Haberler

Mehmet Şimşek: En Düşük Memur Maaşı 2 Bin 25 Lira

Güncelleme:

Bakan Şimşek, memur maaşlarının 2002 yılından bu tarafa dolar bazında yüzde 200 oranında arttığına dikkat çekti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son bir yılda döviz kurlarında yaşanan yükselişe rağmen ortalama memur maaşlarının 2002 yılından bu yana Euro bazında yüzde 130, dolar bazında da yüzde 200 oranında arttığını belirtti.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 2 BİN 25 LİRA

CHP’li Mehmet Ali Ediboğlu’nun sorusu üzerine Şimşek, 2002 aralık ayı ile 2014 şubat ayı arasındaki dönemde en düşük memur maaşının yüzde 416.8 artışla 2 bin 25 liraya, ortalama memur maaşının ise yüzde 306.2 artışla 2 bin 347 liraya yükseldiğini belirtti. Şimşek, 2002 yılında en düşük memur maaşının 227 Euro, ortalama memur maaşının da 334 Euro olduğunu, bu sene söz konusu rakamların sırasıyla (yüzde 192) 662 Euro ve (yüzde 130) 768 Euro’ya çıktığını kaydetti. Şimşek, dolar bazında ise en düşük memur maaşının 238 dolardan (yüzde 318) 912 dolara, ortalama memur maaşının da 350 dolardan (yüzde 202) 1.057 dolara yükseldiğini ifade etti.

2013 BEKLENENDEN İYİ GEÇTİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm dünyanın ekonomik sıkıntı içinde olduğu 2013 yılında, hedeflerinin çok üzerine çıkarak özelleştirmelerden 12.5 milyar dolarlık gelir elde ettiklerini belirtere “Bu yıl da yaklaşık 7 milyar dolar olan özelleştirme geliri hedefinin yakalanacağına, hatta bu tutarın üzerine çıkılacağına inancımız tam” dedi.

58.3 MİLYAR DOLARLIK SATIŞ

Özelleştirmelerden bugüne kadar elde edilen toplam tutarın 58.3 milyar dolara, Hazine’ye ve ilgili kuruluşlara aktarılan kaynaklar toplamının ise 40.7 milyar dolara ulaştığını belirten Şimşek, bu özelleştirmelerin sadece gelir odaklı olmadığının altını çizdi. Şimşek, başarılı özelleştirme uygulamalarına aynı kararlılıkla devam edeceklerini belirterek yakın zamanda yapılması düşünülen özelleştirme uygulamaları hakkında da şu bilgileri verdi: “Özelleştirmelerde gösterilen istikrar, profesyonel yaklaşım, doğru zaman, doğru fiyat, şeffaflık ve açık rekabet ortamı, talebi ve dolayısıyla bedel artışını da beraberinde getirmiştir. Özelleştirme portföyümüzde bulunan şirket, varlık ve imtiyazların yanı sıra özelleştirmeye hazırlık için mevzuat çalışmaları devam eden Spor-Toto, at yarışları gibi yeni özelleştirme projeleri üzerinde de çalışıyoruz. Kamunun elinde kalan tek gaz dağıtım şirketi İGDAŞ’ın özelleştirilmesi de önümüzdeki dönemde gündeme gelebilecek. Haydarpaşa Gar ve Liman Dönüşüm Projesi de imar çalışmalarının tamamlanmasından sonra özelleştirme programına alınacak ve ilgi çekici özelleştirme projeleri arasına girecektir.” (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mehmet Ali Ediboğlu Mehmet Şimşek Ekonomi Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500

Yorumlar (18)

Ahmetbeyincik55@hotmail.com:

10 yıllık doktorum, temel maaşım 1980 lira, bu rakamlar hangi ülkenin anlayamadım. Brüt rakam söylüyor bakanımız belki de, gören bişey sanıyor.

16
2
yanıtYanıtla
TUNAcaliskantuna@hotmail.fr:

BEN 1.957 TL MAAŞ ALIYORUM EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NASIL 2 BİN 25 LİRA OLUYOR

16
1
yanıtYanıtla
......nefelerten@hotmail.com:

memur maaşı artıyorda bilmeyen de elektirigin suyun kiranın sebze meyvenin diger tüüüümmm giderlerin fiyatı artmıyor sanacak memura yüzde iki üç zam veriyorsun her seye zam yapıyorsun üç senede doğalgaz yüzde 50 den fazla arttı onu bırak patates dahi alamaz olduk kira desen en kötüsü 450 ,500

16
0
yanıtYanıtla
sonmezsssonmezdag@hotmail.com:

ulan bu tuzluklar durmadan bunlari tekrarliyorlar dunde baska bir tuzluk aynisini soyluyordu bunlar kendi cebine gireni hesapliyorlar 2002 de ki hayat sartlariyla simdikini hesaplamiyormu bu tuzluklar halka verdigini goruyor dort kat geri aldini gormuyormu hirsizlar

13
2
yanıtYanıtla
karerefe4058@hotmail.com:

yıllar önce 1lt benzini 1 dolara endekslemeyi düşünüyorlardı.Şimdi benzinin ltresi 3 dolara yaklaştı.Adamlar keser gibi sadece kendilerine yontuyorlar.Hem de bizi odun yerine koyup yontuyorlar.Kendileri hesabı biliyor memurların bilmediğini zannediyorlar.

13
0
yanıtYanıtla
KPSS MAĞDURUbilsen@hotmail.com:

hep çaldınız asgari ücret 800 sayın gözlüklü 800 tl ile geçinebilirsen biz sana verelim geçin.haksız huhuksuz kendinize kıyak emekliliği çıkardınız.1.5 milyon memur kadrosunu iptal ettiniz.taşeron şirketler kurararak torpille taşeronları kadroya geçirdiniz.ALLAH KAHRETSİN SİZİ İKİ DÜNYADADA ELİMİZ YAKANIZDADIR.CEHENNEMİN DİBİNE GİDECEKSİNİZ HAKKIMIZI YEDİĞİNİZ İÇİN

12
1
yanıtYanıtla
alivelialiverli@yahoo.com:

sağlıkçıların maaşlarını 2001 yılından itibaren bilinçli olarak düşürdünüz tabi sizin için özel hastane patronlarına köle lazımdı.sağlıkçılara ne zaman zam yapılacak olsa siz döner alıyorsunuz diye diye şu anda bir hemşire, sağlık memuru en düşük maaşda kaldı oda ancak 1400 lira eskiden maaş üzerine döner alırdık döneride artık maaş sayıyorlar güya 700 lira toplam 2100 lira hala ne hikmetse döner veriliyor sanılıyor zam verilmiyor. polisler ek mesai alır öğretmenler ek ders alır onlarınki döner sayılmaz sağlıkçınınki döner olur zam verilmez .saglıkçılar bu hükümetin en büyük destekçisi halk memnuniyeti ?lerde ama sağlıkçı memnuniyetine bakan yok(ancak ).artık bitti ama destek...

8
4
yanıtYanıtla
fikrim bumehmet@hotmail.com:

Bakanla aynı ülkede yaşamadığımızı düşünüyorum.:))

11
1
yanıtYanıtla
KUZEY Ç.lakarta266@hotmail.com:

bir kilo peynir 16- bir kilo zeytin 18-bir litre benzin de 5.14 neyin kafasını yaşıyor acaba maliye bakanı..

10
1
yanıtYanıtla
halkbilsen@hotmail.com:

gözlüklü adam kpss girenlerin hakkını neden yiyorsun.satmadığınız yer kalmadı.torpille doldurdunuz heryeri

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title