Haberler

Tesk: "Hiç Bir Oda Kapatılmayacak"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen hijyen eğitim programının ikinci oturumda "Bu kurumu kimse küçültemez."

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen hijyen eğitim programının ikinci oturumda "Bu kurumu kimse küçültemez. Kimse, böl, parçala, odaları kaldır, odaların sayılarını delege sistemi kaldır gibi düşünceleri ve sözlerinin hiç birine itimat etmeyiz. Ben burada olduğum sürece de böyle bir şey olmayacaktır. Bir tane bile odayı kapattırmam. Kapattırmayacağım da. Öyle güçlünün, güçsüzü dövdüğü, öyle yalancı pehlivanlara meydanı bırakmayacağım. Teşkilatlarımızın ve TESK'in sicil kayıt gelirleri dışında başka hiçbir geliri kalmadı ve tüm kaynakları kesildi" dedi .

ANTALYA işbirliğiyle düzenlenen hijyen eğitim programının ikinci oturumda "Bu kurumu kimse küçültemez. Kimse, böl, parçala, odaları kaldır, odaların sayılarını delege sistemi kaldır gibi düşünceleri ve sözlerinin hiç birine itimat etmeyiz. Ben burada olduğum sürece de böyle bir şey olmayacaktır. Bir tane bile odayı kapattırmam. Kapattırmayacağım da. Öyle güçlünün, güçsüzü dövdüğü, öyle yalancı pehlivanlara meydanı bırakmayacağım. Teşkilatlarımızın ve TESK'in sicil kayıt gelirleri dışında başka hiçbir geliri kalmadı ve tüm kaynakları kesildi" dedi.

TESK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, TESK ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen hijyen eğitim programının ikinci oturumu yapıldı. Toplantıda konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konfederasyonun beraberlik içinde durması gerektiğini, birlik olarak daha da güçleneceklerini belirtti. Palandöken, "Kendi kendine farklı boyutlarla afişler, resimler yaptırarak, çamur atmayla kurumları düşürürsünüz. Ülke olarak nereye gittiğimizi, ateş çemberimizde olduğumuzu siz iyi biliyorsunuz. ve ekonomik istikrarın sağlanması için esnafın ve sanatkarın ne kadar büyük fedakarlık yaptığını biliyoruz. Hiç birbirimizi kırmadan, duruşumuzu hiç bozmadan, sizin teninize zarar getirmeden mücadele ediyoruz. Bu kurumu kimse küçültemez. Kimse, böl, parçala, odaları kaldır, odaların sayılarını delege sistemi kaldır gibi düşünceleri ve sözlerinin hiç birine itimat etmeyiz. Ben burada olduğum sürece de böyle bir şey olmayacaktır. Bir tane bile odayı kapattırmam. Kapattırmayacağım da. Öyle güçlünün, güçsüzü dövdüğü, öyle yalancı pehlivanlara meydanı bırakmayacağım" diye konuştu.

-"AĞLAMADAN SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ"-

TESK olarak üyelerinin sorunlarını tüm yetkili makamlara sürekli aktardıklarını kaydeden Bendevi Palandöken, "Sorunlarımızı ağlayarak değil, alternatif çözüm modelleriyle ortaya koyacağız. Bütün kaynakları kesilmiş, sicil gelirimiz dışında hiçbir girdimiz yok. Devlet katkısı olmayan neredeyse tek kuruluş bizimkisi. Elimizdeki imkanları değerlendirelim derken de önümüze engeller konuluyor. Bundan sonraki süreçte birlik ve beraberlikle halledecek meselelerin ötelenmesine fırsat vermeyeceğiz. Avrupa Birliği standartlarını yakalamak için ortak akıl kullanmamız gerekir. Esnaf ve sanatkarların hijyen eğitimine önem veriyoruz. Bizim esnafımız kendi ürettiğini kendisi yemeden başkasına yedirmez, kendi diktiğini beğenmeden bir başkasına satmaz. Gelişmek ve AB standartlarını yakalamak için ortak aklı kullanmamız lazım. Bu nedenle Ankara Üniversitesi ile esnaf ve sanatkarların meslek kuruluşlarının hijyen eğitimine önem veriyoruz. Çünkü bizim esnafımız, kendinin yemediğini başkasına yedirmez. Kendinin beğenmediğini satmaz" ifadelerini kullandı.(ANKA)

(EBR/ - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ankara Üniversitesi Bendevi Palandöken Avrupa Birliği Tesk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title