Haberler

Hükümet Düğmeye Bastı, Termik Santraller ve HES'ler Satılacak

Güncelleme:

ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık santral satılacak.

Elektrik üretim santrallerinin özelleştirme süreci devam ediyor. Yıl sonuna kadar termik ve hidroelektrik santrallerde kritik özelleştirmelere imza atılacak.

TERMİK SANTRELLER VE HES'LER SATILACAK

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) onayının ardından doğalgaz, fuel oil ve HES'lerden oluşan yeni pakete ilişkin satış süreci başlayacak. Bu pakettin toplam 2 milyar doların üstünde satılması bekleniyor.

BÜYÜK TESİSLER SATILACAK

ÖYK kararının ardından Bursa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali ile Aliağa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali ile bazı HES'ler el değiştirecek. Bunların yönetimi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Elektrik Üretim A.Ş.'den (EÜAŞ) Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na geçecek. ÖYK kararının ardından özelleştirme sürecinin 2015 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

2015 HEDEFİ 6.8 MİLYAR LİRALIK SATIŞ

Ekonomi yönetimi 2015'te 8.7 milyar lira, 2015 yılında ise 6.8 milyar lira civarında özelleştirme geliri öngörüyor. (Kaynak:Star)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Özelleştirme Yüksek Kurulu HES Kobi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500

Yorumlar (69)

Radikal Dindar:

Bilalime para lazim gemicik lazim

34
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

AKP HÜKÜMETİ DOĞRU YAPIYOR, DEVLETİN GÖREVİ TUZ, ŞEKER, BASMA ÜRETMEK DEĞİL. . . DEVLETİN ASLİ VAZİFESİ, SAVUNMA. . . ADALET. . VE EĞİTİMDİR. . . BUNLARIN HARİCİNDE DEVLET HİÇ BİR İŞ YAPMAZ. . . BUGÜNE KADAR YAPTI AMA DİYORSUNUZ EVET YAPTI YANLIŞ YAPTI. . . BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK BİLE NAZİLLİ BASMA FABRİKASINI AÇTIĞINDA YAZILI BELGE DEDİĞİM . . BU FABRİKAYI 15 YIL SONRA ÖZEL SEKTÖR İŞLETSİN DİYOR. . . BİR YANLIŞ DAHA VAR TÜRKİYEDE DEVLET İŞÇİ ÇALIŞTIRIYOR DEVLETİN İŞÇİSİ DE OLMAZ DEVLET SADECE MEMUR ÇALIŞTIRIR. . .

23
12
yanıtYanıtla
kral çıplak:

termik santralinde çalışan kamu işçisiydim santralin karı günlük 2, 1 trilyon lira idi eski paraya göre peşkeş çekim yandaşlarına cüzi bir paraya sattılar santral 3 yıl içinde parasını çıkartıyor alan yandaş devletin bankasından çektiği kredi ile beleş ten santral sahibi oldu onuda geçtim tüm çalışanları madur ettiler. daha çok anlatılacak şeyler var ama neyse tüm haklarımı yiyenlere kendi adıma zehir zıkkım olsun ahirette yakanızdayım bilesiniz. .

18
10
yanıtYanıtla
METE:

SATIN, SATIN. . . . SARAY YAPIN YERİNE. . . . YOLA DEVAM

26
2
yanıtYanıtla
CAHİLLERE DERS:

BEYLER Sİ NEYİ SAVUNUYORSUNUZ ANLAMADIM BEN , DİYORSANIZ KOMİNİZMİ SAVUNUYORUZ LAFIM YOK SAYGIM VAROLABİLİR DERİM. . . ARKADAŞ YAZMIŞ AMERİKAYA BAK BİLİYORUM AMERİKAYI. . . DEVLETİN HİÇ BİR ÜRETİMİ YOK YAZ NEYİ VARSA . . . . SADECE ASKERİ ÜRETİMDE VAR BAŞKA ASLA VE KATA YOK ÜRETİMDE , NASA DEVLET EVET BOİNG ORTAĞI BİZİM DE TAİ GİBİ ASELSAN GİBİ ÇOK BİLMİŞLİK YAPMA

12
15
yanıtYanıtla
SEFİLLER:

DÜNDAR KLASİK BİR CHP . Lİ OLDUĞUN ANLAŞILIYOR VEDE CAHİL. . BU ÜLKE DEVLETÇİ CHP YÜZÜNDEN KALKINAMADI. . DEDİKLERİN DOĞRU DEVLET YÖNETTİ AMA KARNE İLE EKMEK ALDI VATANDAŞ. . TÜP KURUĞUNA GİRDİ YAĞ KUYRUĞUNA GİRDİ. İLAÇ KUYRUĞU DEVLET BAKIYORDU BU İŞLERE, ÇOK ŞÜKÜRKÜ SENİN KAFAN VE ZİHNİYETİN NUMUNELİK ARTIK. . EVET DEVLET DÜZENLEYİCİ OLUR. . KARIŞMAZ ARSASINI TAHSİS EDER. O KADAR VERGİSİNİ ALIR. BUGÜN ALMANYA İHRACATI 1 TRİLYON AVRO . . . SENİN KAFAN BASMAZ BU RAKAMLARA HEPSİ ÖZEL SEKTÖR GAFİL. ADAMLARIN KİŞİ BAŞI GELİRİ 50 BİN AVRO ÖZEL SEKTÖR SATIYOR DEVLET DEĞİL SEFİLLER. .

11
15
yanıtYanıtla
Azra:

İyi uykular ey ülkem. . . .

25
0
yanıtYanıtla
CAHİLLERE DERS:

BEYLER DEVLET ÜRETİM YAPMAZ. . KURTULUŞ SAVAŞINDAN SONRA ANADOLUDA. . . MÜTEŞEBBİS YOKTU BU NEDENLE DEVLET KURDU EVET O DÖNEMDE DOĞRU İDİ. . ŞU AN DEVLET ÜRETİM YAPAMAZ. . YAPINCADA GÖRDÜK ARPALIK OLDU. . . BAKIN BİR ALMAN FİRMASI 100 MİLYAR BİR AMERİKAN FİRMASI 100 MİLYAR İHRACAT YAPABİLİYOR . . . DEVLET ÜRETİM YAPMAZ . . . . SADECE KOMİNİZM ÜLKELERİNDE OLUR DEDİĞİNİZ. . TÜRKİYEDE İKİ PARTİ SAVUNUR BİRİ CHP DİĞERİ MHP. MHP BİLE KOALİSYON DÖNEMİNDE BİR SÜRÜ ÖZELLEŞTİRME YAPTI AÇIN BAKIN MERAK EDEN VARSA

12
12
yanıtYanıtla
atakan:

durmak yok satmaya devamm :)

24
0
yanıtYanıtla
ADANALI:

BİLAL GEÇEN GÜN YİNE GEMİ ALDI. . . ONUN PARASI ÖDENECEKTİR. . . DEMİ KEFENLİ AK TROLLER

20
2
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title