Haberler

Google, Fiat Chrysler ile Sürücüsüz Araba Üretecek

Güncelleme:

ABD'li teknoloji devi Google ile İtalyan Amerikan araba üreticisi Fiat Chrysler (FCA), sürücüsüz araba üretmek için anlaştıklarını duyurdu.

ABD'li teknoloji devi Google ile İtalyan Amerikan araba üreticisi Fiat Chrysler (FCA), sürücüsüz araba üretmek için anlaştıklarını, FCA'nın bu yıl yaklaşık 100 adet 2017 model Chrysler Pacifica Hybrid araç üreteceği ve Google'ın bu araçların ABD yollarında sürücüsüz gidebilmesi için gerekli yazılım, sensör ve donanımı sağlayacağı bildirildi.

BU YIL SONUNDA TESTLERDE KULLANILMAYA BAŞLANACAK

Açıklamada, söz konusu araçların bu yılın sonlarında Google'ın sürücüsüz araç testlerinde kullanılmaya başlamasının planlandığı belirtildi.

FCA İcra Kurulu Başkanı (CEO) Sergio Marchionne, açıklamada, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google'la çalışmanın otomotiv endüstrisinde inovasyonu hızlandıracağını ifade ederek, yeni teknoloji çözümlerinin otomobil tüketicilerine geniş kapsamlı fayda sağlayacağını kaydetti.

"YOLLARIMIZ DAHA GÜVENLİ OLACAK"

Google'ın Sürücüsüz Araç Projesi İcra Kurulu Başkanı (CEO) John Krafcik de, FCA'yla yapılacak ortak çalışmanın Google'ın sürücüsüz araç geliştirme projesini hızlandıracağını vurgulayarak, "Bu sayede yollarımız daha güvenli olacak" dedi.

SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLARIN HATALARI ENGELLEME POTANSİYELİ VAR

ABD yollarında her yıl yaklaşık 33 bin kişinin ölümüne neden olan kazaların yüzde 94'ünün "insan hatası" nedeniyle kaynaklandığı belirtilen açıklamada, sürücüsüz araçların bu kazaları engelleme potansiyeline sahip olduğu ifade edildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Chrysler Google Fiat Teknoloji Dünya Ekonomi Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500

Yorumlar (3)

GÜZEL AMA:

A DAYI BİZDE 5 KM KAZA YAPMADAN YOL ALSIN BU İŞİ BAŞARMIŞSINIZ DEMEKTİR.

6
1
yanıtYanıtla
FAKE CAKE:

artık bize yol vermeyenlere küfür edemeyeceksek bütün gün biriktirdiğimiz stresi nasıl atıcaz? sonra eve gidince hanımla kavga kıyamet. . .

5
1
yanıtYanıtla
SAMUEL:

Trafik sıkışıklığına kesin çözüm ama herkes otomatikte kullanırsa. . . gerçi bizim magandalar MANUEL kullanıp OTO. giden arabanın önüne kesin dalacağı için daha kötü olur bu sistem bizim için

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title