Haberler

Fitch, Almanya ve Lüksemburg'un Kredi Notlarını Teyit Etti

Fitch, Almanya ve Lüksemburg'un 'AAA' olan yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını teyit etti, görünümlerini de durağanda tutmaya devam etti Berenberg Kıdemli Ekonomisti Schulz: "Almanya dengeli bütçesiyle ekonomik yükseliş içine giriyor, bu yüzden not teyidi sürpriz değildi" ABN.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Almanya ve Lüksemburg'un 'AAA' olan yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını teyit etti, görünümlerini de durağanda tutmaya devam etti.

Fitch açıklamasında, Almanya ekonomisinin büyüdüğüne işaret edilerek, bütçe pozisyonunun nispeten olumlu ve nominal faiz oranlarının da düşük seviyede olduğu, hükümetin orta vadeli mali hedefler içinde olmaya devam ettiği vurgulandı. Genel hükümet yapısal dengesinin 2013 yılında pozitif bölgede yer aldığı, ülkenin kamu maliyesinin de geçen yıl Ağustos 2013'te tahmin edilenden biraz daha iyi olduğu ifade edilen açıklamada, "Genel devlet bütçe dengesinin az miktarda bütçe açığı beklentisinin aksine dengede olması bekleniyor" denildi.

Yeni koalisyon hükümetinin kamu borçlarını düşürmeyi amaçladığı ve Almanya'nın rekabetçi bir üretim sektörü ve etkili siyasi, sivil ve sosyal kurumlarıyla katma değeri yüksek bir ekonomiye sahip olduğu aktarılan açıklamada, hükümetin bütçe dengesi oluşturma ve kamu borcunu düşürmesine ilişkin taahhüdün uygulanmasının beklendiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fitch Almanya ekonomisinin 2014'te yaklaşık yüzde 1,6 ve 2015 yılında da 2013'e oranla yüzde 0,4 daha fazla büyümesini tahmin ediyor. Bu aynı zamanda Almanya'nın en büyük ihracat pazarı olan Avro Bölgesinin yumuşak toparlanmasının devam etmesine de bağlı. Avro Bölgesi düzeyinde mali ve finansal entegrasyonda derinleşmenin devam edeceğini, para birliğindeki önemli makroekonomik dengesizliklerin yavaş yavaş çözüleceğini ve bölge hükümetlerinin orta vadede mali politikalarını sıkılaştıracaklarını düşünüyoruz. Aynı zamanda Avro Bölgesi'nin parçalanma riskinin düşük olduğunu varsayıyoruz."

- "Not teyidi sürpriz değildi"

Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan  Berenberg Kıdemli Ekonomisti Christian Schulz, Almanya'nın dengeli bütçesiyle ekonomik yükseliş içine girdiğini, bu yüzden not teyidinin sürpriz olmadığını ayrıca koalisyonun harcama planları hakkında "aşırı endişeli olunmadığını" anlattı.

ABN AMRO Avrupa ve Orta Doğu Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Arjen van Dijkhuizen de kararın sürpriz olarak karşılanmadığını belirterek, "Almanya Avro Bölgesi'nin en iyi performansa sahip ülkesi olma özelliğini sürdürüyor" dedi.

Kuruluşun Lüksemburg'a ilişkin yaptığı açıklamada ise, "Lüksemburg, diğer Avro Bölgesi ülkelerine kıyasla olumlu makroekonomik dinamikleriyle çok yüksek gelirli, ultra-açık bir ekonomidir. Ülke geçen yıl yüzde 2 oranında büyümesini hızlandırarak bölgede en güçlü toparlanmalardan birini gerçekleştirdi. Lüksemburg gelecek yıllarda mali zorluklarla karşılaşacak olsa da, ülke güçlü kamu finans pozisyonuna sahip" ifadelerine yer verildi. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Christian Schulz Lüksemburg Almanya Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title