Haberler

Altının Düşüşü Fed ile İvme Kazandı

Mehmet Ali Yıldırımtürk: "Altının onsu 1.320 dolara kadar gerileyebilir"

Uluslararası piyasada altının onsu ABD Merkez Bankası ( Fed ) Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamalarının ardından sert bir şekilde düşüşe geçerek 1.330 dolar sınırına kadar geriledi.

Hafta başından beri Fed kararlarına yönelik tedirginlikle alçalan trendde hareket eden altının ons fiyatının düşüşü dün akşam saatlerinde Bernanke'nin açıklamarının ardından ivme kazandı. Dün günü 1.350 dolar seviyesinin hemen üzerinde kapatan altının onsu bu dakikalarda 1.330 dolar seviyesinden işlem görüyor. Altının onsu nisan ayındaki sert düşüşle en düşük 1.321 dolar seviyesini görmüş ve buradan gelen tepki alımlarıyla bugüne kadar 1.350 - 1.450 dolar bandında hareket etmişti.

Dün gün içinde 1.375 dolara kadar toparlanan altının ons fiyatının, Bernanke'nin açıklamalarının ardından New York Borsasında günü 1.351 dolardan kapattığını belirten AA Finans Analisti Mehmet Ali Yıldırımtürk, satıcılı seyrin ve düşüşün Asya borsalarının açılmasıyla devam ettiğini belirtti.

Yıldırımtürk, Fed toplantısında tahvil geri alımlarına devam kararı almasına rağmen, toplantı sonrası konuşan Başkan Bernanke'nin  bu yıl sonuna kadar yavaşlatılabileceğine yönelik açıklamasının dikkati çektiğini kaydederek, açıklamalardan Fed'in ekonomik verilere bağlı olarak parasal genişlemeyi azaltacağı anlamının öne çıktığını ve ekonomik aktiviteye yönelik tahminlerinde de iyileşme olması nedeniyle satış baskılarının arttığını ifade etti.

"Altının onsu 1.320 dolara kadar gerileyebilir"

Piyasa oyuncularının açıklamaları ile eylül veya en geç aralık ayında parasal genişlemeye son verilebileceği şeklinde algıladığını belirten Yıldırımtürk, değerlendirmesine şöyle devam etti:

"Dolar diğer para birimleri karşısında toparlanırken altın, diğer kıymetli metaller ve emtia fiyatları geriliyor. Bu sabah saatlerinde Uzakdoğu ve Asya Borsalarında düşüşü ivme kazanan altının gün içinde diğer önemli borsalarda da aşağı yönlü seyrini sürdürebilir. Teknik olarak altın ilk etapta daha önce de test ettiği 1.320 dolara kadar gerileyebilir."

Yıldırımtürk, yurt içinde ise  24 ayar altın fiyatının güne 82,85 TL/Gr'ın altında kalmasıyla 82,00 TL/Gr'a kadar gerileyebileceği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dövize olası müdahalesinin takip edileceğini kaydediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Ali Yıldırımtürk Ben Bernanke Fed Ekonomi Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title