Haberler

ÖTV farkının ardından motorine bir zam daha bekleniyor

Güncelleme:

ÖTV tutarlarının artmasıyla İstanbul'da benzinin litre fiyatı 34.05 kuruş, motorin ise 32.3 kuruşa yükselmişti. Son olarak 21 Temmuz cuma günü itibariyla motorinde 1.55 kuruşluk zam bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren ÖTV kararına göre kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 7,05 liraya yükseldi. Bu durum büyük tepki çekerken şimdi de cuma günü motorine 1.55 kuruş daha zam geleceği bildirildi.

GÜNCEL FİYATLAR

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 32.3 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 34.05 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

İstanbul Zam ÖTV Ekonomi Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500

Yorumlar (70)

Ahmet AKGÜL:

her şey oy alana kadarmış. atı alan üsküdarı geçti. :))

293
16
yanıtYanıtla
Adıyamanlı Kutalmış :

Ohhhhhhhh demeye devam edin.... Kurunun yanında yaşta yanıyor ama mustahaktir....

254
19
yanıtYanıtla
Ferhat Altay:

Oy veripte tek pişman olan benmiyim acaba

159
53
yanıtYanıtla
meko:

Yarın seçim olsa yine kornaya basarak kutlar tur atarsınız boşuna kendini kandırma

yanıt93
yanıt1
Aykut Kalanoğlu:

Kesinilkle hayır sadece oy veren siz değilsiniz en çok emekli kesim verdi veee çok güzel bir %25 zam aldılar şimdi alacakları zamlı maaşlarla hangi tatil yöresine gidelimde en az 15 gün tatil yapalım hesabı yapıyorlar hakları tabiiki de !

yanıt63
yanıt3
Ghost BLue:

Sizin ceremenizi biz çekiyoruz ben her türlü geçinirim ülke sizin yüzünüzden batıyor bu hale sizler yüzünden geldik müstehak sizlere biz çok dedik dinletemedik anlamadınız

yanıt60
yanıt2
Hikmet Aslan:

Bende varın artı bir say

yanıt18
yanıt1
Sm57:

Bir tek sen pişman değilsin CHP ye verende pişman oldu/Kılıçdaroğlu koltuğa yapıştığı için/ ama benim lafım sabahtan akşama kadar akp diye reis diye bağıranlar pişmanım demesin

yanıt41
yanıt2
İsmail Yılmaz:

Dünyada düşerken burda zam

193
8
yanıtYanıtla
İsmail Yılmaz:

Dünyada petrol fiyatları düşerken zam

189
5
yanıtYanıtla
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title