Haberler

12 yıl sonra bir ilk! Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine Bakan Şimşek'ten ilk yorum

Güncelleme:

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B2den 'B+'ya yükseltirken, not görünümünü de durağandan pozitife çıkardı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, bugün Türkiye'yle ilgili raporunu yayınladı. Raporda Türkiye'nin kredi notu yükseltilirken, not görünümü de pozitife çekildi. 12 yıl sonra gelen bu not artışıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

"BU BAŞARIYA KAYITSIZ KALAMADILAR"

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bakan Şimşek, "Uyguladığımız programın somut sonuçları ülke kredi notumuza da yansıdı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu başarıya kayıtsız kalmayarak kredi notumuzu bir kademe yükseltirken, görünümümüzü pozitife çevirdi. Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret ediyor. 12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu" ifadelerini kullandı.

"OLUMLU GELİŞMELER ARTARAK DEVAM EDECEK"

Açıklamasının devamında ekonomideki olumlu gelişmelerin devam edeceğinin sinyalini veren Bakan Şimşek, "Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek. Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir" dedi.

İşte Bakan Şimşek'in o paylaşımı;

12 yıl sonra bir ilk! Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine Bakan Şimşek'ten ilk yorum

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Mehmet Şimşek Fitch Ratings Mehmet Şimşek Türkiye Maliye Finans Politika Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (55)

ahyed yıldız:

Madem başarılısın ek vergi artışları yapmadan göstersene başarını. Ben bir senede dört defa MTV ödedim.

240
54
yanıtYanıtla
Eyip Karaman:

Arkadas ben mtv vergisi nedir bilmiyorum fakat eger birgun kdv konusunda ulkeyi karsilastirmak istiyorsan gel ben fransadayim sana anlatayim kdv nin ne oldugunu

yanıt33
yanıt141
Tutankamon Hoca:

Eyüp frransada cocuklar aclıktan silgi yiyormuş gecen secimde söyledilerdi gel burda makarna var yersin

yanıt142
yanıt20
Erhan Sarac:

Hakkımı helal etmiyorum ne sana nede reisine

145
37
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Tüh eyvah eyvah...

yanıt27
yanıt89
Musa Topal:

Hakkini? Olmayan hakkini. Ben de sana helal etmiyorum..tüüüh ne olacak ki.

yanıt27
yanıt109
Narter Nart:

Ekonomi hocasının değil siyasetçi sözleri...Bizim için değişen bir şey olmadığı için sevinemedik. Kısa vadede de sorunumuzun çözelmeyeceğini netçeneden görüyoruz.. Yine de BİR UMUTTUR YAŞATAN İNSANI.

107
14
yanıtYanıtla
Himmet Yıldız:

Bu adamlar size sabah akşam ağzınıza yemekte verse altınızıda alsa sizin sorununuzu çözemez! Egoist kafanın algılaması mümkğn değil!

yanıt47
yanıt125
Narter Nart:

Ne diyon la sen. Himmet... Benim ağzıma kimse ekmek vermiyor... Ben ekmeği aslanın ağzından alıyorum. Şimdi sus. Mazoşist olduğunu anlamasınlar. Ya da Stockholmden geldiğini.

yanıt63
yanıt17
Hakan Celik:

İngilIzlerin ekonomisti tabiki sevinir

78
19
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title