Haberler

Devleti Soyanların Soruşturması Askıya mı Alındı

Güncelleme:

AK Parti Hükümeti'nin, seçim öncesi birçok usulsüzlük dosyasını askıya aldığı iddia edildi. Yolsuzlukların devlet kasasından haksız ödemelerle ilgili olduğu ileri sürüldü.

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre, AK Parti Hükümeti, seçimlerden önce birçok usulsüzlük dosyasını askıya aldı. Habere göre askıya alınan dosyalar, özellikle haksız ödemelerden kaynaklanıyor. Askıya alınan usulsüzlük dosyalarının haberde yer alan hikayesi şöyle:

ÖLENLERİN MAAŞINI ALMIŞLAR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "evde bakım, yaşlı ve engelli maaşları" ile ilgili 81 ilde denetim yaptı. Yapılan denetimler sonucunda binlerce vatandaşın, karşılığında ücret aldığı yaşlı veya özürlü vatandaşlar hayatını kaybettiği halde, maaşları almaya devam ettiğini tespit etti. Bu konudaki çalışmaların büyük kısmı il düzeyinde yürütüldüğü için, usulsüz maaş aldığı tespit edilen kişi sayısı tam olarak netleştirilemedi. Ancak sayının on binlerle ifade edildiği kaydedildi. Bunun üzerine bakanlık, yersiz olarak devletten maaş alan vatandaşların maaşlarının kesilmesini ve geriye dönük de usulsüz alınan maaşlarının tahsil edilmesini istedi. Bu konudaki dosyalar işleme konulması için defterdarlıklara gönderildi.

TEŞKİLATTAN BASKI GELDİ

Defterdarların dosyaları işleme koyması ile birlikte bakanlığın telefonları adeta susmaz oldu. AK Parti teşkilatlarından yüzlerce kişi, usulsüz maaş alanlarla ilgili işlemlerin acil olarak durdurulmasını istedi. Ve bu durumun devam etmesi halinde AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde büyük oy kaybedeceği de öne sürüldü.

VALİLİKLERE YAZI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da, gelen baskılar üzerine acil olarak işlemlerin durdurulması için il valiliklerine yazı gönderdi. Nisan ayı içinde gönderilen yazıda, icra işlemlerinin biran önce durudurulması, dosyaların da iade edilmesi istendi. Bakanın talimat yazısında, "Bu yardım parasını mükerrer alan, özürlü kişi ölmesine rağmen almaya devam eden, özür derecesi yeterli olmadan yardım alan kişilere şimdilik dokunmayın, paranın iadesini istemeyin, takibat yapmayın" ifadelerine yer verildi. Bu yazı üzerine 81 ildeki usulsüz maaş alanlarla ilgili olarak yapılan soruşturmalar, incelemeler ve paranın geri alınmasına yönelik işlemler askıya alındı. Erken seçim tartışmaları nedeniyle bakanlık, alacaklarını şimdi de tahsil edemiyor. Binlerce dosyanın ise zaman aşımına uğramasından endişe ediliyor. (Kaynak:Taraf)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

Bakmadan Geçme

19 Mayıs Mesajları ve Sözleri! İşte En Güzel 19 Mayıs Şiirleri 19 Mayıs 1919'da ne oldu, 19 Mayıs anlamı ne? 19 Mayıs İZMİR yol koşusu ne zaman nerede yapılacak, şartları ne, yol kaç km (MARATON İZMİR)? 19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500

Yorumlar (50)

Ghostman:

Akp tarihin gelmiş geçmiş en dindar soyguncuları,bugüne kadar hayırlısı ile soyulan bir ülke görmemiştik :d

21
6
yanıtYanıtla
serçe:

anlaşılan ak partiyi de yolsızluk hırsızlık ve çalıp çırma haberleriyle bitirecekler.

6
16
yanıtYanıtla
sadi:

Habere bak bunlarda ortalığı kızıştıriyor

15
7
yanıtYanıtla
adam:

Biz halk olarak, hangi partiden olursa olsun yolsuzlugun üstüne gitmezsek, kaybeden hep biz oluruz. Soruyorum size AKPliler, vicdaniniz nasil kabul ediyor bunlari? Nasil hala koruyorsunuz ve bunlara oy veriyorsunuz Allah askina?

3
18
yanıtYanıtla
VanvegasMobil-IOS:

Habere bak habere iftiracılar

5
13
yanıtYanıtla
Erdeniz:

Her pisliğin altında AKP .

11
6
yanıtYanıtla
emre:

Bu iddialar hiç bitmiyor. Durmadan bir şeyler diyorlar hayır nereden biliyorsunuz? Br tane gerçek kanıtınız yok, gelmişsiniz her türlü lafı söylüyorsunuz. Ayıp

8
8
yanıtYanıtla
adam:

Neden bu kadar korktuklari belli degilmi? Daha ne pislikler cikacak ortaya, 13 yilin yolsuzluklarinin üstünü kapatiyorlardi ama simdi dengeler degisti.

12
3
yanıtYanıtla
bilgiç:

akp iktidarda kalmak için her şayi yapar, millet başından defetti, ama gitmiyorlar.

10
4
yanıtYanıtla
csk:

chp li vekil ve belediye başkanın kocasının yolsuzlukları ne olacak onu haber yapamazsınız

3
9
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title