Haberler

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Güncelleme:

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B2den 'B+'ya yükseltirken, not görünümünü de durağandan pozitife çıkardı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, bugün Türkiye'yle ilgili raporunu yayınladı. Raporda Türkiye'nin kredi notu yükseltilirken, not görünümü de pozitife çekildi.

"GÜVEN" VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B"den 'B+'ya yükseltildiği, not görünümünün "pozitif" olarak belirlendiği aktarıldı. Açıklamada, söz konusu not artırımının makroekonomik ve dış kırılganlıkları azaltmada para politikası sıkılaştırmasının beklenenden daha fazla önden yüklenmesi de dahil olmak üzere, Haziran 2023'teki değişimden bu yana uygulanan politikaların dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin artmasından kaynaklandığı bildirildi.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu pozitife çıkardı

Enflasyon beklentilerinin hafiflediği ve dış likidite risklerinin azaldığı belirtilen açıklamada, bu durumun daha olumlu dış finansman koşulları, yüksek rezervler, düşük döviz korumalı mevduatlar ve daralan cari işlemler açığını yansıması olduğu kaydedildi. Açıklamada, pozitif görünümün ise Fitch'in Türkiye'nin genel makroekonomik politika duruşunun enflasyondaki belirgin düşüşle tutarlı olması ve daha düşük cari açık ile daha güçlü likidite tamponları açısından dış kırılganlıkların azalmaya devam etmesi yönündeki beklentisini yansıttığı aktarıldı. Fitch'in not artışı sonrası 3 kredi kuruluşunda da Türkiye'nin görünümü Pozitif oldu.

"BÜYÜME ORANI 2025'TE 3,1'E ÇIKABİLİR"

Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8 büyümesinin beklendiği belirtilen açıklamada, büyüme oranın 2025'te ise yüzde 3,1'e çıkabileceği kaydedildi. Açıklamada, mart ayındaki yerel seçimlerin sonucunun politika değişikliğine yol açmasının beklenmediği ifade edildi.

BİR SONRAKİ DEĞERLENDİRME 6 EYLÜL'DE

Fitch Ratings, 8 Eylül 2023'te Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, not görünümünü 2 yılın ardından "negatif"ten "durağan"a çıkarmıştı. Fitch'in takvimine göre Türkiye'ye ilişkin bir sonraki değerlendirmenin 6 Eylül'de yapılması planlanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Fitch Ratings Türkiye Finans Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

İbrahim Coşkun:

Oo süper artık daha iyiyiz ??

42
10
yanıtYanıtla
Ali Tezel:

Masonlar ne aldı acaba bizden!

27
9
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Ben cebime giren çıkana bakarım,bu masallara doyduk

27
3
yanıtYanıtla
Mehmet Ben:

Borsada bist 30 un ucuz hisseleri artar bundan sonra

17
0
yanıtYanıtla
Gökhan Yaman:

Yaptığımız R'lerle isveçin natosuna okey dememizle alakası yok mu yani

11
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

üretim yok ekonomi berbat iş yok alım gücü yok her şeyin fiyatı pahalı almış başını gidiyor ülke göçmen deposu olmuş eğitimli gençler iş bulamıyor acaba bunlar kredi notunu ne karşılığında yükseltti satılacak hiç bir şey kalmadıki geleceğimizden madenlerden arazilerden başka

8
3
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Allah bir Peygamberimiz Hz. Muhammed harici hiçbir şeyinize inanmıyoruz.

8
2
yanıtYanıtla
birgörüş:

bu yabancılara güvenmeyin herşey yapay... Ekonomik kriz de yapay. para onlarda saldırıyorlar.

1
3
yanıtYanıtla
Samarpan Bhav:

B kötü ki. Ancak A ratingler iyi ve B den sonra hemen A gelmez.. BB var BBB var...

2
2
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Yatırım mı gelecekmiş, dolar mı yağacakmış , faiz mi , enflasyon mu düşecekmiş. Imf yolu gözüktü sanki. Onu da istemezler zira verilen paranın nereye harcandığı görülmek istenir..

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title