Haberler

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Dışişleri bakanlarından sonra liderler olarak bir araya geleceğiz

Güncelleme:

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ile 11 yıl sonra gerçekleşen temas hakkında konuştu. Milli savunma bakanlarının görüşmesinden sonra temasın süreceğini belirten Erdoğan, "Rusya-Türkiye-Suriye arasında bakanlarımızın bir araya gelişiyle bir süreç başlattık. Dışişleri Bakanlarımızı 3'lü olarak bir araya getireceğiz. Daha sonra da liderler olarak bir araya geleceğiz." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde MİT Başkanı Hakan Fidan ile Moskova'da, Suriye Savunma Bakanı ile görüştü. 11 yıl sonra iki ülke arasında yapılan ilk görüşme olarak tarihe geçen temaslara Rus yetkililer de eşlik etti. Bu gelişmenin ardından tüm gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu hakkında yapacağı yoruma çevrildi.

"ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLARIMIZ GÖRÜŞECEK"

Bugün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Suriye ile ilişkilere de değindi. Cumhurbaşkanı, "Bu sabah Sayın Putin ile görüşmem oldu. Türkiye-Rusya-Suriye olarak bir süreç başlattık. Ardından Dışişleri Bakanlarımızı bir araya getireceğiz. Daha sonra da gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz. Derdimiz suhuleti sağlamak, barışı egemen kılmak. Zelenski ile de görüşmem olacak, Rusya-Ukrayna ilişkilerini görüşeceğiz." dedi.

ÇAVUŞOĞLU MUHALİFLERLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da önceki gün Suriye muhalefeti ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, ''Muhalefete rağmen bir normalleşme ya da görüşme olmaz. Bu süreç, onların hilafına değil. Bir de şöyle bir yorum yapılıyor: 'Türkiye rejimle uzlaşacak, dolayısıyla herkesi zorla Esad'a teslim edecek.' Öyle bir şey yok, geri dönüşler olur ama güvenli ve onurlu bir şekilde olması önemli'' diye konuştu.

''LİDERLER GÖRÜŞMESİ CUMHURBAŞKANIMIZIN VERECEĞİ KARAR''

Çavuşoğlu, ''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile seçimlerden önce görüşecek mi?'' sorusuna ise "Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği bir karar. Önce biz bir görüşelim, sonra bu değerlendirilir'' yanıtını vermişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Türkiye Suriye Rusya Dünya Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (12)

Onur Yener:

Fındık kadar beyninizle Erdoğan'a siyaset öğretmeyin.İsrail, İran, Suriye, Rusya veya Amerika hiçbiri sonsuza kadar ne dostumuz nede düşmanımızdır.Bu günkü durum ve menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa ona göre hareket edilir.

30
68
yanıtYanıtla
SMMM:

MADEM DİPLOMASİ VAR DA NE DİYE 10 MİLYON SURİYİ ÜLKE YE ALDIRDINDA VATANDAŞA CEFA CEKTİRDİN OZAMAN YAPAYDIN BU DİPLPMASİYİ

83
13
yanıtYanıtla
quantum :

Önceden esadı ışid belasını ortadoğunun başına musallat edip, destek vermekle suçlayanlar, iki eli kanlı o diktatör artık o koltukta oturamaz diyenler yine eksen değiştirmiş. Aynı israil, bae ve mısırda olduğu gibi

73
18
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

Kadim dostumuz Sayın Başar esad ile Kadim Dost Sisi ile görüşeceyük

53
11
yanıtYanıtla
Cengiz Ayhan:

Tam bir Komedi

49
14
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

Esed ASLAN DEMEKTİR..

43
11
yanıtYanıtla
Doğuş:

Diyelimki siz siyasi menfaat icabı anlaştınız. Peki binlerce çoluk çocuk öldü yuvalar dağıldı bunun hesabını nasıl vereceksiniz

29
14
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Belki de görüşme talebi Esad'dan gelmiştir, çünkü Suriye Türkiye'ye girmedi ama Türkiye Suriye'nin 30 kilometre derinliğine girmiş bulunmakta.

8
24
yanıtYanıtla
Abdullah :

nerden nereye vaybe esed katil esed diyen şimdi görüşecek terör esed şimdi reis terorle görüşecek

12
9
yanıtYanıtla
bekir yapici:

arap basini cok daha degisik seyler yaziyor ayrica lider seviyesinde yüzyüze görüsmek icin önce secimi kazanmak gerek surda kalmis 4.5 ay esad bunu bilmiyormu saniyoruz.

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title