Haberler

TEMA Vakfı'nın bağışını reddettiği Cengiz Holding'ten açıklama geldi: Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz

Güncelleme:

Cengiz Holding, orman yangınları sonrası 500 bin liralık bağışını reddeden TEMA Vakfı hakkında bir açıklama yaptı. "Her konuda desteklerimizi yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz." denilen açıklamada, "Türkiye'nin her yanı yangınla çevriliyken TEMA'nın bizim bağışımızla ilgili yaptığı açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" denildi.

Türkiye'de orman yangınlarının etkili olmasıyla birlikte fidan bağışı kampanyası başlatan TEMA Vakfı, Cengiz Holding'in 500 bin liralık bağışını reddetti. İddialara göre, neden olarak da Cengiz Holding'in doğaya zarar vermesi gösterildi.

CENGİZ HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Cengiz Holding, TEMA Vakfı'nın bağış reddine ilişkin açıklama yaptı. Şirketten yapılan açıklamada, TEMA'nın tavrının kamuoyunun takdirine bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"6 Ağustos 2021 – Bildiğiniz gibi iki haftadır, Türkiye'nin farklı bölgelerinde ormanlık alanlarda çıkan yangınlara karşı ülke olarak büyük bir mücadele veriyoruz. Bizim de bu yangın nedeniyle içimiz yanıyor; tüm Türkiye gibi büyük üzüntü içindeyiz. Yangın süresince gerek devlet kurumlarıyla gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla çok yakın çalıştık. Bu kapsamda her konuda desteklerimizi yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz. Böyle bir ortamda; Türkiye'nin her yanı yangınla çevriliyken TEMA'nın bizim bağışımızla ilgili yaptığı açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta başlayan orman yangınları sonrası TEMA, fidan bağışı kampanyası başlattı. Kampanyaya bireysel bağışların yanında kurumsal bağışlarda yapıldı. Ancak TEMA bazı bağışları geri çevirdi. Vakıf, bağışlarını reddettiği şirketlerin ismini açıklamazken, bağış kabul edilirken şirketlerin doğaya verdiği etkiyi dikkate aldığını belirtti. Bu kapsamda Cengiz Holding'in de yapmak istediği 500 bin liralık bağışın reddedildiği öne sürüldü.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Cengiz holding Tema Vakfı Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500

Yorumlar (13)

Kobra Murat :

Temayi takdir edelim o zaman

125
26
yanıtYanıtla
PALA BABA :

evet Cengiz Holding, TEMA Vakfı'nın yaptığı bu hareketi çok takdir ediyoruz.

108
28
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Merkezi Uzlaşma Komisyonu, Cengiz İnşaat’ın 2005-2009 yıllarına ait 424.4 milyon TL’lik vergi cezasını ‘sıfırlamıştı‘.

yanıt9
yanıt1
ahmet dalkıran:

TEMANIN yaptığı çok yanlış. Bir vakıf olarak, istediğin kişinin bağışını alıp istediğin kişin başını alırsan, amacın dışına çıkmış olursun. Vakıf demek bir amaç için yapılan yardımları yönlendirmek demektir. İnsanları ve insanların siyasi düşüncesini ayırt etmek demek değildir. Cengiz holdinğin verdiği parayı kabul etmesen ne olacak, adamlar zaten almış başını gitmişler. Sen vakıf olarak o paraya ihtiyacin var, finasnsal durumun kötü olduğu için değil, yaptığın işi daha iyi daha güzel yapabilmek

28
60
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Afaki konusuyorum. Herhangi bir ulkede kacak silah, uyusturucu ticareti yaptigi bilinen bir baron gelse bagis yapiyorum dese o para da alinmaz. Cunku emekle kazanilan parayla hayir olur... Vatandasin vicdani mukayeselerini kurtarma vakfi kurulmali bence...

yanıt33
yanıt8
Kenan Yardım Yardım:

cengiz yapmasa o işi koç yapsa reddedecekmiydi? Sanırım bu temaya alkış tutanlar heykelden baska bişey yapmayacak ğlkeye

23
62
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

boş konuşma kenan kardeş KOÇ gibi adam olsun memleketi peşkeş çek doğayı katlet sonra hayır yap şakasın la siz vicdanlı olun vicdan

yanıt0
yanıt0
Fakır:

cengiz holding nerde bir ihale varsa hepsini aldılar kattirilyonları götürdüler vere ver 500 bin mi verebilmişler.

43
12
yanıtYanıtla
Edmond :

O yaptigi bagisida vergiden dusecekler ceplerinden vermiyorlar ya.

yanıt11
yanıt3
Sinan Yılmaz :

Tema vakfını tebrik ederim.

44
10
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title