Haberler

Ukrayna ve Moldova'nın Bağımsızlık Günü Bakırköy'de Kutlandı

Güncelleme:

Ukrayna ve Moldova'nın İstanbul başkonsoloslukları, Bakırköy Belediyesi ve Ukrayna Kültür Derneği ile Ukrayna Dayanışma Derneği tarafından her iki ülkenin bağımsızlık günü dolayısıyla Ukrayna Parkı'nda ekinlik düzenlendi. Etkinliğe, Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi, Moldova'nın İstanbul Başkonsolosu Sergiu Gurduza, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile her iki ülkeden davetliler katıldı.

Ukrayna ve Moldova'nın Bağımsızlık Günü, Bakırköy'de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Ukrayna ve Moldova'nın İstanbul başkonsoloslukları, Bakırköy Belediyesi ve Ukrayna Kültür Derneği ile Ukrayna Dayanışma Derneği tarafından her iki ülkenin bağımsızlık günü dolayısıyla Ukrayna Parkı'nda ekinlik düzenlendi.

Etkinliğe, Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi, Moldova'nın İstanbul Başkonsolosu Sergiu Gurduza, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile her iki ülkeden davetliler katıldı.

Başkonsolos Nedilskyi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü'nün 24 Ağustos'ta, Moldova'nın ise bugün kutlandığını söyledi.

Türkiye'de de 30 Ağustos'ta Zafer Bayramı'nın kutlanacağını aktaran Nedilskyi, bugünün üç kardeş ülkenin ortak etkinliği olduğunu aktardı.

"Türkiye çok önemli, çok büyük, güçlü bir ülke"

Nedilskyi, Türkiye'nin çok önemli, çok büyük ve güçlü bir ülke olduğunu belirterek, "Komşuluk ilişkileri içinde bu etkinliği organize ettik, vatandaşlarımızı bir araya getirdik ve kutlama yapıyoruz." dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı tam ölçekli savaşın ilk gününden bu yana Türkiye'nin Ukrayna'ya yardım ettiğini kaydeden Nedilskyi, "İnsani yardımlar, savunma sanayi işbirliğimiz çok ciddi manada. Bayraktarlar ve diğer markalar Ukrayna'ya destek vermekte. Bu etkinlikte bir araya gelmekten gerçekten mutluyuz." diye konuştu.

Türkiye'de 6 Şubat'ta şiddetli bir deprem yaşandığını anımsatan Nedilskyi, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından alınan karara uygun olarak Ukrayna'dan kurtarma ekiplerinin ilk günden itibaren ülkeye gelerek çalışmalara katıldığını aktardı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise "İnsani yardımlarımızın devam edeceği, kalıcı barışın sağlanması konusunda ülkemiz olarak elimizden gelenlerin fazlasının yapılacağı, savaşların olmadığı, kalıcı barışın sağlandığı günler dileğiyle hem Ukrayna'nın hem de Moldova'nın ulusal bağımsızlık gününü tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, çeşitli yarışmalar düzenlenirken her iki ülkenin şarkıcıları da konser verdi.

Kaynak: AA / Dünya

Bülent Kerimoğlu İstanbul Moldova Ukrayna Dünya Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi? Celtic St.Mirren maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Celtic St.Mirren maçı şifresiz mi? Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title