Haberler

Roma ve Viyana Arasındaki Sınır Gerginliği Tırmanışa Geçti

Güncelleme:

Roma ve Viyana arasında göçmen geçişleri yüzünden sınır gerginliği yaşanıyor. Bu gerginlik, Viyana'nın sınıra çit inşa etmeyi planladığını açıklamasıyla arttı.

Avusturya'nın İtalya sınırındaki Tirol bölgesi polis şefi Helmut Tomac, Tiroler Tageszeitung gazetesine açıklama yaptı. Tomac, açıklamasında Brenner sınırına 400 metrelik çit inşa etmeyi planladıklarını ifade etti. Tomac, İtalya- Avusturya sınırındaki Brenner sınır kapısında 250 polisin görevlendirileceğini ve gerekirse askerlerin de konuşlandırılacağını belirtti.

2 ÜLKE ARASINDAKİ GERGİNLİK, TIRMANIŞA GEÇTİ

İtalya ile Avusturya arasında göçmen geçişleri yüzünden yaşanan sınır gerginliği, Avusturya'nın sınıra çit inşa etmeyi planladığını açıklamasıyla tırmanışa geçti.

AVUSTURYA DAHA ÖNCE DE BRENNER SINIRINDA KONTROLLERE BAŞLANACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, çitin yapımına başlanması için İtalya ve Avusturya içişleri bakanlarının yarın Roma'da yapması planlanan görüşmenin beklendiği, İtalya'nın "işbirliğine yanaşmaması halinde" çitin yapımına başlanacağı belirtildi. Avusturya'nın ayrıca, İtalya'dan giden trenlerde, henüz İtalyan topraklarındayken kontrol yapmayı talep ettiği bilgisi de verildi.

Avusturya tarafı daha önce de Brenner sınırında kontrollere başlanacağını açıklamış, bu karar hem İtalya hem de AB kurumlarından tepki çekmişti.

"SINIRI KAPATMA HİPOTEZİ AVRUPA'NIN KURALLARINA PİŞKİNCE KARŞI GELMEKTİR"

Sınıra çit örme planı da İtalya'da tepkiyle karşılandı. İtalya Başbakanı Matteo Renzi internetteki blog sitesinde yazdığı mesajda, "Brennero sınırını kapatma hipotezi, tarihe, mantığa ve geleceğe karşı olduğu gibi Avrupa'nın kurallarına da pişkince karşı gelmektedir" dedi.

BOLDRİNİ: AB, DEVREYE GİRMELİ

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, "Avusturya'nın anlamsız davranışını" eleştirirken, Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini de AB'den devreye girmesini istedi.

RENZİ: BU YIL İTALYA'DAN GELEN GÖÇMEN SAYISI ABARTILIYOR

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, yaz aylarına doğru göçmen akışının artması beklentisine karşı Mayıs sonundan itibaren İtalya sınırında kontrollerin başlayacağını söylemişti. İtalya Başbakanı Renzi ise bu yıl İtalya'ya gelen göçmen sayısının "abartıldığını" belirterek "Bu yılın ilk 4 ayında İtalya'ya gelen göçmen sayısı 2014'tekinden daha az, 2015'tekine ise eşit" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe, Övgü Pınar.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Avusturya İtalya Tirol Roma Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (4)

BATININ TAKKESİ DÜŞTÜ..KEL GÖRÜNDÜ..:

EĞER. . . . . . SURİYEDEN GELEN BU GÖÇMENLER . . . . . . . HIRİSTİYAN OLSAYDI. . . HEPSİNİ . . . SESSİZ SEDASIZ ALIRLARDI. . . . . . . . HİÇBİR SORUN OLMAZDI. . . . . . . ADAMLAR , LAİKLİĞİ BİZE SATTI. . . . KENDİLERİ. . . . . NE BİÇİM . . . HIRISTİYAN. . . . . HEMDE. . . MÜSLÜMANI BÖCEK GİBİ GÖRÜYORLAR. . . BUNA RAĞMEN. . . SUÇ ONLARDA DEĞİL. . . . BUNU GÖRE GÖRE. . . . HALEN BATIYA KOŞAN GURURSUZ İNSANLARDA. . . VE BATI UŞAKLIĞINI. . . KENDİNE DİN EDİNMİŞ. . . HAYSİYET YOKSUNLARINDA. . . HERŞEY ORTAYA SAÇILDI. . . BATI UŞAKLARI. . İSLAM ALEMİNDE HAYSİYET BIRAKMADILAR

3
3
yanıtYanıtla
erol:

avrupalılarda gelsin türkiyeye onlarıda doyururuz çok şükür

3
1
yanıtYanıtla
A:

INSAN HAKLARI NEREDESIN, KAPILARI ACIN DIYE KÜKRESENE, TÜRKIYE OLSA HEMEN KAPILARI AC DIYE BAGIRIRDIN DEGIL MI

3
0
yanıtYanıtla
Adınızı yazın:

Pis gavurlar yiyin bir birinizi dağılıp gideceksiniz en nihayetinde. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title