Haberler

Rus muhalif lider Navalny'nin avukatından vahim iddia: Cesedi kayboldu

Güncelleme:

Rusya lideri Putin'in ezeli rakibi Aleksey Navalny'nin ölümü dünya gündemine oturdu. Ülke genelindeki protesto gösterilerinde onlarca kişi gözaltına alındı. Çok konuşulacak bir iddia ortaya atan Navalny'nin avukatı morg için verilen bir numarayı aradığını ve "cesedin morgda olmadığı" yanıtını aldığını söyledi.

Tutuklu bulunduğu cezaevinde öldüğü açıklanan Rus muhalif Aleksey Navalny'nin avukatı, cesedin kaybolduğunu iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak gösterilen ve 19 yıl hapis cezasına çarptırılan muhalif lider Aleksey Navalny cezasını çekmekte olduğu Yamalo-Nenets bölgesindeki hapishanede dün hayatını kaybetti. Navalny'nin sözcüsü Kira Yarmysh bu sabah yaptığı açıklamada Rus muhalif liderin cesedinin soruşturma sebebiyle morgda tutulduğunu, cesedin hemen ailesine teslim edilmesini talep ettiğini belirtti.

AVUKATINDAN KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMA

Navalny'nin annesi Lyudmila Navalny oğlunun ani ölümü sonrası bugün kuzey Rusya'daki hapishaneye doğru yola çıktı. Anne Navalny'e verilen belgede, oğlunun 16 Şubat'ta yerel saatle 14.17'de öldüğü yazıldığı belirtildi. Navalny'nin annesiyle birlikte Salehard kasabasına gelen avukatı ise morg için verilen bir numarayı aradığını ve "cesedin morgda olmadığı" yanıtını aldığını söyledi. Putin'in en sert muhalifinin cesediyle ilgili durum netlik kazanmadı.

Rus Muhalif lider Navalny'nin cesedi soruşturma için tutulduğu morgda kayboldu

"NAVALNY'NİN ÖLÜMÜNDEN PUTİN SORUMLUDUR"

Öte yandan; Navalny'nin şok edici ölümü, Rusya genelinde bir dizi anma töreni ve protesto gösterilerine yol açtı. Göstericilere sert müdahalede bulunan polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. ABD Başkanı Joe Biden da hapishanede hayatını kaybeden Aleksey Navalny'nin sır ölümünden Rusya Devlet Başkanı Putin'i sorumlu tuttu. Biden,"Putin, onu zehirledi, tutuklattı ve yargılattı. Onu hapishaneye gönderdi ve izole etti. Navalny'nin ölümünden Putin sorumludur. Navalny'nin başına gelenler Putin'in acımasızlığının bir başka kanıtıdır. Kimse kandırılmamalı" dedi.

Rus Muhalif lider Navalny'nin cesedi soruşturma için tutulduğu morgda kayboldu

BİRÇOK KEZ HAPİS CEZASI ALMIŞTI

47 yaşında, üç yıldır tutulduğu cezaevinde yaşamını yitiren Rus muhalif lider Navalny, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en önemli muhalifleri arasındaydı. Navalny yıllarca yolsuzluklara karşı mücadele etti ve Putin'in kurduğu sistemi eleştirdi. Ancak seçimlerde rakip olamadı ve birçok kez hapis cezasına çarptırıldı. Navalny 2020'de zehirlenerek hastaneye kaldırıldı ve 2022'de 19 yıl daha hapis cezası aldı. Rusya Federal Cezaevi Hizmetleri (FSİN), tutuklu muhalif Navalni'nin cezaevinde hayatını kaybettiğini duyurdu.

Rus Muhalif lider Navalny'nin cesedi soruşturma için tutulduğu morgda kayboldu

Rus Muhalif lider Navalny'nin cesedi soruşturma için tutulduğu morgda kayboldu

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Dünya Rusya İnsan Hakları Hukuk 3.Sayfa Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title