Haberler

IEA Başkanı Fatih Birol, Fransa'nın en yüksek dereceli sivil nişanıyla ödüllendirildi

Güncelleme:

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından dünya enerji ve iklim konularına sağladığı olağanüstü katkılar nedeniyle Şeref Nişanı'na layık görüldü. Törende, birçok ülkenin büyükelçisi, siyasetçi ve iş insanı da hazır bulundu.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, "dünya enerji ve iklim konularına sağladığı olağanüstü katkılar" nedeniyle Fransa'nın en yüksek dereceli sivil nişanı olarak bilinen Şeref Nişanı'na (Légion d'honneur) layık görüldü.

IEA'dan yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda düzenlenen özel bir törenle Birol'a nişanını takdim etti.

Törene, Fransa eski Başbakanı Laurent Fabius, Fransa Enerji Bakanı Agnes Pannier-Runacher'in yanı sıra, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Yunus Demirer'in de aralarında olduğu çok sayıda ülkenin büyükelçisi, siyasetçi ve iş insanı katıldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Galatasaray Yönetim Kurulu'nu temsilen Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Akil'in de davetliler arasında bulunduğu törene, Birol'un yakın çalışma arkadaşları da katıldı.

Birol, 1802'den beri Fransız hükümeti tarafından üstün başarılı kişileri ödüllendirmek amacıyla verilen ve ülkenin en yüksek dereceli sivil nişanı olarak bilinen "Legion d'Honneur"e, "dünya iklim ve enerji konularına olan olağanüstü katkıları nedeniyle" layık görüldü.

Birol, tören sonrası duygularını AA ile paylaştı

Tören sonrasında duygularını AA muhabiri ile paylaşan Birol, nişana layık görüldüğüne ilişkin haberi ilk aldığında çok şaşırdığını belirterek, "Hem şaşırdım hem de çok sevindim. Çünkü bunun nadir verilen bir nişan olduğunu biliyorum ve bu şekilde Elysee Sarayı'nda düzenlenen bir törenle verilmesi de çok görülmüş bir durum değil. Bu açıdan beni çok mutlu etti. Enerji ve iklim alanına 'olağanüstü katkı' sunduğum ifade edilerek de bu nişanı almak beni ayrıca sevindirdi." diye konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak gurur duyuyorum"

IEA'nın açıklamasında görüşlerine yer verilen Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Yunus Demirer, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Fransa devletinin dünyada ve Fransa'da üstün başarı gösterdiği şahsiyetlere verdiği 'Legion d'Honneur' nişanını Sayın Fatih Birol'a taltif etmesi Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak benim açımdan çok gurur verici bir olaydır. Buna tanıklık etmiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu töreni Sayın Fatih Birol'un dünyada ne kadar tanındığını, itibar gördüğünü ve takdir edildiğini gösteren önemli bir tören olarak değerlendiriyorum." ifadelerini kullandı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise Birol'un dünya çapında tanındığını dile getirerek, "Onu tanıyor olmaktan, onun yanında olmaktan gurur duyuyorum. Bugün de Fatih Bey bize yine bir başka gurur yaşattı. Her zaman uluslararası camiada başarılarıyla gururlanıyoruz. Bugün de 'Legion d'Honneur' alarak gurur verdi bize. Ayrıca da Fransa Cumhurbaşkanı Macron kendisi hakkında çok güzel şeyler söyledi. Hepsini hak ediyor Fatih Bey." diye konuştu.

TIME Dergisi'nin "Dünyanın en etkili 100 kişisi" listesinde yer alan Fatih Birol, Japon İmparatoru'ndan Yükselen Güneş Nişanı, İsveç Kralı'ndan Kutup Yıldızı Nişanı, Avusturya, Almanya ve İtalya'dan en yüksek başkanlık nişanları dahil olmak üzere, çok sayıda devlet nişanının da sahibi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Emmanuel Macron Fatih Birol Fransa Dünya Fatih Çevre Uluslararası İlişkiler Enerji Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title