Haberler

Kemal Derviş: CHP, Kasetlere Odaklanmasın

Güncelleme:

Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Financial Times'ta kaleme aldığı yazısında CHP'ye 'Kasetlere odaklanmayın' çağrısı yaptı.

Eski ekonomiden sorumlu devlet bakanı Kemal Derviş, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) Financial Times'ta kaleme aldığı yazısında; 'kasetlere odaklanmayın, ekonomi ile ilgilenin' çağrısında bulundu.

Geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili olan Derviş'in Financial Times'taki yazısının başlığı " Türkiye'de muhalefet güçlü yönlerini yeniden keşfetmeli".

"SEÇMEN AKP'YE EZİCİ BİR DESTEK VERMEDİ"

Derviş, yazısında 'seçmenin yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) ezici bir destek vermediğini' söylüyor ve ekliyor; 'yüzde 45 oy olan AKP'nin son genel seçimlerdeki oy oranının yüzde 50, 2010'daki referandumunda da seçmenlerin yüzde 57'sinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın savunduğu anayasa değişikliklerine destek verdi'

"AKP MUHALEFETİN 3'E BÖLÜNMESİ AVANTAJINI KULLANIYOR"

AKP'nin muhalefetin üçe bölünmesinin avantajını kullandığını vurgulayan Derviş, "Geçtiğimiz aylarda tanık olduğumuz yıkıcı ve kutuplaştırıcı siyaset son bulmalı." diyor.

"TÜRKİYE'NİN 3 ŞEYE İHTİYACI VAR"

Derviş'e göre Türkiye'nin yeniden demokratik ve ekonomik açıdan başarılı bir ülke olarak belirmesi için üç şeye ihtiyaç var:

"AKP gerçekten demokratik bir muhafazakar parti olmalı. Partinin lider kadrosu da iyi yönetim ile sürdürülebilir ekonomik başarı arasındaki bağı kavrayabilmeli...CHP merkez solda Avrupalı bir sosyal demokrat parti olmalı. Liberal bir toplumun ve hukukun üstünlüğünün savunucusu olmalı...Büyük oranda laik Kürtlerden destek alan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) de Türkiye'nin Kürtlerinin müreffeh olacakları ve demokratik bir ülkede barış içinde yaşayacakları bir geleceği hedeflemeli."

"CHP'DE ETNİK ŞOVANİZME YER OLAMAZ"

CHP'ye hitaben "Avrupa merkez solunun kardeş partisinde etnik şovanizme yer olamaz." diyen Derviş. MHP yönetimini hukukun üstünlüğünden yana ve şiddete karşı uyarıcı tavrı nedeniyle övüyor ve CHP'ye de bir çağrıda bulunuyor:

"TÜRKİYENİN MERKEZ SOLU CHP, KASETLERE ODAKLANMAMALI"

"Türkiye'nin merkez sol muhalefeti kasetlere odaklanmaktan kaçınmalı, ekonomiye yoğunlaşmalı ve tıpkı 1970'lerde güçlü şekilde gösterdiği gibi büyük bir çoğunluk için konuşabilme yeteneğini yeniden keşfetmelidir. Sayın Erdoğan'ın iktidar tekeline sadece böyle meydan okunabilir. Üstelik bu tavır, AKP içindeki ılımlılara da yardımcı olabilir. Böylece, Türkiye'nin Kürtlerine ve Aleviler ile dini vecibelerini yerine getiren Sünniler gibi diğer gruplarına da güven verilebilir."

 

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Derviş Türkiye Times Politika Ekonomi Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500

Yorumlar (30)

akın sakinakin-akinakin@outlook.com:

zihniyete bi bak muhalefet üçe bölünmüş yahu birleşsinler o zaman chp-mhp-bdp yine kazanamazlar bırakın bu bizans oyunlarını anadolu toprakları er meydanıdır burda sadece yiğitler ayakta kalır...

24
3
yanıtYanıtla
akın sakinakin-akinakin@outlook.com:

sus cahil zarar eden fabrikalarda çalışan o işçilerin maaşını benden aldıkları vergiyle ödüyorlardı haa bide o fabrikalar ülkenin değildi chp nin yandaşlarının çalıştığı fabrikalardı çalışmazlar ama iyi maaş alırlardı bu kadar zırlamanız bundan cahil

yanıt0
yanıt0
SİNANesatcan@msn.com:

KUSURA BAKMA BDP- AKP İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE BİLMİYORSAN YILLAR SONRA ANLARSIN

yanıt0
yanıt0
özelkahraman2891@hotmail.com:

ulan satmayıp napacaklardı. hangi kamu kuruluşu çalışıyor elinizi vicdanınıza koyun. bir iğne yapıyorlar mı. akşama kadar yatıyorlar. bir işin gittiğimizde yüzümüze bakmıyor. eyy sayın başbakan sadece işçileri değil tüm memurlarıda özelleştirin canım size feda olsun.

yanıt0
yanıt0
OSMANosman@hot.com:

CHP VE MHP ACİLEN KURULTAYA GİDİP REVİZE OLMALIIII

23
1
yanıtYanıtla
TAKA TUKAtakatuka33@hotmail.com:

BANKALARIN İÇİ SENİN SAYENDE BOŞALDI BU ÜLKEDE.SENİN AVRUPALI PATRONLARINDAN BİZE YÜKSEK FAİZLE BORÇ ALDIRDIN YILLARCA BU BORCU ÖDEDİK SEN VE SENİN GİBİLERİN SAYESİNDE DOKSAN YILDIR BORÇ ÖDÜYORUZ SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN KAÇ KUŞAK FAKİRLİK İÇİNDE GÖÇTÜ GİTTİ BU DÜNYADAN BU ÜLKEYE NE FAYDAN OLDU Kİ ŞİMDİ GEÇMİŞ KONUŞUYORSUN BANA GÖRE SENİN ATALARIN TÜRK AMA SEN DEĞİLSİN

20
3
yanıtYanıtla
DOGULU 13sbelediye@hotmail.com:

KE-MAL CİM BUNU ADAŞINA SÖYLE Bİ TÜRLÜ ADAM OLAMADI O KADAR TOKAT YEDİ HALA AYNİ TAS AYNİ HAMAM

20
1
yanıtYanıtla
ihtiyarahmetbaykara33@hotmail.com:

geçmiş olsun seçim bitmiş adam bunu şimdimi söyler...

20
1
yanıtYanıtla
alialial@hotmail.com:

CHP artık iftira, yalan, hakaretle siyaset olmayacağını görmeli. Doğru yapılanı takdir edip destek olmalı. Doğru yapılmayanı da, CHP nin nasıl yapacağıyla ilgili açıklamasını yapmalı. Sokakları yakan, slogan atan, örgütlerin avukatlığı görüntüsünden kurtulmalı. Milletin avukatı olmaya özen göstermeli. Darvişle bu iş olmaz. Dervişle bu memleketin bankaları birbir kapanıp içi boşaltıldı. Bunların borcunu millet ödedi. Bunu bilmeyen var mı?

12
8
yanıtYanıtla
NNNNNNeyup6_6@hotmail.com:

CHP NİN KAYBETTİĞİ NOKTALARINDAN BİRİDE ÜLKEYİ KALKINDIRACAK BÜYÜK PROJELERE KÖSTEK OLMAK BU DA HALKIN GÖZÜNDEN İYİCE DÜŞÜRDÜ TÜRKİYENİN GERÇEK SORUNLARINI BULUP ÇÖZÜM YOLLARINI HALKA İKNA EDEBİLİRLERDİ SADECE KASET SİYASETİ YAPTILAR

17
3
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title