Haberler

Milletvekilleri Rusya'da Nükleer Santralleri İnceledi

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu Başkanı Mazıcıoğlu ve komisyon üyesi 21 milletvekili, Rusya’nın Novovoronej ve Leningrad nükleer güç santrallerinde incelemelerde bulundu.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu ve komisyon üyesi 21 milletvekili, Rusya'nın Novovoronej ve Leningrad nükleer güç santrallerinde incelemelerde bulundu.

Mazıcıoğlu, yazılı açıklamasında, ilk olarak Vorenej bölgesinde, Akkuyu NGS'nin de "referans santrali" olan Novovoronej-2 Nükleer Güç Santralini ve yapımı devam eden ek üniteleri incelediklerini bildirdi.

Santralin soğutma suyunu alıp bıraktığı gölde balık tutulduğunu ifade eden Mazıcıoğlu, "Hemen santralin yanında yerleşim birimleri ve tarlaların olduğunu müşahede ettik. Bu durum, milletvekillerimizin kafalarındaki soruların giderilmesini de sağladı ve yararlı bir ziyaret oldu. Komisyonumuzda AK Parti, CHP, MHP ve HDP milletvekillerimizden oluşan 21 kişilik bir heyetle ziyareti yapmamız ayrı önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Leningrad Nükleer Güç Santrali ve ek ünite inşaatlarını ziyaret ettiklerin belirten Mazıcıoğlu, burada yetkililerin, milletvekillerini inşaatın içinde gezdirerek kullanılan ekipman ve donanımlarla ilgili bilgi verdiğini belirtti.

Açıklamada ayrıca TBMM heyetinin St. Petersburg'da bulunan Rosatom Nükleer Enerji Enstitüsü'ne geçerek, brifing aldığı ve personelin eğitim gördüğü simülasyon odaları ile laboratuvarları gezdiği ifade edildi.

Mazıcıoğlu, Rus Parlamento Heyeti ile de bir araya geldiklerini ve görüşmede Akkuyu NGS Projesi'nin geldiği son aşama ile dünyadaki nükleer enerji talebi ve güvenlik uygulamalarının ele alındığını belirtti.

Ziyaretlerden sonra milletvekillerinin nükleer santraller hakkındaki görüşünün değiştiğini bildiren Mazıcıoğlu, milletvekillerinin özellikle güvenlik konusunda hassasiyet gösterdiğini ve santrallerin incelenmesi sırasında da bu konudaki sorulara cevap bulunduğunu ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu halil mazıcıoğlu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title