Haberler

Sert kış şartlarına karşı önlem alındı

Güncelleme:

BEDAŞ, İstanbul Avrupa Yakası'nı etkisi altına alması beklenen sert hava koşullarına karşı gerekli önlemleri alındığını, olası arıza ve kesintilere karşı alarma geçildiğini duyurdu.

BEDAŞ, İstanbul Avrupa Yakası'nı etkisi altına alması beklenen sert hava koşullarına karşı gerekli önlemleri alındığını, olası arıza ve kesintilere karşı alarma geçildiğini duyurdu. Açıklamada, sahadaki toplam personel sayısı bin 193'e çıkarılırken özellikle Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi havai hatların yoğun olduğu bölgelerdeki ekipler güçlendirildiği belirtildi.

İstanbul Avrupa Yakası'nda 5.2 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), İstanbul'u da etkisi altına alması beklenen sert hava koşullarına karşı alarma geçti. Enerji sistemlerinde artan yük ve olası arızalara karşı yatırım, bakım ve onarım çalışmalarına ağırlık veren BEDAŞ, tüm hizmet bölgesinde saha personeli ve araç sayısını artırdı.

Kar yağışından daha çok etkilenen Çatalca, Silivri ve Arnavutköy başta olmak üzere havai hatların yoğun olduğu bölgelerdeki hat bakımlarının kış bastırmadan yapıldığını dile getiren BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, "Kışa hazırlık için trafo merkezleri ve havai hat güzergahını gezerek yapılan tarama sonrasında kritik eksikleri olduğu tespit edilen trafo merkezleri ve havai hatlara öncelik vererek bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdik. Bu arada havai hatların yoğun olduğu bölgelerde elektrik hatlarına değen ağaçların budama işlemleri yapıldı, hat üzerindeki yıpranmış ve ekonomik ömrünü doldurmuş izolatörler de yenilendi" dedi.

"SAHADA GÖREV YAPACAK PERSONEL SAYISI BİN 193'İ BULACAK"

İstanbul Avrupa Yakası'nda kış aylarında saha personeli sayısını artırdıklarını söyleyen Yiğit, "Olağanüstü hava şartlarına yönelik meteorolojiden gelen uyarılar çerçevesinde saha çalışanlarımızın sayısını ve mesai saatlerini yeniden düzenledik. İstanbul'u etkisi altına alması beklenen kar yağışına yönelik olarak sahadaki araç ve ekip sayımızı güçlendirdik. Hafta sonundan itibaren toplam bin 193 çalışma arkadaşımız olası arıza ve kesintilere müdahale etmek için sahada görevlerini başında yer alacak" diye konuştu.

Olumsuz hava koşullarına karşı meteorolojiyi yakın takibe aldığını duyuran BEDAŞ, "Kötü hava şartları olan gün ve saatlerde personel ve müdahale edecek ekip sayısını da artıran bir vardiya sistemi uyguluyor. Toplam 211 araç arıza onarım ve bakım ekiplerinin kullanımına hazır hale getirilmiş durumda. Ek olarak idari personelin kullanımındaki araçlar da arıza onarım ve bakım ekiplerine tahsis ediliyor" açıklamasında bulundu.

"SCADA İLE UZAKTAN MÜDAHALE VE ENERJİ VERME İŞLEMİ YAPILIYOR"

BEDAŞ, tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Kesintisiz enerji için teknolojiye yapılan yatırımların sağladığı kolaylıklardan da yararlanılıyor. Bugüne kadar toplam bine yakın noktada uzaktan kontrol merkezi olarak ifade edilen SCADA'yı devreye alan BEDAŞ, bu sistem sayesinde enerji kesme ve verme işlemini çok daha hızlı gerçekleştirebiliyor. Herhangi bir trafonun enerjisiz kalması durumunda abonelerden çağrı gelmeden Trafo Arıza Bildirim Sistemi (TABSİS) üzerinden enerjisiz kalan trafoyu tespit ederek harekete geçen BEDAŞ, tüm bu sistemlerin katkısı ile arızalara müdahale süresinde iyileşme sağlıyor."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Başkent Elektrik Dağıtım İstanbul Ekonomi Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title