Haberler

İBB'den Ulaştırma Bakanlığı'na hodri meydan: İndirim talebini 48 saatte uygularız

Güncelleme:

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, öğrenci abonmanlarına yapılan zam farkının İBB tarafından karşılandığı takdirde Marmaray'ı sübvanse edeceklerini ileri sürdü. Bu iddiadan sonra Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Marmaray'ın resmi Twitter hesabından "Yalancılıkta zirve yaptılar!" açıklaması yapıldı. İBB sözcüsü Murat Ongun ise Marmaray yönetimine yanıt vererek, "Bakmayın Twitter'da hava atmasına. Marmaray'ı yönetenlerin yüzde 40 indirim talebini 48 saatte uygularız." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, öğrenci abonmanlarına yapılan zam farkının İBB tarafından karşılandığı takdirde Marmaray'ı sübvanse edeceklerini ileri sürerek, "Öğrenci abonmanına yapılan zam sübvanse edilirse yıllık 520 milyon İBB'nin kasasından para çıkışı olacak. Bizim bir önerimiz var. Bunun yerine İETT otobüslerinde kullandığımız akaryakıttan devlet KDV ve ÖTV tutarının yarısını bile almasa yaklaşık 500 milyon lira yapıyor. Dolayısıyla biz bu indirimi sübvanse edebiliyoruz" dedi.

"YALANCILIKTA ZİRVE YAPTILAR"

Bunun üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, "İBB olarak Ulaştırma Bakanlığı'nı sübvanse etmemiz isteniyor. İstanbulluların takdirine sunarız" dedi. İBB Sözcüsü Murat Ongun'un paylaşımına ise Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Marmaray'dan anında cevap geldi. Marmaray, Ongun'un tweetini alıntılayarak, "Yalancılıkta zirve yaptılar! Öğrenci tarifesi kararı yürürlüğe girerse Marmaray kendi sübvansiyonunu yapacaktır" yanıtını verdi.

İBB'den Ulaştırma Bakanlığı'na hodri meydan: İndirim talebini 48 saatte uygularız

"HAZIR MISINIZ?"

Murat Ongun, Marmaray'ın tweetini alıntılayarak, "İBB yıllık 500 milyon lirasını sübvansiyon olarak Marmaray'a aktarıyor. Bakmayın Twitter'da hava atmasına. Marmaray'ı yönetenlerin yüzde 40 indirim talebini 48 saatte uygularız. Marmaray'ın yürürlüğe girecek bir kararı beklemesine gerek yok. Hazır mısınız?" ifadelerini kullandı.

İBB'den Ulaştırma Bakanlığı'na hodri meydan: İndirim talebini 48 saatte uygularız

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

ulaştırma bakanlığı Murat Ongun Marmaray İstanbul Haberler

500

Yorumlar (4)

mahmut kemal :

ibb her zamaki gibi boş yapıyor ibb işgal altında ibb her ay suya iett'ye fahiş zam diye akp meclisini zorluyor millet uyandı artık ama seçimleri beklemek zorunda.

24
40
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Ulaştırma bakanında kabahat ben bunları karşıma alıp cevap vermem dengim deilsin derim 100 yıllık chp 100 yılda uğraşsa bir Marmaray yapamaz boş konuşma bedava

17
21
yanıtYanıtla
emmi:

İyice zıvanadan çıktılar-Devlet kurumlarında makamlarında bu kadar seviyesiz sokak arası ağzıyla konuşmalar sataşmalar-edep yahu edep !

13
12
yanıtYanıtla
OKUR:

imamoğlu ağzıyla cevap yazan murat ongun kafası karışık biraz hemen bi tatil yapması lazım

8
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title