Haberler

Koç Gitti Allianz Kaldı

Koç Allianz'daki Tüm Koç Holding Hisselerini 2008'de Satın Alarak Türkiye'deki Varlığını Güçlendiren Allianz, Faaliyetlerini Artık Kendi Markası ile Sürdürecek.

Koç Allianz’daki tüm Koç Holding hisselerini 2008’de satın alarak Türkiye’deki varlığını güçlendiren Allianz, faaliyetlerini artık kendi markası ile sürdürecek.

Dünyanın lider sigorta şirketlerinden Allianz, Türkiye’de 20 yılı aşkın süredir Koç Allianz çatısı altında sürdürdüğü sigortacılık faaliyetlerine artık Allianz markasıyla devam edecek. Koç Allianz’dan Allianz’a yapılan marka değişimi, Allianz SE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Michael Diekmann, Allianz SE Avrupa 1 Başkanı Enrico Cucchiani, Allianz’ın Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Rüşdü Saraçoğlu ve CEO’su George D. Sartorel’in katılımıyla şirketin oditoryumunda gerçekleştirilen bir toplantı ile kamuoyuna duyuruldu.

Toplantıda, 2008’de dünyanın ve Avrupa’nın en iyi sigorta şirketi seçilen Allianz’ın Türkiye’deki varlığını güçlendirmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Allianz SE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Michael Diekmann, “Türkiye’deki nüfus artışı, yükselen refah seviyesi ve yüksek orandaki genç nüfus, yeni sigorta ihtiyaçlarını da beraberinde getiriyor. Bu fırsatlar bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

Allianz, 2008’de Türkiye’ye büyük bir yatırım yaptı

Sigorta sektörünün geleceğinin de değerlendirildiği toplantıda Türkiye’nin büyüme potansiyeli ile dünyadaki en çekici pazarlardan biri olduğunu belirten Allianz SE Avrupa 1 Başkanı Enrico Cucchiani, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüksek ekonomik potansiyeli, düşük sigorta penetrasyonu ve Allianz’ın Avrupa merkezine yakınlığı ile Türkiye, bizim için son derece önemli bir pazar.  Bu nedenle 2008’de Türkiye’ye büyük bir yatırım yaptık. Allianz Türkiye, Allianz Grubu’nun işbirliği, tecrübesi, uluslararası ilişki ağı ve güçlü finansal altyapısından sonuna kadar faydalanacak. Devamlılığın bir işareti olarak önemli bir akademisyen ve üst düzey devlet görevlisi Dr. Rüşdü Saraçoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak. Koç Grubu ile olan yakın ilişkimizin ve Rahmi Koç’un bize bıraktığı önemli mirasa saygımızın bir yansıması olarak Yönetim Kurulu da büyük ölçüde aynı kalacak.”  Enrico Cucchiani konuşmasını, Allianz Uluslararası Danışma Kurulu üyeliği görevine devam ederek Allianz’a desteğini sürdüren Rahmi Koç’a teşekkür ederek tamamladı.

Allianz Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Rüşdü Saraçoğlu da, Allianz’ın, Türkiye’de Şark Sigorta’dan Koç Allianz’a, Koç Allianz’dan Allianz’a uzanan 85 yıllık bir deneyimin mirasçısı olduğunun altını çizerek “Allianz bu deneyimden faydalanmaya sonuna kadar devam edecek. Bu nedenle Yönetim Kurulumuzun Koç Holding kökenli üyelerinde herhangi bir değişikliğe gitmedik. Yöneticilerimizin finansal ve sektörel deneyiminden faydalanmayı sürdüreceğiz” dedi.

“Hedefimiz, Türkiye’nin ilk tercihi olmak ”

Allianz Türkiye CEO’su George D. Sartorel, konuşmasında Allianz’ın Türkiye’deki hedeflerine değinerek şunları söyledi:

“En önemli varlığımızın Allianz Türkiye’nin çalışanları olduğuna inanıyoruz.  Allianz Türkiye’de önceliği müşteri memnuniyeti olan, alanında uzman 1200 kişi çalışıyor. Konu müşteri memnuniyeti olduğunda farkı çalışanlarımızla yarattığımızı biliyoruz ve en büyük yatırımımızı çalışanlarımızın becerilerini geliştirmeye yapıyoruz. Aynı zamanda 1200’ü aşkın acentemizle Türkiye’nin dört bir yanına ulaşıyoruz. Bugün %40’ı kurumsal ve ticari, %60’ı bireyselden oluşan dengeli dağılıma sahip bir portföyü elinde bulunduran Allianz Türkiye, 1 milyar TL’nin üzerinde prim üretimi gerçekleştirdi.

Konuşmasını, “Dünyanın 1001 türlü hali var. Bizim görevimiz, ihtiyaç anında en iyi çözümleri sağlamak. Müşterilerimizin, güçlü global bir danışman ve finansal ortağın her zaman yanlarında olduğunu bilerek kendilerini güvende hissetmelerini istiyoruz. Hedefimiz, sigorta söz konusu olduğunda Türkiye’nin ilk tercihi olmak” diyerek tamamlayan George D. Sartorel’in ardından Allianz’ın “Dünyanın 1001 türlü hali var. Keşke demeden önce Allianz” sloganını taşıyan yeni reklam filmi izlendi.

Allianz, 2008’in Nisan ayında ortağı Koç Holding’in hisselerinin tamamını satın alarak Koç Allianz Sigorta A.Ş’nin % 84,2’sinin, Koç Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş’nin %87’sinin sahibi haline geldi. Allianz, Koç Allianz Sigorta için 248 milyon Euro, Koç Allianz Hayat ve Emeklilik için 125 milyon Euro olmak üzere toplam 373 milyon Euro’luk yatırım yaptı. Koç Holding ile yapılanma anlaşma uyarınca 2009 Ocak ayına kadar şirketin faaliyetleri Koç Allianz markası altında devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title