Haberler

Özel Halk Otobüsçüleri 'Eylem' Kararı Aldı, Ortalık Karıştı

Güncelleme:

İstanbul'da bir grup özel halk otobüsçüsü yarın için eylem kararı aldı. Gerekçe, içinde bulundukları mali sıkıntıları gündeme taşımak.

Bir grup halk otoübüsü sahibi yarın İstanbul'da eylem kararı aldı. Yüzlerce otobüsçünün bağlı bulunduğu esnaf odası ise 'eylem ile ilgimiz yok' açıklaması yaptı. Eylem çağrısı yapan isimlerden Nejlettin Şan'ın aracı ise dün İETT tarafından bağlandı. İstanbul genelinde toplu taşıma yapan araçların 2 bin 150'si 'özel halk otobüsleri'nden oluşuyor.

ODA: 'BİZİM İLGİMİZ YOK'

İstanbul Otobüs Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası adına dün akşam ve bu sabah yazılı bir açıklama yapıldı.

Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel'in imzasını taşıyan açıklamada "İstanbul'da yarın bir grup halk otobüsçü eylem yapma kararı aldı. Duyumlarımıza göre İstanbul'da bazı kişiler tarafından, Büyükşehir ve merkezi yönetime yönelik bir eylem / gösteri hazırlığı yapılmaktadır. 12 Şubat 2015 tarihinde yapılacağı duyurulan bu gösteride Özel Halk Otobüsü işletmecilerinin de yer alacağı bilgisi kasıtlı biçimde yayılmaktadır. Özel Halk Otobüsü kurum ve işletmecilerinin söz konusu eylemle hiç bir ilgi ve bağlantısının olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

Üye otobüsçülere SMS atıldı.

'SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ'

İsmail Yüksel, açıklamalarını teyit ederek, söz konusu eylemin kendileri ile ilgisinin olmadığın söyledi. Yüksel, bir takım sorunları olsa da, bunları eylem yolu ile değil ilgililer ile görüşerek çözdüklerini savundu.

Yarın saat 14.00'de Fatih Saraçhane'de yapılacak eylemin çağrıcılardan biri olan Nejlettin Şan'a ise hürriyet.com.tr ulaştı. Geçtiğimiz ekim ayında Estanbul Ulaştırma ve Destek Hizmetleri A.Ş. adında bir şirket kurdukları anlaşılan Şan, "Yarın için otobüsçü esnafını eyleme çağırdığım için dün otobüsüm keyfi sebeplerle İETT tarafından bağlandı. Gerekçe ise, esnafı eyleme çağırmam olduğu belli. Otobüsçü esnafının birçok sorunu var. Amacımız bunu dile getirmek. Dışarıdan bilinmez ancak, otobüs sahipleri iflasta. Bir çoğu hacizli. Şoförün parasını ödeyemeyen esnaf var. Bakın otobüslerde 27 adet ücretsiz kart var. Bunların altından kalkamıyoruz. Bir dizi ceza kesiliyor. Sesimizi duyurmak isterken, aracım bağlandı" dedi.

BİNLERCE OTOBÜS YOLLARDA

İstanbul genelinde toplu taşıma yapan 5 bin 750 araç bulunuyor. Söz konusu araçların 2 bin 700'ü İETT bünyesinde. Yeni hizmete giren Erguvan renkli 900 otobüs ise İBB'nin iştiraki bir şirkete bağlı. Araçlardan 2 bin 150'si ise 'özel halk otobüsü' olarak anılıyor. (Kaynak:hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

İsmail Yüksel İstanbul Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek? Konyaspor 3'lü averaj, 4'lü averaj küme düşme hesabı nedir, averajı kaç (KONYASPOR-HATAYSPOR, GAZİANTEP) ? Samet Akaydın neden kadro dışı bırakıldı, Panathinaikos'tan ayrılacak mı? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri dönecek mi? Türkiye'ye dönme kararı aldı Dilan Çiçek Deniz kimdir? Dilan Çiçek Deniz kaç yaında, nereli, hangi filmlerde oynadı? Konyaspor küme düşme ihtimali var mı, ligde kalmayı garantiledi mi? 20-21 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20-21 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

500

Yorumlar (6)

Cesur ŞahinMobil-ANDROID:

Boşyere bağlamamışlardır. Öyle çok halk otobüsleri var. Çoğu koltukları kaldırmış ayakta ne kadar çok yolcu almak için güzel bir denetim gerekiyor.

9
2
yanıtYanıtla
security managerMobil-ANDROID:

bu şoföre sormak lazım hat ücretin kaç trilyon ve kaça nasıl aldın.para kazanılmaz ise o hava parası hat ücretleri nrden uçuyor.yakıt masrafıda düştü petrol ucuzladı ama biket fiyatları aynı....

4
2
yanıtYanıtla
ZİHNİ BERGAMALIAdınız YazınBERGAMALI:

Ücretsiz kartlardan çok az ücret alınsa sorun çözülür. Tamamen ücretsiz olmaz. 1/4 oranında olsa ücret alınması lazım. .

4
1
yanıtYanıtla
YÜCEL:

65 yaş üstü ücretsiz olması , otobüs sahiplerini olumsuz etkiliyor, Belediye otobüslerinde var olan ücretsiz taşımacılık milyarlarca para vererek aldıkları otobüsle 65 yaş üstü kişileri babasının hayrına taşımaları mantıksız. Belediye bu hizmeti ücretsiz yapmak istiyorsa bu kartlar karşılında özel halk otobüslerine bir katkı sağlamalı.

2
0
yanıtYanıtla
yolcu:

özel halk otobüsleri ve dolmuşlar ankara için söylüyorum insanlar çuval taşınır gibi üst üste gidiyor kımıldamak mümkün değil ama şöförlere ve muavine göre arabaları herzaman boş hiç dolmuyor ne hikmetse, bunlar dünyayı kazanıyolar halen ağlıyorlar yazıklar olsun bunlara bu hakkı verenlere her zaman olduğu gibi vatandaşa oluyor.

0
0
yanıtYanıtla
ürgüplümobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar ist ücretsiz kart çok mavi kart almış başını gidiyor bence 1tl yeter 2,150. Hiç gerek yok ücretsiz ve mavi kartı kaldırsın ist 65 kimlikle biniyor oğlu 65kartla bininiyof metro metrobüs denetleme yok belediyenin umrunda değil şirketleri başkanlar kaz bekliyorlar yolacak adam şirkette at kosturuyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title