Haberler

Omicron varyantı vakaları patlattı, seyahat güncellemesi geldi! 7 Avrupa ülkesi Türk yolcuları kabul etmeyecek

Güncelleme:

Dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantı nedeniyle güncellenen ülkelere giriş kurallarına göre Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İzlanda, İsviçre, İtalya ve Lüksemburg'a Türk yolcuların kabul edilmeyeceği açıklandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Ülkelere Giriş Tablosunu güncelledi. Yapılan güncelleme kapsamında başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye giriş şartları değiştirildi.

7 ÜLKEYE TÜRK YOLCULAR ALINMAYACAK

Omicron varyantı nedeniyle alınan karar doğrultusunda Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İzlanda, İsviçre, İtalya, Lüksemburg'a Türk yolcuların kabul edilmeyeceği açıklandı. Bu arada İsveç'e seyahat etmek isteyen yolcular aşı kartı ibraz etmeleri durumunda ülkeye giriş sağlayabilecek.

İRAN, PCR TESTİNİ ZORUNLU KILDI

Güncelleme kapsamında bazı ülkelere giriş şartlarında da değişiklik oldu. Bu bağlamda Türkiye'den Irak'a seyahat eden yolcular, 14 günlük karantinaya tabii olabilirler. Bağdat, Necef, Basra'ya seyahat edenler en geç 72 saat, Süleymaniye'ye seyahat edenler en geç 48 saat önce alınmış PCR testi ibraz etmek zorunluluğu getirildi.

SHGM'nin internet sitesinden "Türkiye'den İran' a geliş yapan yolculardan azami 72 saat süreli PCR testi talep edilmektedir. Test yaptırmayan yabancılar ülkeye alınmamaktadır. Yolcular karantinaya tabi olabilirler. Yolcular en geç 14 gün öncesinden tüm aşıların olduklarını dair belgeyi ibraz etmelidirler. Türkiye'den gelen yolcular varış noktasında hızlı antijen testine tabi olabilirler" ibaresi yer aldı.

PORTEKİZ'DEN PCR TEST ŞARTI

Yenilenen kurallar kapsamında koronavirüs aşısı olmayan yolcuların Portekiz'e girmesine izin verilmeyecek. Ayrıca aşılanma durumlarına bakılmaksızın tüm yolcuların negatif PCR test sonucuna sahip olması gerekmekte. Test ilk kalkıştan en fazla 72 saat önceden yaptırılmış olması gerekiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İspanya Omicron Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Bizim ülke Mevlana ülkesi: Ne olursan ol yine gel Omicron delta alfa beta omega ama yine gel .

67
10
yanıtYanıtla
ErdemYılmaz10:

virüs varmı acaba halen merak ediyorum. İnsanları bu denli kandırdılar oyun üzerine oyun oynadılar komplolar yaptılar

8
19
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Var olup olmadigini anlaman cok kolay.... Gidersin bir hastaneye, Covid"lilerin bulundugu odaya girer 15 dakika orada kalirsin, hastanenin bir günlük masrafini karsilayip kendini özel bir odada karantinaya aldirirsin... Ölürsen Covid varmis, yasarsan yokmus ki, yasarsan ben ödedigin hastane masrafinin 10 katini sana ödemeye taahhüt ediyorum.... Bak kisa günün kari olacak bu senin icin.

yanıt8
yanıt4
Özgür Arıca:

Ben o hastaneye girip çıkcam senin bişi ödemene gerek yok ama dünyada covid bitecek mii aaa sana bulaşmadı ama şimdi yeni varyant var bak bu bulaşacak diyecekler ... Uçakta bulaşmayan dizi setinde bulaşmayan virüs mü olur gelsin kara veba pandemi görün kandırmayın kimseyi ....

yanıt3
yanıt2
tahsin bueyuekkol:

Tuhaf uygu kendi memleketleride omicron kayniyor baskalarina uyguluyorlar. TAM TERSINE TÜRKIYE O DEVLETLERDEN YOLCU ALMAMALI

22
2
yanıtYanıtla
Güven Yaşar:

Bize gelin gelin biz hertürlü insanı alırız

12
3
yanıtYanıtla
Özgür Arıca:

Çok tehlikeli diye kapandık tehlikelinin de kötüsü diye kapandık şimdi thlikelininde kötüsünğn fensı gelmiş .... yalandan kim ölmüş eskiden de öksürüyorduk şimdide tek fark aşı test parası için reklam ....

8
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title