Haberler

Bakan Bayraktar: Elektrik ve doğal gaza mayıs ayında zam yok

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını duyurdu. Ücretlendirmeyle ilgili "Piyasadaki durumlara göre değerlendireceğiz." ifadelerini kullanan Bayraktar, 1 Mayıs'ta bitecek doğal gaz desteğiyle ilgili de tüm kesimleri kapsayan bir sürecin yerine imkanlar dahilinde maliyetleri karşılayabileceklerini söyledi.

Doğal gaz ve elektrik faturalarına mayıs ayında herhangi bir zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan açıklama geldi. Bayraktar nisanda zam yapılmadığını hatırlatarak "Mayısta da zam beklentisi gözükmüyor ama piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz." dedi.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ SÜRECEK Mİ?

Bakanı Bayraktar, katıldığı NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Elektrik ve doğal gazla ilgili merak edilen soruyu yanıtlayan Bayraktar mayıs ayında zam beklentilerinin olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"87-88 dolara gelen bir petrol fiyatı var. Doğal gazda yukarı yönlü bir hareket görmeye başladık. Bunlardan bağımsız olmamız söz konusu değil. En uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz. Yaşanan seçim süreçlerini geçirdik buna rağmen nisanda zam yapılmadı. Mayısta da zam beklentisi gözükmüyor ama gelişmelere göre, piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz."

1 Mayıs'ta sona erecek aylık 25 metreküplük ücretsiz doğal gazla ilgili de konuşan Bayraktar "Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz. Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir. Maliyetleri belli ölçüde de karşılamamız gerekecek. Burada imkanlarımız dahilinde yapılabilecek ne varsa onları yapmaya devam edeceğiz." dedi.

"GABAR CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK KEŞFİ"

Gabar'da çıkarılan petrol hakkında da açıklamalarda bulunan Bayraktar "Gabar keşfi Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir. Şırnak ilimiz Türkiye'nin açık ara en çok petrol üreten ili haline geldi. Türkiye Petrolleri 2016'nın başında 33 bin varil petrol üretiyordu. Bugün sadece Gabar günlük 40 bin varil üretimi geçmiş durumda. Hedefimiz Gabar'ın yıl sonunda günlük 100 bin varil üretimine ulaşmak. Bu konuda yoğun bir çalışma devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Gabar'da biz 100 bin varile ulaştığımızda, bugünkü petrol fiyatlarıyla konuşursak, 3 milyar dolarlık ekonomik bir büyüklüktür. Biz bunu ithal etmiyoruz, ülkemizde kalıyor." diyen Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: "Hakkari, Van, Gabar'ın kuzey batısı ve tam sınırda kazmayı düşündüğümüz kuyular var. 2024 yılı için çok iddialı bir arama programımız var. 2024 yılında 140 kuyu açacağız. Buralardan da inşallah yeni rezervleri mevcut rezervlerimize ekleyeceğiz."

SOMALİ'DE PETROL ARAMASI

Somali'de petrol araması yapılacağını belirten Bayraktar, "Somali deniz tarafında petrol rezervi olabileceğini düşündüğümüz bir yer. Sismik çalışmaya başlayacağız, 2025 yılında derin deniz sondajı yapmayı istiyoruz." dedi.

Haberler.com / Şahin Solak - Ekonomi

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Elektrik Zammı 1 Mayıs Zam Finans Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (10)

Güvenilir Adam:

Karadeniz gazından neden bahsedilmiyor, ne kadar gaz çıkarıldığı, kime çıkartıldığı ve ne kadar gaz üretimi yapıldığı halka açıklanmalı.

36
1
yanıtYanıtla
ekaf paseh:

fasulyeden o

yanıt10
yanıt1
Yasar Unal:

Gabar doğru, Karadeniz gazı ise seçim manupulasyonuydu o. Yani altı boştu. Buna dair az da olsa haber yapılmıştı takip ettiyseniz.

yanıt2
yanıt0
ekaf paseh:

Haziranda görüşürüz demek çözdük sizin dili başkan :)

26
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Demek ki ZAM VAR

23
1
yanıtYanıtla
Zabit Celik:

Çok acı verici değil mi ya müjde olarak zam yok diyorlar

17
0
yanıtYanıtla
Vatan:

yani rahmetliye cuma dokunmazlar ama !! cumartesi pazar anladiniz siz :)))

13
1
yanıtYanıtla
alper kaya:

Zam olsun. Zamsız bir hayat düşünemiyorum

7
0
yanıtYanıtla
Oğuz Kaan :

Bedava elektrik, doğalgaz vs. niye dağıtıyorsunuz? Emekli ve gelir grubu düşük olan kişilere bu desteği kademeli olarak yapın. Durumu iyi olan kişilere bu desteği verdiğiniz zaman bütçe delik deşik olur. Ayrıca çevremde şunu net görüyorum, insanlar deli gibi para harcıyor. Tasarruf yapan çok az. Herkes en marka ve pahalı ürünleri almanın peşinde. Bunun bir nedeni de gelir dengesizliği aşırı şekilde arttı.

6
0
yanıtYanıtla
Arda Yıldız:

hayret seçimde yok. ama yinede muhalefetçilere beğendiremiyorsunuz.

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title