Haberler

Rusya, 200'den fazla ürünün ihracatını yasakladı! Kısıtlamadan sadece 4 ülke muaf

Güncelleme:

Putin'in talimatıyla harekete geçen Rus hükümeti; yıl sonuna kadar teknoloji, telekomünikasyon, tıp, otomobil, tarım ve elektrik ekipmanlarının ihracatını yasakladı. Yasak 200'den fazla ürünü kapsıyor. Belarus, Ermenistan, Kazakistan ve Kırgızistan'ın dahil olduğu Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri yasaktan muaf.

Rus hükümeti, 200'den fazla ürünün ihracatının 2022'nin sonuna kadar geçici olarak yasakladı. Söz konusu ürünler arasında teknoloji, telekomünikasyon, tıp, otomobil, tarım ve elektrik ekipmanlarının yer alıyor.

YASAK KAPSAMINDAKİ ÜRÜNLER

Demir yolu taşımacılığı ekipmanları, konteyner, türbinler, metal ve taş işleme makineleri de yasak kapsamına girerken, monitörler, projektörler, konsol ve panellerin de ihracatı durduruldu.

AVRASYA EKONOMİK BİRLİĞİ ÜLKELERİNE YASAK YOK

İhracat yasağı Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri dışında kalan tüm ülkeleri kapsıyor. Hükümet Rusya'ya "dostane olmayan" adımlar atanı ülkelere kereste ihracatının da geçici olarak durdurulduğunu belirtti.

PUTİN 8 MART'TA TALİMAT VERMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Mart'ta, hükümetin belirleyeceği bazı ürün ve ham maddelerin ihracatının yasaklanması talimatını vermişti.

AVRASYA EKONOMİK BİRLİĞİ ÜLKELERİ

  • Belarus
  • Ermenistan
  • Kazakistan
  • Kırgızistan
  • Rusya
Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (18)

yavuz karadogan:

Türkiye'de tarımda dışa bağımlı en büyük sebeplerden biri köylünün elindeki ürün para etmez zenginin eline gectimi paha biçilmez oluyor hal böyle olunca köyden şehire göç daha çok oldu ve zengine köle olarak çalışıyorlar

335
25
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Bu köyden kente göç 1980 de en yüksek dönemini yaşadı o günden sonra da köylerde araziler tarlallar hep boşa düştü ekilmedi.

yanıt53
yanıt11
Sözünde duran Sevilir:

rusya dan 4 gemi sıvı yağ harekete geçmiş 15 mart ta türkiyede

156
55
yanıtYanıtla
Muhammed Bastan:

30 gemi

yanıt5
yanıt4
Kadir Dogan:

Putin bizim ülkenin ismini bilerek vermemiştir yaşa putin????

130
59
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Bizim millet herşeye maaşa alınca tarıma tenezzül etmedi iyi niyetli politika ama ters tepmiş

141
20
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Eeeee, Türkiye nerede? Eyvaaaah, yağlar yine gelmeyecek herhalde. Amaaaan, gelmezse gelmesin be, bizde yeterince yağcılar ve yağdanlıklar var, yeter tüm ülkeye, hatta ihraç bile edebiliriz...

108
40
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Tarlaları Arsa yapın her taraf beton olsun 3 Aylık bir yaz mevsimi olan Rusyadan Buğday Ayçiçeği ithal edin bizim çiftçi buğday üretir kilosu 1 Dollar Rusyadan alınca 10 Dollar bu hesaptan anlamadım aptalım herhalde şimdi savaş var yağ yok buğday yok

120
26
yanıtYanıtla
Ertan Kelemence:

Domates biber 3 dolara satalım yurtdışı na

yanıt1
yanıt0
Eğrioturdoğrukonuş:

İyii kii S400 'leri zamanında almışız...

69
30
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title