Haberler

Hollanda Prensesi Maxima Açıklaması

Hollanda Prensesi Maxima, Türkiye'nin son derece dikkati çeken kadın girişimcileri olduğunu belirterek, "Girişimciler desteklenerek cinsiyetler arasındaki fark kapatılabilir" dedi.

Hollanda Prensesi Maxima, Türkiye'nin son derece dikkati çeken kadın girişimcileri olduğunu belirterek, "Girişimciler desteklenerek cinsiyetler arasındaki fark kapatılabilir" dedi.

Hollanda'da bulunan Türkiye Enstitüsü tarafından Global Girişimcilik Haftası kapsamında ikinci kez organize edilen "The Great Game Business Challenge" etkinliğinde konuşan Maxima, bu yıl Türkiye ve Hollanda'nın diplomatik ilişkilerinin 400. yılını kutladığını hatırlattı.

Türkiye ve Hollanda'nın birbiriyle her türlü ürün ve fikrin alışverişini yaptığını belirten Maxima, yaratıcılık ve yeteneğin tek başına bir şey ifade etmediğini vurguladı, Maxima, "Bütün bunları paraya çevirebilmek gerekiyor" dedi.

KOBİ'lerin ulusal ve uluslararası ekonomik büyümenin motor vazifesini gördüğünü anlatan Maxima, Türkiye, Hollanda ve bütün ülkelerin ulusal gelirlerini artırmak için genç girişimcilere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Demografik değişim gibi zorlu konuların üstesinden gelmek için yetenekli girişimcilere ihtiyaç olduğunu aktaran Maxima, geleceğe dair bazı sorulara yanıt bulmanın sürdürülebilirlik için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Hollanda Prensesi Maxima, "Nasıl daha fazla insanın kendi işini başlatmalarını sağlayabiliriz- Onların büyümesine nasıl yardımcı olabiliriz- Tüm bunlar için finansman imkanları son derece önemli" ifadelerini kullandı.

-"Kadınlar finansal okuryazarlık alanında desteklenmeli"-

Sürdürülebilir ekonomi için kadın girişimcilerin desteklenmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Maxima, kadın girişimcilerin öngörülmüş risklerinin finansal olarak desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Kadınların finansal okuryazarlık alanında desteklenmesi gerektiğine dikkati çeken Maxima, Türkiye'de şirketlerin sadece yüzde 6'sının kadınlara ait olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin finansal kurumlarının kadınların bu konudaki başarılarını destekleyebileceğini vurgulayan Maxima, şunları ifade etti:

"Kadın girişimciler arasında derneklerin kurulması, network oluşturmak faydalı olacaktır. Türkiye'nin son derece dikkati çeken kadın girişimcileri var. Girişimciler desteklenerek cinsiyetler arasındaki fark kapatılabilir."

-"Hollanda'da çok canlı bir Türk-Hollandalı nüfusu var"-

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans ise yakın zamanda yaşadığı bir anekdotu katılımcılarla şöyle paylaştı:

"Geçenlerde annemi doktora götürdüm. Annem doktoru işaret ederek, 'Buradan değil, değil mi-' dedi. Yaka kartına baktım ve Türk adı olduğunu gördüm. Anneme doktorun Türk asıllı olduğunu söyledim. Annem, 'Ben onu sormadım, doktorun Flaman aksanı var onu sordum' dedi. Düşünün annem, doktorun Türk olmasına şaşırmıyor, aksanının Flaman aksanı olmasına şaşırıyor. Bu, Türkler'in benim annemin jenerasyonuyla bile ne kadar entegre olduğunu gösteriyor."

Hollanda ve Türkiye arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin son derece yoğun olduğunun altını çizen Timmermans, "Hollanda'da çok canlı bir Türk-Hollandalı nüfusu var. Her iki toplumu da son derece iyi yaşıyor ve iyi anlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Gökhan Kurtaran - Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Global Girişimcilik Haftası Prenses Maxima Hollanda Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title