Haberler

Kılıçdaroğlu'nun "Para yönetimini sana devredeyim" dediği öne sürülen Özgür Demirtaş, sessizliğini bozdu

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu'nun önceki akşam ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile görüştüğü ve 'para yönetimini devretme' teklifinde bulunarak Türkiye'ye yatırım çekme konusunda destek istediği öne sürüldü. Konuyla ilgili gözlerin çevrildiği Demirtaş, teklifin doğru olmadığını belirtip "Benim siyaset ile ilgili ne bir ilgim ne de isteğim yok. Şu anda teknokrat olarak kalmak istiyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Kalkınma Planı" ve "İkinci Yüzyıla Çağrı" programını açıklayacak. "Kalkınma Planı"nı hazırlayan kadroda; dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu, Angela Merkel'in başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Jeremy Rifkin, iktisatçı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Hacer Foggo'nun da yer aldığı biliniyor.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ SÜRPRİZİ

Ancak kulislerde kadroya eklenmesi planlanan bir başka ismin daha olduğu öne sürüldü. Kılıçdaroğlu'nun, önceki akşam ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile Harbiye'deki Hilton Oteli'nde baş başa yemek yediği öne sürüldü. Görüşmenin saatler sürdüğü ifade edilirken, Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş'a 'para yönetimini devretme' teklifinde bulunarak Türkiye'ye yatırım çekme konusunda destek istediği iddia edildi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Öte yandan sosyal medyada da gündem yaratan iddia sonrası kullanıcılardan biri, Demirtaş'ın yüzü ile 100 Dolar üzerindeki Benjamin Franklin portresini birleştirdiği görseli paylaşarak "Özgür Demirtaş parayı yönetirse TL ;" notunu düştü.

İDDİALARI YALANLADI

Demirtaş ise sessizliğini sosyal medyadan bozdu. İddiaları yalanlayan Demirtaş, "Arkadaşlar çok kez yazdığım gibi benim siyaset ile ilgili ne bir ilgim ne de isteğim yok. Şu anda teknokrat olarak kalmak istiyorum. Elbette Türkiye'nin zenginleşmesi, yatırım çekmesi, refaha ulaşması için arka planda kalmak kaydıyla ne gerekirse elimden geleni yaparım.

Ülkede sadece ben değil BİNLERCE güzel insan var yardım edebilecek. Önemli olan ALIM gücümüzün artması. Son yıllarda alım gücü çöktü. Çok uyarılar yapıldı 10 yıldır. Umarım bu uyarılar bir gün herhangi bir siyasi parti tarafından dinlenir. Hangi siyasi parti, Bilim insanları ve uzmanlar ile beraber karar verirse ülke için doğru yapar. Dünya çapında parasal politikalar sıkılaşınca, Bilimle karar veren ülkeler ayakta kalıyor lütfen unutmayın." Demirtaş ayrıca "Daha önce yazdığım gibi bu teklif haberi doğru değil" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun 'Para yönetimini sana devredeyim' dediği öne sürülen Özgür Demirtaş, sessizliğini bozdu

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Demirtaş Haberler

Bakmadan Geçme

MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI | MEB atama başvurusu ekranı! Başvurular ne zaman, nereden yapılacak? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU EKRANI! e -Devlet 20 bin öğretmen ataması başvuru nereden yapılır? İyi Kadın Sendromu Nedir ve Belirtileri Nelerdir? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli? ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI: Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu mu? Branş dağılımı nasıl olacak? Alfa Beyin Dalgaları: Ne İşe Yararlar ve Nasıl Çalışırlar? 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK? Branş dağılımı belli oldu mu? KPSS öğretmen atamasında mülakat var mı? ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN? Kaç öğretmen atanacak? Yusuf Tekin ne dedi? Aziz Yıldırım yeniden aday mı olacak? Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına aday mı oluyor?
500

Yorumlar (12)

Hasan Durmuş:

Demirbaş faiz lobisine çalışan bir isim

155
119
yanıtYanıtla
ERKAN :

he doğru bankalara yüzde 9 dan faize para ver bankalar 25 ten vatandaşa versin ama demirtaş faiz lobisi olsun ver mehteri verrr

yanıt120
yanıt46
Kuman:

ERKAN: Abim Durmuş bey doğru söylüyor. Ona yapılan teklifi başkasına yapsalar koşark giderler. Demirtaş izin almadan siyasete giremez. Onu okutup teknotrat yapan beyleri izn vermez.

yanıt23
yanıt11
Ercan Ercan:

Daha ekonomik kurmayları yok bakkala eleman arar gibi ekonomiyi kontrol edecek ekip yok. Ama ülkeyi ekonomik buhrandan kurtaracak öyle mi? Daha beter olacaz sanırım.

185
66
yanıtYanıtla
Burak Kapar:

Bundan kaç yık önce dedim Özgür’ü ekonomi bakanı yapsınlar diyince abim dedi bakma bunların böyle tv sosyal medyada atıp tuttuğuna gel yap dersin kaçacak delik ararlar ABD gazetecisi gibi özgür Demirtaş

167
26
yanıtYanıtla
İrfan Oğuz Bursa:

kenardan konuşmak kolay gel başına geç deyince sorumluluk var yanaşmazlar.

174
18
yanıtYanıtla
legend 4619:

hanginize inanalım zaten kılıçdaroğlunu biliyoruz senin adın yan yana geldiyse seninde farkın yoktur ikigün sonra genelbaşkanlığa adaylığını açıklarsan hiç şaşmam

45
49
yanıtYanıtla
Süleyman Kara:

Sen zaten siyaset yapmayacaksın bakanlar siyaset yapmaz yönetir

78
12
yanıtYanıtla
Sadık:

Allah göstermesin bunlar Türkiyeyi bir yılda kaosa götürür

28
33
yanıtYanıtla
Blackened:

Simdi kafam karıştı rifkin dayi, demirtas, o garip isimli akademisyen hangisini ekonomi basina getiriyormus? Bir de 350 milyar dolar temiz para? getirecek, abd de kayip 2 saat, amberin zaman ile görüşmeler falan. Kemal bey çok şey vaad ediyor coook!!

20
22
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title