Haberler

Hükümet Kafayı Kâğıt Toplayıcılarına Taktı

Güncelleme:

Metropollerin ara sokaklarında akşam saatlerinde mesaiye başlayıp gece boyunca sessizce kâğıt toplayan emekçiler, hayatlarını değiştiren tebliğ sonrasında Meclis'e gittiler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, toplama kâğıt alan firmalara 140 bin lira ceza kesilmesi tebliğinden sonra siyasilerin kapısını çalan kâğıt toplayıcıları, CHP ve HDP'den destek aldı. CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, kâğıt toplayıcıların dernek yöneticileri ve temsilcileriyle görüşürek taleplerini önergelerle Meclis gündemine taşıdı.

Kürkçü, Türkiye genelinde atık kâğıt toplayanların sayısının 500 bin dolayında olduğunu belirterek, "Bu karar binlerce kâğıt işçisini çaresiz bırakacak" dedi. Sektörde, bu kararda Ankara merkezli iki firmanın etkili olduğuna dair iddialar dolaştığını belirten Kürkçü, "Atık Kâğıt İşçileri Derneği'nin açıklamasına göre firmaların tüm Türkiye'de bir ayda topladığı kağıdı, sokakta kâğıt toplayan işçiler Ankara'da bir haftada toplamaktalar" dedi.

EN UÇTA TUTUNUYORLAR

CHP'li Yakup Akkaya da aileleriyle birlikte mağdur sayısının 3 milyonu bulduğunu savundu. Akkaya, "Belediyeler sadece firmalar üzerinden çözüm arayışına girmemeli. Bu insanlar gerçekten saygı duyulması gereken emekçi kesimlerinin en korumasız olanlarıdır. Sağlıksız, tehlikeli, güvencesiz çocuk yaşta sokaklarda yaşam savaşı vermekteler" dedi.

CHP'li Purçu da "Geri dönüşüm sistemi kurulmalı, ama bu insanları daha çok yoksullaştırarak değil. Rant uğruna yapılan uygulamalara karşı çöpten ekmeğini çıkaran insanların derdine çare bulmaya çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ertuğrul Kürkçü Yakup Akkaya İzmir Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (45)

SAF MİLLETİM.:

ÜLEN ADAM KAĞIT TOPLUYOR . SENDEN İŞ İSTEMİYOR AŞ İSTEMİYOR SOKAKLARI TEMİZLİYOR. HERBİRİ 4 NÜFUS BAKIYOR DAAA NE İSTİYON VE ŞAPŞAL AKEPE.

49
4
yanıtYanıtla
YIRTIK:

hangi sukakları temizliyır lennnn konuşmayn asaişi buzuyurlar sen ne dirsin tırpık

yanıt8
yanıt39
Ben:

Cevap veren yirtik sen yirtik biyerlerdenmi ciktin bu nasil bagnaz bir mantik.

yanıt0
yanıt1
koylu:

aferin hukumete is vermiyor sokaklarda kagit topluyaninda isini elinden aliyor bu nasil mantik yahu bakin kagit toplayan kisiler sizlere karsi uzucu geliyorsa topluma sikintisi varsa verin onlara isini bir baskasi boyle yapiyor diyi tutubda ekmeyini kagit dan cikaranlarin ekmeyini elinden almayin alacaksaniz sayet en iyi imkanlar sunun onlarda insan ve bu ulkenin halki

33
1
yanıtYanıtla
Kanaat:

Az vergi ödeyen futbolcular ile uğraşacaklarına bu gariban insanlar la uğraşan bu müslüman idarecileri sadece yüce ALLAH a şikayet ediyorum.doğru düzgün bir sosyal sistem kuramazlarmi? Bu insanlara yazık değilmi?

28
0
yanıtYanıtla
hako:

adamlar ne yapsın hırsızlıkmı yapsın devlete düşmanmı olsun bir iki firmanın rantı için kendi menfatiniz için bukadar insanı işsiz bırakamazsınız akıllı olun onlar bu vatanın bu topragın ALLAHIN emanet ettiği toprakların insanlarıdır. Bu insanların devlete millete hainliği ve zararı yoktur. Hepsi kendi hallerinde eğer bu insanlar işsiz kalırsa kağıt toplamaları yasaklanırsa devlet yanlış yapıyor demektir. Adaletli olun lütfen

22
0
yanıtYanıtla
YA KAHHAR EYLE MÜNAFIKLARI:

Uyan millet uyan tek kelime uyan

20
1
yanıtYanıtla
HACI:

AKP ISMI VERECEK HAYIR BU KISILER HÜKÜMETE YÜK OLMADAN YASIYORLAR NEYIN PESINDE AKTROLLAR.

15
6
yanıtYanıtla
MHP:

Şaşırma AKP bu adamları rahat bırak garibanlarla uğraşma rant için. Tasarruf lazımsa siyasetçilerin maaşlarını düşür arabalarını mercedesten ülkemizde üretilen renaulta çevirin !

17
2
yanıtYanıtla
realist:

oh olsun makarna ve kömür karşılığında AKPye oy verdiyseniz beter olun size az bile yapıyor AKP

15
3
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title