Haberler

Çığır Açan Proje İle Ölüler Hayata Geri Döndürülebilir

Güncelleme:

Bir biyoteknoloji şirketi gerekli izinleri almayı başardı. Beyin ölümü gerçekleşmiş 20 insanın beyni yeniden canlandırılacak.

The Telegraph'ın yapmış olduğu habere göre ABD merkezli Bioquark isimli şirket, ülkedeki Kurumsal Değerlendirme Kurulu'ndan beyin ölümü gerçekleşmiş 20 insanın beyninin yeniden canlandırılması konusunda etik izinleri almayı başardı.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞMİŞ HASTALAR KULLANILACAK

Hindistan'da gerçekleştirilecek olan testlerde beyin ölümü gerçekleşmiş olan ancak hala yaşam destek ünitesine bağlı olan insanlar kullanılacak. Bilim insanları bu insanların beyinlerine farklı tedavi kombinasyonları uygulayacak.

BEYNİN EN AZINDAN BİR BÖLÜMÜNÜ CANLANACAK

Mesela ölü beyne, kök hücrelerin ve peptitlerden oluşan bir kokteylin enjekte edilmesi planlanıyor. Bununla birlikte beynin sinir sisteminin uyarılması ve beynin en azından bir bölümünün canlanması ve hücrelerin yenilenmesi amaçlanacak.

Tabii ki testler bununla sınırlı kalmayacak. Bu amaç için biyoteknoloji ile daha birçok test gerçekleştirilecek. Bunlara insanları komadan çıkarmak için yapılan çeşitli lazer ve sinir stimülatörü teknikleri de dahil.

HAYATI SİLİNECEK

Bilim insanları bu işlemlerin uygulandığı hastanın tüm hayatının beyninden silinmesini ve hücrelerinin yenilenerek hayata yeniden başlayabileceğine inanıyor.

Bioquark şirketinin CEO'su olan Dr Ira Pastor, bu testlerinin türünün ilk örneği olduğuna dikkat çekerken, şu sıralar bu işlemler için gerekli olan insanları belirlemek için hastanelerde ailelerle görüştüklerini söyledi. Tabii bu işlem organ bağışının farklı bir boyutu gibi görünüyor. Sonuçta ortada insanlık adına ciddi umutlar taşıyan araştırmalar söz konusu.

İLK SONUÇLAR NİSAN 2017'DE BEKLENİYOR

The ReAnima Project olarak adlandırılan bu projenin insanlığın ölümü yenebilmesi için atılmış en büyük adımlardan birisi olduğu söyleniyor. Bu proje dahilinde ilk test sonuçlarının ise Nisan 2017'de gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

The Telegraph Teknoloji Dünya Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500

Yorumlar (10)

soğuk sandviç:

şu yorumlara bak cahil insanlar kendini ne güzel belli ediyo, her canlı ölümü tadacak boşuna uğraşmayın ne demek sığır zaten ölümsüzlüğü bulmaya çalışmıyolar

20
0
yanıtYanıtla
MELİSA:

KARŞILIKLI SEVGİ VE MUHABBETE İHTİYACIM VAR 28 YAŞINDAYIM İSTANBULDA YAŞIYORUM

2
16
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Her nefis ölümü tadacaktır.

12
2
yanıtYanıtla
Kibar:

kardeşim ölüleri bırakın dirilere bakın

11
0
yanıtYanıtla
zzzzzzzzzzz:

mesela ben kanserim, benim beynimi söküp, beyin ölümü gerçekleşmiş yatalak hastaya takılacak. patentini verdim gitti.

4
2
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

demekki neymiş; beyin ölümü demek o kişinin gerçekten öldüğü anlamına gelmiyormuş. beyin ölümü gerçekleşti denilerek daha kalbi atarken insanların organlarının alınması cinayettir.

5
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

daha neler görecek dünya ama insan kendi kıyametini hazırlayacak bombalar gen bozuklukları ohoooo

4
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

beyin geri döndürülürse zaten ona beyin ölümü denmez.

3
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

YAŞİYANLARA YATIRIM YAPIN 3. YIL FAZLA YAŞASA NE OLACAK. SONUNDA YİNE ÖLÜM. 90 YAŞINDAKİ BİR İNSANIN YAŞAMASI NE KADAR VERİMLİ. . YAPMAYIN. EVET GENÇ İNSANLAR IN YAŞATILMASINA BİR İTİRAZIMIZ YOK. BİZDE EMEKLİSEN HEMEN ÖL.

3
0
yanıtYanıtla
BAHALE:

kafir beyni bu kadar çalışır. . internet kesildimmi nasılki tvitıra bağlanamazsın ruh da gittimmi de hayata bağlanamazsın. her canlı ölümü tadacaktır. cehennem korkusundan bunlarınki

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title