Haberler

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanlığı'na Yeniden Ekinci Seçildi

Namık Ekinci, yeniden Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Namık Ekinci, yeniden Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Çelik İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, Birliğin olağan genel kurul toplantısında sektör temsilcileri, bir kez daha Namık Ekinci başkanlığındaki yönetim kurulu ile devam etme kararı aldı.

Namık Ekinci, toplantıda yaptığı konuşmada, birlik başkanlığını yürüttüğü dört yıl süresince birlik yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ihracatın artması ve ihracatın önündeki engellerin aşılması kapsamında çeşitli projeler ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yurt dışı ve yurt içinde gerçekleştirdikleri lobi faaliyetleri çerçevesinde sektörün uluslararası piyasalarda bilinirliğini artırdıklarını belirten Ekinci, 11 ülke ve 13 şehre ticaret heyeti, 7 ülkeden alım heyeti organizasyonu gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Farklı ülkelerin Türkiye'ye yönelik haksız bir şekilde başlattığı 13 adet ticaret politikası savunma önlemleri soruşturmalarına karşı mücadele sürdürdüklerini anlatan Ekinci, "Bu davaların 6'sından aklanarak çıktık. 4'ü halen devam ediyor ve 3'üne vergi uygulaması getirilmiş durumda. Ancak halen devam eden 4 davanın lehimize sonuçlanacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekinci, eğitim misyonuyla sektöre vasıflı elemanlar kazandıracak üç okul projesini hayata geçirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Sektörde faaliyet gösteren firmalarımızın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde okul projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Öte yandan sektörümüzün en önemli ihtiyaçları arasında yer alan, inovasyon, Ar-Ge, sertifikasyon konularından faaliyet göstermek üzere MATİL AŞ'yi kurduk. Önümüzdeki dönem içinde de Türk çelik sektörünün mevcut pazarlarını korurken, yeni pazarlar kazanması yönündeki çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Amaç, dünya ile Türk çelik üreticileri arasında köprü oluşturmak

Çelik İhracatçıları Birliği'nin Yönetim Kurulu'nu Ekinciler Demir Çelik, İçdaş, Diler, Çolakoğlu, Borusan, Erdemir, Yücel Boru, Metalsac, Erciyas Boru, Kibar Demir Çelik ve Çetin Cıvata olmak üzere sektörün en büyük 11 şirketinin temsilcileri oluşturdu.

Türk çelik sektörünü geliştirmek, sektör üreticileri ile ihracatçılarını dünyaya taşımak ve dünya çelik ticaretinden daha fazla pay alabilmelerini sağlamak için çalışmalar yapan Çelik İhracatçıları Birliği, dünya ile Türk çelik üreticileri arasında bir köprü oluşturmayı hedefliyor.

40 yılı aşkın süredir çelik sektöründe çalışan ve ikinci kez Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Namık Ekinci, dört yıl süresince bu görevi sürdürecek. Önceki dönemlerde Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Başkanlığı yapan ve halen İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Ekinci, aynı zamanda Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanlığı görevini yürütüyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Namık Ekinci Demir Çelik İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title