Haberler

Manisa Bezi Kıbrıs'ta da Dokunacak

TÜRK Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesi, 600 yıllık tarihi geçmişe sahip 'Manisa Bezi'nin KKTC'de dokunmasını sağlamak için kolları sıvadı.

TÜRK Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesi, 600 yıllık tarihi geçmişe sahip 'Manisa Bezi'nin KKTC'de dokunmasını sağlamak için kolları sıvadı. Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, KKTC'de şube açmak için çalışmalara başladıklarını ve şartlar uygun olduğu takdirde açacakları şubede Manisa Bezi dokuma kursları vereceklerini dile getirdi.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesi, yeni sezonda yapacağı çalışmalar hakkında bilgi vermek için Oda ve Dernekler Binası'nda basın toplantısı düzenledi. Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı Işılay Saygın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu İpal Emin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sinan Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca ile dernek üyesi kadınlar toplantıya katıldı. Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, bugüne kadar İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle açtıkları Manisa Bezi dokuma kursunda, 300 ev hanımına ürünün dokumasını öğrettiklerini ve evlerine kazanç elde etmesini sağladıklarını dile getirdi. Yeni sezonda da Manisa Bezi Dokuma kurslarının devam edeceğini dile getiren Kafkaslı, özelikle kırsal mahallelerde kursları yoğunlaştırmayı hedeflediklerini ve 6 aylık süren kurs süresinin 1 yıla çıkartılması gerektiğini ifade etti.

KIBRIS'TA ŞUBE HAZIRLIĞI

Açıklamalarını sürdüren Kafkaslı, "2016 yılında Dünya Kadın Konseyi toplantısı sebebiyle KKTC'ye gittik. Orada KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı ve eşiyle görüşmeler yaptık ve kendilerine Manisa Bezi hediye ettik. Manisa Bezi'ni çok beğendiler ve bezin dokunması konusunda Kıbrıs'ta kurs açmamızı istediler. Şu anda hala görüşmeler sürüyor. Eğer şartlar uygun olursa, bir şubemizi de orada açıp, Manisa Bezi dokuma kursları vereceğiz. Böylece 600 yıllık geçmişe sahip olan Manisa Bezi artık KKTC'de de dokunmaya başlayacak" dedi.

HALICILIK TEKRAR ÖNEM KAZANACAK

Manisa'da halıcılığın son zamanlarda unutulduğunu ifade eden Kafkaslı, özellikle Demirci, Gördes ve Selendi ilçelerindeki halıcığın canlandırması için bir çalışma yapacaklarını söyledi. Kafkaslı, "Şubemize halı üretme konusunda güzel bir teklif geldi. Bir halı tüccarı bize 'siz halı dokuma tezgahı açın, dokuyun, alıcısı hazır vaziyette' şeklinde teklifle geldi. Bunu arkadaşlarımızla görüştük. Önümüzdeki aylar içerisinde bu konuda da çalışmamız olacak. Uygun bulduğumuz bir yere halı tezgahları kurarak Manisa'da halıcılığı tekrar canlandıracağız. Zaten pazarımız hazır" dedi. Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı Işılay Saygın ise halı projesinin çok önemli olduğunu belirterek, bakanlık yaptığı dönemlerde halılarla ilgili çalışmalar yaptığını söyledi. Devlet-sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle çok önemli projelerin hayata geçirildiğini kaydeden Saygın, "Manisa şubemizin çalışmalarını her yerde örnek olarak gösteriyoruz. Çünkü devlet-sivil toplum örgüt işbirliğinin en güzel örneğini sergiliyorlar. Türk Kadınlar Konseyi kamu yararına çalışan bir dernek, devlet gibi çalışıyor. Böyle çalışmada devam edecek" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu İpal Emin, Manisa şubesinin çok aktif olarak çalıştığını belirterek, KKTC'de açılması düşünülen şube için gereken desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Işılay Saygın İzmir Ekonomi Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title