Haberler
BBC

Ünlü Feminist Yazar Herkesi Şaşkına Çevirdi: Tecavüz Çok Önemli Bir Suç Değil

Güncelleme:

Feminist kimliği ile bilinen Avustralyalı yazar Germaine Greer'in "tecavüzün çok önemli bir suç olmadığını" söylemesi ve cezasının azaltılması çağrısı yapması İngiliz kamuoyunda tepki topladı.

Feminist kimliği ile bilinen Avustralyalı yazar Germaine Greer'in "tecavüzün çok önemli bir suç olmadığını" söylemesi ve cezasının azaltılması çağrısı yapması İngiliz kamuoyunda tepki topluyor.

"DUYARSIZ VE ÖZENSİZ BİR HAREKET"

Guardian gazetesinin geniş bir şekilde sayfasına taşıdığı açıklamaları Greer, Galler'de düzenlenen Hay Edebiyat Festivali'nde yaptı.

Yazara göre, toplum tecavüze, ciddi bir suç olarak bakmak yerine, "duyarsız ve özensiz" bir hareket olarak görmeye başlamalı.

"TECAVÜZCÜYE DÖVME YAPILSIN"

Greer'in tecavüz için öngördüğü uygun ceza ise 200 saat kamu hizmeti ya da tecavüzcünün koluna "T" harfi dövmesi yaptırılması.

İngiltere'de yaşayan 79 yaşındaki Greer'ın tecavüzü "kötü cinsel ilişki" olarak tanımladığı açıklamaları sosyal medyada tepki topladı.

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Ünlü yazarın açıklamaları için bir Twitter kullanıcısı "duyduğum tiksintiyi ve hayal kırıklığını kelimelere dökemiyorum" ifadesini kullandı.

"TECAVÜZLER HASAR VERMİYOR"

Festivalde konuşan Greer, tecavüz kavramına bakışı tersyüz etmeyi amaçladığını da söyleyerek, "Tarihin derinliklerine bakarak bu konuda mesafe katedemiyoruz" dedi.

79 yaşındaki yazar açıklamalarına şöyle devam ediyor:

"Tecavüzlerin çoğu aslında bir hasar vermiyor. Tecavüzü büyük bir suçmuş gibi düşünmek yerine rızasız ilişki olarak düşünelim. Bu içinde duygu bulunmayan kötü cinsel ilişkiden farklı değil.

KENDİSİ DE TECAVÜZE UĞRAMIŞ

"Bakın size ne söyleyecğim... Penisin öldürücü bir suç aleti olduğuna inanmak isteyebilirsiniz ama bu saçmalıktan başka bir şey değil. Doğru değil. Penis korkusu içinde yaşamıyoruz. Bir adam sizi penisi ile öldüremez."

Germaine Greer, bu konuşması sırasında kendisinin de geçmişte tecavüze uğradığını anlattı.

BBC

Komik - İlginç Dünya Haberler

500

Yorumlar (46)

zebani:

sapık fantezilerini kendine sakla mendebur mel''un mahluk! Allah cezanı versin!

22
4
yanıtYanıtla
Hasan:

Dünya arsızların, azgınların rahatça yorum yapabileceği bir duruma geldi. Rabbim bunlar yüzünden bizleri de helak etmeAmin.

16
3
yanıtYanıtla
KIZILTUGAY:

Bu sözü gençken niye söylemedi,pörsüdükten sonra niye diyor?

14
4
yanıtYanıtla
Yorumcu:

Kadının kadına yaptığı eziyet bu oluyor galiba. Zaten dünya genelinde kadın toplumda yeterli saygıyı görmek için çaba gösterirken bunun gibi bunaklar herseyi boşa çıkartmaya çalışıyor. Ne demek oldurmez. Bir ruhukuk öldürüyor. Geleceğini öldürüyor. Yaşam sevincini hayallerini mutluluğu yani iyi olan ne varsa öldürüyor. Bütün bunlara rağmen nefes alması mi rahatsız etti seni. Hayatında her zaman kanayan bir yarası olacak. Kadına bu şekilde davranan erkek sana da saygı duyup alkış mi yapacak. Tecavüz etmeyen erthey en erkekte napiyorsun bu sefer kadına şiddet uyguluyor sözlü ya da bedensel. Erkeğin adı artık kadının da bir adı olsun. İyi ki bu kadının kitabını okumamisim verdiğim paraya uzulurdum. Toplum düzenine aykırı bu kadın tutuklasinlar.

13
5
yanıtYanıtla
eylül:

bu konuşmalardan bile tiksiniyoruz

12
5
yanıtYanıtla
serseri:

teyze bu açıklamalardan sonra sana gelenlere kızmazsın herhalde

15
2
yanıtYanıtla
ebru:

kadin kafayi yemis

13
4
yanıtYanıtla
nur:

evet öldürmez ama psikolojik olarak öldürüyor, bide üstelik tecavüzcüsüyle evlendiriliyorlar bu daha büyük bir yıkım, allah herkese vicdan ve merhamet versin

11
5
yanıtYanıtla
Sakaryalı:

.....şu kadınları anlamak çok zor yaparsan suç / yapmazsan suç en iyisi mermiyi namluya sürünce çokta düşünmeyecen....

6
10
yanıtYanıtla
Peh:

Yıllarca feminist yaşamış pişmanlıktan olsa gerek artık her türlüsünü kabul etmeli demiş ama ne fayda yaş 70 iş bitmiş

13
1
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title