Haberler

Hileli Taksimetreyle 80 Liralık Yere 350 Lira Ödettirdiler

Güncelleme:

Atatürk Havalimanı'ndan Tarabya'ya her defasında 80 TL'ye giden Çek vatandaşı Lukas Vinkler, ikiz plakalı bir taksiye denk gelince dolandırıldı, 350 lira ödemek zorunda kaldı.

Uluslararası özel bir şirkette iş geliştirme müdürü olarak çalışan Çek vatandaşı Lukas Vinkler, şirketin Türkiye bürosundaki toplantı için 4 Ekim'de Atatürk Havalimanı'na indi. Durakta taksi kalmadığından yolun karşısına geçip taksi çeviren Vinkler, 'Tarabya Vilayetler Konağı'na' deyince şoförün telefonla birini aradığını gördü. Yoldan aradığı kişiyi de alan şoför yola devam etti.

350 LİRA PARA İSTEDİLER

Başka birinin taksiye neden bindiğini anlamadığını ve sorduğunu belirten Vinkler, "Ancak İngilizce bilmedikleri için anlaşamadık. Biraz ilerleyince yoldan aldığımız kişi direksiyona geçti. Tedirgin oldum. Zaten otelin resepsiyonuna da bırakmadılar. 'Girişi kaçırdık' deyip ileride bıraktılar. Türkiye'ye her geldiğimde Tarabya civarında kalıyorum ve bu güzergâha hep 80 lira civarında veriyorum. İnerken benden 345 lira istedi, itiraz ettim ama anlaşamadık. 350 verdim. 50 liraya '5 lira' dedi. Yine dolandırmaya çalıştı, o an bir sorun olduğunu anladım. Sinirlendim, 350 lira verdim, 5 lira paraüstü ile beraber kestiği fişi alarak indim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne şikâyet maili de yazdım. Henüz dönüş alamadım. Bu dolandırıcının bulunmasını istiyorum." diye konuştu.

SAHTE FİŞ BASMIŞLAR

İş için Vietnam'da olan Vinkler'in arkadaşları da olayın peşini bırakmadı ve fişte adı yazan şoföre ulaştı. Ancak şoförün yanıtı, "Benim adıma sahte fiş basmışlar" oldu.

"150 İKİZ TAKSİ YAKALADIK"

Olayla ilgili İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, taksiyi araştırdıklarını söyleyerek, "Yasal bir taksi bunu yapamaz. İkiz taksi bu. Bazı elektronikçilere yaptırdıkları hileli taksimetre ile vatandaşı da plakanın gerçek sahibini de mağdur ediyorlar. Aksi halde normal bir taksimetre ile oynamak mümkün değil. Ölçü aletleri kanununa göre taksimetre için ayrı bir ruhsat da var. Yoksa bir taksici bu rakama fiş kesmeyi bile göze almaz. İstanbul'da 150 ikiz taksi yakaladık. 2 bin ila 3 bin arasında ikiz plakalı taksi hala yollarda" dedi.

"HAPİS CEZASI DA VAR"

İkiz plakaların polis tarafından takibe alınması gerektiğine dikkat çeken Uğur, "Öyle ki adam kendi plakasını öndeki araçta görüp peşine düşüyor ama adamın kendi plakası ikiz çıkıyor. Bizim bu konuda yaptırımımız var. Mustafa İpek üzerine kayıtlı TBY 46 plakasını ikiz kullanan kişiyi bulduğumuz an 345 lirayı sahibine ödeyeceğiz. 700 lira ceza keseceğiz. İkiz plaka suçunda hapis cezası da var." diye konuştu. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Yahya Uğur Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title