Haberler

'Tlzone Gündemde Değil'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da yaptığı 'Eurozone yerine TLzone' önerisinin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Eurozone yerine TLzone'u önermesinin ardından devletin zirvesinde kafalar karıştı.

Hürriyet'in haberine göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, " Türkiye'nin para biriminin uzun vadede bir rezerv olarak kullanılması yüksek ama şu anda gündemimiz bu değil" dedi. Şimşek, İzmir'de EXPO 2020 konusunda aldığı brifingin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da yaptığı 'Eurozone'a karşı TLzone' önerisini değerlendirdi. Şimşek şöyle konuştu: "Dünya siyasetinde etkinliğimiz artıyor. Türkiye 1970'li yılların sonunda 70 sente muhtaçken bugün çok şükür yıllık resmi devlet yardımı 1.5 ile 3 milyar dolar arasında değişen bir ülke noktasına geldik. Biz orta ve uzun vadede 2040- 2050'li yıllarda Avrupa'da ilk 3'ü hedefliyoruz. Dünyada da ilk 10'u hedefliyoruz. Türkiye'nin para biriminin uzun vadede bir rezerv olarak kullanılması yüksek ama şu an için tabi ki biz ülkemizin refahını artırmaya ekonomisini geliştirmeye demokratik standartlarını geliştirmeye odaklanmışız. Şu anda gündemimiz bu."

Şimşek, AB'deki mali krizin Türk ekonomisini de tehdit ettiğini, bunun Türkiye'nin en büyük ticari partnerinin Avrupa olmasından kaynaklandığını belirterek, Avrupa ülkelerinin ekonomileri küçülürken Türk ekonomisinin büyüdüğünü, bunun Afrika ve Ortadoğu açılımından kaynaklandığını anlattı. Şimşek şöyle konuştu: "Türkiye, Avrupa bölgesi ile son yıllarda arayı hızla kapatıyor. AB'deki sıkıntı bizi de etkiliyor ama Türkiye son 10 yılda Ortadoğu ve Afrika açılımlarıyla krizin etkilerini sıfırladı. Türkiye'nin Ortadoğu ve Afrika'ya ihracatı artmasaydı Türkiye ekonomisi küçülecekti. Geçmişte bizi eleştirenler Türkiye'nin ekseni değişiyor tartışmaları yapanlar bu resme bakmalı."

ORTAK PARA İŞE YARAMAZ

NOBEL ödüllü iktisatçı Joseph Stiglitz, Türkiye Ekonomi Kurumu'nca Çeşme'de "3. Uluslararası Ekonomi Konferansı"nın açılışına Stiglitz. gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "TL Zone" değerlendirmesine ilişkin soruyu, "Ülkeler arasında farklılıklar varsa ortak para birimleri bir işe yaramaz. Dünyadaki durgunluğu ve olumsuz gelişmeleri dikkate alırsak, Türkiye'nin ekonomik performansını oldukça iyi buluyorum" diye yanıtladı.

Kaynak: TheLira.com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Şimşek Türkiye Almanya Ekonomi Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title