Haberler

    Air France, Başörtüsü Takmak İstemeyen Hostesi, İran'a Göndermeyecek

    Güncelleme:

    Air France İran'a ambargo nedeniyle 2008 yılında durdurduğu Tahran seferlerine 17 Nisan'da başlıyor. İran'a giden hostesler başörtüsü takmak istemezse uçuşlara katılmayacak.

    Fransız havayolu şirketi Air France İran'a uygulanan uluslararası yaptırımlar nedeniyle 2008 yılında Tahran seferlerini dondurmuştu. İran ile Batılı ülkeler arasında varılan nükleer anlaşmanın ardından şirket 17 Nisan'da seferleri yeniden başlatma kararı aldı. Sendikaların açıklamasına göre, Air France yönetimi kadın çalışanlarını şirket içi bir yazışmayla İran seferlerinde pantalon ile bol bir hırka giymeleri ve uçağı terk ettikleri andan itibaren de başörtüsü takmaları yönünde uyardı.

    UÇMAYI REDDEDEBİLECEKLER

    Ancak kadın çalışanların ve sendikaların tepkisi üzerine şirket, bir ara formül geliştirmeye çalıştı. Şirket yönetimi ile sendikaların ortaklaşa aldığı karara göre, başörtüsü zorunluluğuna tabi olmak istemeyen kadın personel İran uçuşlarında görev almayı reddetme hakkına sahip olacak. İran'da başörtüsü takmak istemeyen Air France'ın kadın hostes ve pilotları, diğer hatlara yönlendirilecek. İran yasalarına göre, kadın pilot ve hosteslerin İran topraklarına ayak bastığı andan itibaren başörtüsü takması gerekiyor.

    Sendikalar, kişisel gerekçelerle Tahran'a uçmak istemeyen kadın çalışanların maaşlarından kesinti yapılmaması ve bu nedenle dezavantajlı konuma düşmemesi çağrısı yaptı.

    BAKAN KARARDAN MEMNUN

    Fransa Kadın Hakları Bakanı Laurance Rossignol, Air France'ın aldığı karardan ötürü memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Bakan, bu sayede şirketin ekonomik menfaatleri ile uçulan ülkenin yasaları gözardı edilmemiş olurken, kabin personelinin vicdan özgürlüğünün de teminat altına alındığını söyledi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Tahran İran Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    Bakmadan Geçme

    Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
    İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

    İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

    500

    Yorumlar (5)

    humuslu:

    o zama fransaya gelen iranli hosteslerde mini giysin kisasa kisas

    4
    2
    yanıtYanıtla
    yemezler:

    İran müslüman değilki

    0
    4
    yanıtYanıtla
    islamin esasi:

    iran kadar olamadik

    1
    2
    yanıtYanıtla
    DOĞANAY:

    Para için herşeyi yapar bu Fransızlar. Kaddafi için avrupanın göbeğine çadır da kurarlar, başörtü de takarlar. Bakarsın Müslüman bile olurlar.

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Nuru ziya aşkı Yezdan:

    Humenyi Fransa da hazırlandı Türkiye de bursa da ikamet etti Türkiye ziyaretlerinde anıt kabir ziyretini eksik etmezler idamı gözleri kırpmadan yaparlar ne hikmettir tarihde çok büyük alimlerde bu topraklardan çıkmış yetişmiş şah ismaillerde yetişmiş bu topraklara bir Hz Ömer daha nasib et Allahım Cc

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title