Haberler

Son Dakika: Bankacılarla görüşen Merkez Bankası Başkanı'ndan ilk açıklama! Enflasyonu düşürmek için 2 yol haritası paylaştı

Güncelleme:

Son dakika: İstanbul Finans Merkezi'nde banka yöneticileriyle bir araya gelen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, görüşme sonrası açıklama yaptı. Enflasyonla mücadele için tüm birimlerin kollarını sıvadığını belirten Erkan, "Bunu hedefe yönelik bir şekilde yapacağımızdan eminim. Bunun için de fiyat istikrarı ve finansal istikrar için çok önemli. Hem fiyat istikrarı hem de finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dünkü faiz artışının ardından bugün bankacılarla bir araya geldi. Erkan, bankacılık sorunlarının masaya yatırıldığı görüşmede, sektörün talep ve sorunlara çözüm önerilerini dinledi. Toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Erkan, fiyat ve finansal istikrarı sağlayarak enflasyonu düşüreceklerini söyledi.

"ENFLASYONLA MÜCADELE İÇİN KOLLARI SIVADIK"

Erkan, "Bankacılık sektörümüzle bir araya geldik çok verimli bir görüşme oldu. Bize sorunlarını ve makro ihtiyati çerçeveyi sadeleştirme sürecindeki taleplerini belirttiler. Şundan eminim ki hükümetimizin belirlediği ekonomik hedefler doğrultusunda enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerimiz kollarını sıvamıştır ve bunu istikrarlı ve kararlı bir şekilde hedefe yönelik bir şekilde yapacağımızdan eminim. Bunun için de fiyat istikrarı, finansal istikrar için çok önemli. Hem fiyat istikrarı hem de finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz" dedi.

"HEPİMİZİN AMACI DAHA FAZLA YATIRIM, İSTİHDAM, ÜRETİM"

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Çakar da, yapılan görüşmeye ilişkin olarak, "Geçen hafta Hazine Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek Bey teşrif etmişlerdi. Sayın Başkanımız çok kısa süre olmasına rağmen sağolsunlar geldiler. Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile bir araya geldik. Herkes tek tek görüşlerini söyledi. Küresel ekonomi, bankacılık sektörünün dünü, bugünü, geleceğini konuştuk. Hepimizin temel amacı daha fazla yatırım, istihdam, üretim, finansal istikrar. İnsanımızın toplumsal refahının artması konusu. Bunları çalıştık. Çok sıcak bir ortamda toplantı oldu. İnşallah hep beraber daha güzel sonuçlara varacağız. Herkes mutlu olacak" ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI 27 AY SONRA İLK KEZ FAİZ ARTIRDI

Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na getirilmesinin ardından dün ilk faiz kararı alındı. Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi 650 baz puanlık artışla yüzde 8.5'tan yüzde 15'e yükseltildi. Karar sonrası dolar 25 lirayı, altın ise 1.550 lirayı aştı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

İstanbul Finans Merkezi Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Gaye Erkan Banka Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu?
500

Yorumlar (23)

mahmut:

İthal rüünlere kısıtlama gelmesi lazım. millet milyarlık lüks araçlar alıyor. Türkiye de üretilen bir çok ürün ithal ediliyor. Özellikle sosyal medyaya verilen reklam dan ABD ye ırmak gibi para akıyor... önce millet duyarlı olmalı

162
63
yanıtYanıtla
Mm Tk:

Ne saçmalıyorsun Allah aşkına

yanıt0
yanıt0
Ege Kayra:

Ev kiralarını,mazotu,doları tutup tüm bahanelerin önünü keserseniz alın size düşük enflasyon...dunyanin kirasıni ödeyip dunyanin mazot masrafı yaptigi urune mecburen maliyet zam ı koyarsa onu o fiyata alanda kendi ürününe zam koymak zorunda kalacak..ham madde dolarla geliyor,ev dukkan kiraları ateş pahası,ürün maliyet ve işçi maaş yuksekliği karşışında millet ne yapsın sorarım size?

199
21
yanıtYanıtla
nevzat demiral:

TİTANİK GİBİYİZ YEMİNLE

170
20
yanıtYanıtla
Temel Temel:

Faiz sebeb enflasyon sonuç ve NAS bittimi, Buda fos çıkarsa zaten yanıyoruz. bu sefer kavrulup yok olacağız galiba.

112
25
yanıtYanıtla
Gelir Geçer Her şey:

İç ve dış güçler Reise karşı birleşti. Doların canı cehenneme Reis her şeye kadirdir o başaracak. Nas da her zaman nastır

yanıt18
yanıt122
Mehmet Vatandaş:

biten sadece nas mı, BAE, Mısır Sisi Rabia, Arabistan Kaşıkçı, Suriye Esed neler neler bitti

yanıt8
yanıt2
habip polat:

Madem faizi artıyorsunuz neden şuana kadar artırmadınız madem artırdınız neden piyasa duman oldu

121
14
yanıtYanıtla
Ocean Express cargo Ltd:

İNANMIYORUM BEN

89
19
yanıtYanıtla
zeha gül:

Okulda öğrendiklerini mülakatta söyleyen acemi beyaz yakalı gibi söylemleri. Bunun düzeltmesi de zor ekonomiyi...

53
31
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title