyor artık vatandaş derdi geçim tok açın halinden anlamazmis diyelim seçimde tok olanlar oy alırlar vatandaşı unutani vatandaş da unutur seçim yakın

14
0
yanıtYanıtla
ENGİN :

düşük ücret veremeyen işveren iş yerini kapatsın. herkes patron olamaz.

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title