Haberler

Altın Ambalaj Yarışması'nda Ödüller Verildi

Türkiye'de ambalaj sanayisinin gelişmesi için Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hayata geçirilen Altın Ambalaj Yarışması'nda bu yılın kazananları belli oldu.

Türkiye'de ambalaj sanayisinin gelişmesi için Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hayata geçirilen Altın Ambalaj Yarışması'nda bu yılın kazananları belli oldu.

TSE Ambalaj Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Altın Ambalaj Yarışması ödülleri İzmir'deki Hilton Oteli'nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Birinci, ikinci, üçüncü gibi bir sıralamanın yapılmadığı yarışma sonucunda 24 firmanın 46 ürünü ödül kazandı. Ödül kazanan firmalar Asaş Ambalaj, Assan Gıda, Camiş Ambalaj, Coca-Cola İçecek, Dentaş Ambalaj ve Kağıt, Dentaş Kağıt, Doğadan Gıda, Efes Pazarlama ve Dağıtım, Erbak Uludağ Pazarlama, Gampaş Ambalaj, İpek Kağıt, Kaat'ı Kağıttan Ürünler, Kaplamin Ambalaj, Korozo Ambalaj, Kütahya Porselen, Mondi Tire Kutsan Kağıt ve Ambalaj, Naksan Plastik, Özge Plastik, Sarten Ambalaj, Sezersan Matbaacılık, Süper Film Ambalaj, Tasarım Üssü, Teknopark Ambalaj ve Tukaş Gıda oldu.

TÜKETİCİNİN TERCİHİNİ AMBALAJ BELİRLİYOR

Ödüllerin verildiği törende konuklara seslenen TSE Başkanı Hulusi Şentürk, ambalajlama ve tasarımın öneminin her geçen gün arttığını vurgulayarak, yapılan araştırmalarda sanayileşmiş ülkelerde tüketicilerin tercihini büyük ölçüde ambalajın belirlediğini kaydetti. Şentürk, Türkiye'deki ambalaj sektörünün modern tesisleri ve kalite konusundaki ulaşılan nokta itibariyle ihracata da katkı koyduğuna değindi. Bu yılki yarışmaya 30 firmanın 58 ürünü ile katıldığını, değerlendirme sonucunda 24 firmanın 46 ürününün ödüle değer bulunduğunu belirterek ödül kazanan firmaları tebrik etti.

DÜNYA ÇAPINDA DA BAŞARI

Türkiye'de üretilen ambalajların dünya liginde de başarı kazandığını, uluslararası arenada düzenlenen World Star Yarışması'nda 11 firmanın 16 ürününün ödüle layık bulunduğunu belirten Şentürk, "TSE üzerinden yarışmaya katılan 9 firmadan 5'i de dereceyle ayrıldı. Gururla belirtmek isterim ki Türkiye 17 ürünü ile ödül alan Japonya'dan sonra en çok ödül kazanan ikinci ülke oldu" dedi.

Öte yandan toplantıda kum sanatçısı Veysel Çelikdemir'in performansı büyük beğeni topladı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title