Haberler

AK Partili Mehmet Metiner'den partisine uyarı: İktidarımızı götürürse ekonomi götürür

Güncelleme:

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, katıldığı bir canlı yayında mevcut ekonomik durumun seçmeni ve siyasi tercihlerini etkileyeceğini belirterek "Zaten AK Parti hükümetimizin ana muhalefet partisi bugün ekonomidir. Bizim iktidarımızı eğer götürürse ekonomi götürür. Onun dışında 6 parti değil, 16 parti yan yana dizilsin Erdoğan'ı da AK Parti iktidarını da alaşağı edemez" dedi.

Ak Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, TV100 ekranlarında yayınlanan Sağlı Sollu programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Erdoğan Aktaş'ın "Ekonomideki bu durum seçmeni ve siyasi tercihini nasıl etkiler?" sorusunu yanıtlayan Metiner, "Çok büyük ölçüde etkiler. Zaten AK Parti hükümetimizin en büyük muhalifi, ana muhalefet partisi bugün ekonomidir. Bizim iktidarımızı eğer götürürse ekonomi götürür" diye konuştu.

"6 DEĞİL 16 PARTİ DİZİLSİN İKTİDARI ALAŞAĞI EDEMEZ"

Açıklamalarının devamında Metiner, "Onun dışında 6 parti değil 16 parti yan yana dizilsin Erdoğan'ı da AK Parti iktidarını da alaşağı edemez. Onun için bizim ne yapıp edip ekonomiyi düzeltmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"DÜNYADA KENDİ KENDİNE YETEBİLEN ÜLKE YOK"

Türkiye'nin ekonomi politikasına ilişkin de konuşan Metiner, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada kendi kendine yetebilen hiçbir ülke yok yoktur, hiçbir konuda... Biz öyle bir tablo çiziyoruz ki; dışarıdan hiçbir şey ithal etmeyeceğiz. Her şeyi içeride kendimiz üreteceğiz. Kendimiz tüketeceğiz, ihracat da yapmayacağız.

İthal ettiğimiz öyle ürünler var ki; kendi içimiz işleyip dışarıya da ihraç ediyoruz. Bir liraya aldığımız şey 3 liraya ihraç ettiğimiz bir ürüne dönüşüyor. Şimdi bu ekonomistlerin, tarımı en iyi bilen insanların konuşabileceği konular. Bunu iyi bilen gazetecilerimiz, siyasetçilerimiz yok mu? Var.

"O ZAMAN DÜNYADAKİ İNSANLARIN BİRBİRLERİNE İHTİYAÇLARI OLMAZ"

Şu an Google'a bakıp da; şu kadar ton arpayı biz ithal ediyoruz, bu kadar üretiyoruz. Aslında ithal ettiğimiz arpayı da bizim burada üretmemiz lazım. Soğanı da, patatesi de burada... O zaman dünyadaki insanların birbirlerini hiçbir şekilde ihtiyaçları olmaz ki yani. O zaman ithal, ihracat olmaz. Herkes kendine yetecek, her şeyi kendi ülkesinde üretsin ve türetsin kimse hiçbir yerden bir şey ithal etmesin. Tarım politikalarımızın eleştirilecek yanları yok mu? Fazlası ile var. Ayrıntılara girmeden söylüyorum. Çünkü bu konuda görüşlerine itibar ettiğim arkadaşlarım var."

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Mehmet Metiner AK Parti Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500

Yorumlar (9)

Süleyman Demir:

AYNEN ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞ METİN BEY YÖNETİM BUNUN FARK INDA DEĞİLMİ ACABA CEVREM DE DAHA ÖNCE HEP OY VERMİŞ AMA BÖYLE DEVAM EDERSE ASLA AK PARTİYE OY VERMEM O KADAR ÇOK KİŞİ VARKİ

7
1
yanıtYanıtla
özgün özen :

Bencede doğru konuşmuş fiyatlar arttıkça oy oranları hızla düşüyor acil ekonomik iyileştirmeler yapılmalı emekli işçi memur ücretli çalışanların şartları iyileştirilmeli pahalı olan ürünler ithat edilerek fiyatlar dizginlenmeli aracı ve komisyoncular dizginlenmeli..

3
2
yanıtYanıtla
levent tugcu:

Doğru konuşmuş napıyoruz AKP ye oy vermiyoruz.

4
0
yanıtYanıtla
ERKAN :

iyide sizi getiren halk niye getirdi? refah içinde yaşamak için. şu zamlarla bu mümkün mü? halk sizin refahınız bozumasın diye çalışır vergi verir oldu. değil 16 parti 1 parti alaşağı eder sizi böyle halktan kopuk bi haber olursanız.

4
0
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Unuttukları bir konu daha var mülteciler,,

4
0
yanıtYanıtla
Murat Şengezer:

Seçimlerde görüşürüz memo

4
0
yanıtYanıtla
Erdinç Memiç:

Bu kadar zam olmaz, bitecek gibide gözükmüyor, devamlı zam zam nereye kadar hep bir bahane.. çözüm ?

4
0
yanıtYanıtla
Alioz:

20 yıldir iktidardasiniz dışarı bagimlilikta tavan yapmisiz. Arkadaş diyor ki; herşeyi biz uretirsek kimsenin kimseye ihtiyacı kalmaz. Gerçekten insanların akillariyla dalga geçiyorsunuz ve size hala inanan oksijen israfı çok var bu ülkede.

4
0
yanıtYanıtla
Ali Demir:

hayatımda gördugum en işsiz milletvekili bu adam hala kendini akp saflarında görünüyor halbuki sayın soyluyla kavgalarından sonra isi bitti bunun

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title