Haberler

Son Dakika! Avrupa Merkez Bankası tarihinde ilk kez politika faizini 75 baz puan artırdı

Güncelleme:

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası tarihinde ilk kez politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 1,25'e çıkardı. Banka, art arda ikinci toplantısında da faiz artırmış oldu.

Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Avrupa Merkez Bankası (ECB), politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 1,25'e çıkardı.

24 YILDA İLK KEZ BU ORANDA ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ

Banka böylece 24 yıllık tarihinde ilk kez bu oranda bir faiz artışı gerçekleştirdi. Banka art arda ikinci toplantısında da faiz artırmış oldu. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın faizi yüzde 69 ihtimalle 75 baz puan artıracağı tahmin ediliyordu.

Bölgeyi etkileyen enerji krizi ve rekor seviyelerde bulunan enflasyon karşısında ECB Başkanı Christine Lagarde'ın bankanın tutumuna ilişkin vereceği ipuçları yatırımcıların odağında bulunuyor.

11 YIL SONRA FAİZ ARTIRMIŞTI

ECB en son temmuz ayı toplantısında 11 yılın ardından ilk kez faiz artırımına giderek, yüzde 0 düzeyinde bulunan refinansman faizini yüzde 0,50'ye, marjinal faiz oranını yüzde 0,25'ten yüzde 0,75'e ve mevduat için ödenen faiz oranını yüzde eksi 0,50'den yüzde 0'a yükseltmişti. Euro Bölgesi'nde enflasyon ağustosta yıllık yüzde 9,1 ile tarihi zirvesini görmüştü.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Dünya Ekonomi Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (14)

Osman Tokgonul:

Bak yaaa !!! Abi bunların nas tan haberleri yok mu (?) Bunlarda ekonomist yok mu arkadaş ? Tutmuşlar faizi arttırmışlar . Cahiller .

73
31
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ellerinde bizdeki gibi ekonomi uzmani olmayan avrupali cahiller Türkiyeyi kiskandiklari icin inadina faiz arttiriyorlar mesela almanya 10 yildir bankadaki birikime kurus faiz vermedigi gibi bir cok banka elli veya yüzbin euro´nun üzerinde hesabi olandan 0,5 üste depollama parasi aliyordu simdi faiz yükseltmesi ile bu kalkacak.

yanıt2
yanıt4
hakan tiryaki:

Bütün dünya yükseltiyor biz düşürüyoruz cok enteresan !!!

76
23
yanıtYanıtla
Sadık:

Almanyada enflasyon yüzde 1 den yüzde 11 lere çıktı ,bu demek 11 kat arttı ,sonu hiç iyi görünmüyor ,millet odun satın almaya başladı.

16
71
yanıtYanıtla
Ic Minnak:

Bizim fakir vizyonlu troller avrupali odun sobasi kurdu saniyor sanirim evinde :))

yanıt5
yanıt4
bekir yapici:

kardes almanyada bir baca kanunu var kafasina göre kimse odun kömür sobasi kuramaz ayrica almanyadaki evlerin yüzde 75 inde baca falan yoktur

yanıt7
yanıt3
HAYRETTİN ŞÖLEN:

MİLLET GİDER MERSİNE BİZ GİDERİZ TERSİNE GÖZLERİN İÇİNDE KALDIK

20
17
yanıtYanıtla
Mesut Tüysüz:

Faizi 0.75 arttırmışlar 1.25e çıkmış. Biz faizi bir senedir indiriyoruz hala 13e indirebildik ancak. Bizde nasıl bir faiz var düşünün.

32
5
yanıtYanıtla
Arif Zehir :

Sen o rakamların büyüklüğünü ölçebilecek kapasite de değilsin boşver

yanıt1
yanıt0
bekir yapici:

NERDE BU TROLLER YAGCILAR YALAKLAR NIYE BU HABERDE YOKLAR?

20
8
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title