Haberler

Bakan Bolat rakamları paylaştı! İhracatta şubat ayı rekoru kırıldı

Güncelleme:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, şubat ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bolat, "İhracatımız şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,6 artarak 21 milyar 86 milyon dolar oldu. Cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ihracat değerine ulaştık" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Şubat 2024 Dış Ticaret Rakamları Basın Açıklaması" programında konuştu. İhracatın şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,6 artarak 21 milyar 86 milyon dolar olduğunu belirten Bakan Bolat, "Cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ihracat değerine ulaştık" ifadelerini kullandı.

Bakan Bolat'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Şubat ayı ihracatımız yüzde 13,6 artış ile 21,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylece cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ayı ihracatına ulaştık. Şöyle bir eleştiri gelebilir. Bu sene şubat ayı 29 gün çekti bir gün fazlanız vardı. Ondan mı böyle oldu diye söylenebilir. Onu da ifade edeyim; Şubat ayının ilk 28 günü itibarıyla baktığımızda da ihracatımız yüzde 7,8 artış göstererek 20 milyar dolar olarak gerçekleşti.

"28 GÜNDE BİLE REKOR KIRARAK KAPATTIK"

Yani 2022 yılı şubat ayı rekor yılıydı 19,6 milyar dolar ile. Onun da üzerinde bir artışla hamdolsun şubatı da 28 günde bile rekor kırarak kapattık. Ama 4 yılda bir olan 29'u değiştirecek halimiz yok. Takvimi biz değiştiremeyiz.

"DIŞ TİCARET AÇIĞI AZALDI"

Bu 29 günlük şubat ayında ithalatımız da aynı şekilde oldu bir gün fazla ithalat yaptık. Ama hamdolsun 29 günlük ithalatımız da yüzde 8,5'lik bir azalışla 28 milyar 87 milyon dolara geriledi. Bu da güzel bir başarıdır. İkisinin dengesinde ise dış ticaret açığımız ocak ayında yüzde 48 azalmıştı 6,2 milyar dolara gerilemişti. Şubat ayında yüzde 42,3 azaldı ve 7 milyar dolara geriledi. Bu da sevindirici bir rakam. İhracatın ithalatı karşılama oranı da tam 14,6 puan artışla yüzde 75,1'e yükseldi."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ömer Bolat İhracat İhracat Ekonomi Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917 Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? #9917 Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? #9917 Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? #9917
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (17)

Mert D:

Dolar arttığı için olmasın o :)))

32
3
yanıtYanıtla
Musa Topal:

Dogru TL mallari ucuzlar, ihracat artabilir.Ama ticari acik daha fazla oldugu icin ithalat da pahalindi.Önemli olan ticari acigin biraz kapanmasi. Energi ithali petrol falan bitiriyor isi. Ama rakamlar iyi bence. Euro bazli denge daha önemli bence. En fazla Avrupaya satiyoruz. EURO Tl dengesi bozuk. Euro artacak daha.

yanıt3
yanıt5
Onur Yener:

Rakam dolar bazında, neyin kafasını yaşıyorsun anlamadım, ve yorumunu beğenenler siz hangi kafadasınız...

yanıt8
yanıt5
Doğrucu:

Dolarmı rekor kırıyor ihracatmı belli oluyorr ver yalanıııı Ver yalanı elhamdülillah :))

25
3
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Beyin terk geçmiş olsun...

yanıt3
yanıt8
ALİCAN:

Şubat ayı ihracatı 21 milyar ithalatı 28 milyar dolar. Yani sattığımızdan 7 milyar dolar fazla mal almışız. Bunun adı başarı değil başarısızlıktır. Neler ithal ettiğimizi bir bilsek bu kadar da olmaz deriz.

25
0
yanıtYanıtla
Musa Topal:

Pahali Cep telefonlari, dudak boyasi gibi lüzümsüz seyler de var. En fazlasi petrol, yani energi. Özel sirketlere her zaman gibi yerli üretmeyi sevmez hazir alirlar. Cabuk para kazanmak icin.

yanıt2
yanıt7
SERKAN:

elektronik ürünlere neden çok vergi konuyor sorusuna cari açık bahanesi vardı şimdi bulgurdan mercimeğe kadar ithal ediyorlar.anladık bilgisayar yapamıyoruz mercimek bile üretemiyoruz

13
1
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Rekor kiriyoruz fskat Dollar da rekor kirdi acaba hic satmasak dollar düsermi

12
1
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Satma, alma, yeterki üret. Sadece üüret düşer mi düşmez mi bekle gör

yanıt5
yanıt1
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title