Haberler

Tüm Müslümanlara Mescid-i Aksa İçin "Başkaldırı" Çağrısı

Güncelleme:

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı, dünyadaki tüm Müslümanlara "büyük başkaldırı" çağrısı yaptı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, dünyadaki tüm Müslümanlara Mescid-i Aksa'yı savunmak ve korumak için "büyük başkaldırı" çağrısı yaptı.
Karadavi, yaptığı yazılı açıklamada, "İslam ümmetinin büyük işlerle meşgul olması gerekir. Mescid-i Aksa ile meşgul olması ve ona yönelik entrikalar ve tuzaklara karşı mücadele etmesi gerekir" ifadesini kullandı.

Karadavi, İslam dünyasındaki insanları, İslam ümmetinin düşmanlarına ve yöneticilerine halkın kutsalları ile ilgili konuda gevşekliği ve hafife almayı kabul etmeyeceği mesajı göndermek için "büyük başkaldırı" çağırdı. Karadavi ayrıca, Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin siyonist güçler ve Yahudi yerleşimcilere karşı Mescid-i Aksa'nın savunuculuğunu yapan Filistinli murabıtların iaşelerinin karşılanması projesinin üstlenilmesini talep etti.

"MESCİD-İ AKSA'YA TURİST DEĞİL, FATİH OLARAK GİRMEK İSTİYORUM"

Filistinli olmayanların Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmelerinin haram olduğuna dair fetvasını tekrarlayan Karadavi, "Mescid-i Aksa'ya turist değil fatih olarak girmek istiyoruz" yorumunu yaptı.

PAZAR GÜNÜ ORTALIK KARIŞMIŞTI

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle aşırı siyonist çizgideki yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.



İsrail askerleri postallarıyla salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

"HEDEFLERİ BÖLMEK!"

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri tepki çekerken, Filistinli siyasetçi ve uzmanlar, İsrail'in artan ihlallerinin asıl hedefinin Mescid-i Aksa Külliyesi'nin mevcut hukuki statüsünü değiştirmek ve burayı "Yahudiler ile Müslümanlar arasında bölmek" olduğunu savunuyor.

MÜSLÜMANLARIN İLK KIBLESİ

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Külliyesi, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Siyonist yerleşimciler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Cami'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu külliye sahasının altında, Hazreti Süleyman mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla kazı çalışmaları yapıyor.

Aşırı sağcı siyonist yerleşimciler ve İsrailli yetkililer, zaman zaman Mescid-i Aksa Külliyesi içindeki avlu ya da binalara girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

Kaynak: AA / Dünya

İsrail Dünya Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

500

Yorumlar (25)

cemreMobil-ANDROID:

Kahrolsun ısrail

15
2
yanıtYanıtla
HKNSMSN:

''Müslümanlar, Yahudilerle harp etmedikçe kıyamet kopmayacak. Harp olacak ve Müslümanlar onları kırıp mahvedecekler. Öyle ki, Yahudilerden bir kimse bir ağaç veya bir taşın arkasına saklanacak olsa, o ağaç ve taş dile gelerek ''Ey Müslüman, ey Allah''ın kulu, arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür, '' diyecek. Sadece Ğarkad ağacı haber vermeyecek, çünkü bu ağaç, onların ağacıdır.

11
4
yanıtYanıtla
creaton:

Zxx: Haydi diyelim Amerika japonyada yaptığı gibi bir atom bombası attı -onun modası geçti de- önleyebilecek bir gücün, bir eğitimin, bir durumun, teknolojin var mı? Allahın taktirimi diyecen yine. Olum malsınız lan. Adamlar uzayı keşfediyor sizin yandaşlarınız birbirini katlediyor (şii-sunni-işit-bokaharam, hizbullah) acıyarak izliyorum sadece. dış güçlerin bir şey yapmasına gerek yok ki sen cehaletinle bitiriyorsun zaten kendini içerden de bölünüyorsun.

yanıt1
yanıt8
halimMobil-ANDROID:

koyunlar önden buyursun filistinin türkiyeyle ne alakası var demi.

3
9
yanıtYanıtla
Giden oylesine gider:

Zengin musluman araplar ve kefen giyen ak troller onden buyursun lutfen.

6
5
yanıtYanıtla
Vanlı:

2 buçuk milyon insanın yaptıkları zulümleri 78 milyon bir Ülke olarak aval aval izliyoruz Müslümanlık bitmiş

11
0
yanıtYanıtla
Müslüman Kürt:

Cizrede katledilen Kürtler Müslüman değilmiydi.

7
3
yanıtYanıtla
semra Mobil-ANDROID:

kahrolasin israil

9
1
yanıtYanıtla
HKN:

Biz kitapta İsrail oğullarına şu hükmü de bildirdik: ‘Siz ülkede iki defa fesat çıkaracak ve açık zorbalıklar yapacaksınız. Onlardan birincisinin vâdesi geldiğinde, kuvvet ve şiddet sahibi olan kullarımızı sizin üzerinize musallat ederiz. Onlar sizi yakalayabilmek için evlerin aralarına bile girerek her tarafı didik didik edip araştırırlar. Bu yerine getirilmesi gereken bir sözdür. '' (İsra Suresi, 17/4-5).

9
0
yanıtYanıtla
AmsterdamliMobil-IOS:

O birlik ve butunlugun bi bulsak zaten o mubarek yerleri temizleriz evvel Allah ....

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title