Haberler

Koronavirüs aşısını bulan Prof. Dr. Şahin'in kendi aşısını yaptırması yasak! Türk mucit nedenini açıkladı

Güncelleme:

Dünyaya umut olan koronavirüs aşısını geliştiren Türk mucit Prof. Dr. Uğur Şahin, muhabirin yönelttiği "Kendi bulduğunuz koronavirüs aşısını yaptırmanız yasak. Peki ama neden?" sorusuna yanıt verdi. Prof. Dr. Şahin, Alman yasalarının buna izin vermediğini söyledi.

BioNTech CEO'su Uğur Şahin, Alman haber kanalı Deutsche Welle'ya (DW) verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

"NEDEN İZNİNİZ YOK ANLAMIYORUM"

Aşı ile alakalı bilgiler veren, dağıtım sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Şahin, Alman muhabirin "Aşıyı bulmanıza rağmen ben, neden yasal olarak aşı yaptırmaya izniniz olmadığını anlamıyorum" soruna da cevap verdi.

ALMAN YASALARI ENGEL OLUYOR

Aşıyı alması gereken öncelikli risk gruplarının olduğunu söyleyen Şahin, Alman yasaları çerçevesinde şirket çalışanlarının aşı denemelerinde yer almasına izin verilmediğini kaydetti.

GELİŞTİRİLEN AŞI MUTASYONA KARŞI ETKİLİ Mİ?

Prof. Dr. Uğur Şahin, ABD'li Pfizer şirketi ile geliştirdikleri aşının İngiltere'de mutasyona uğrayarak ortaya çıkan yeni tür koronavirüse karşı da koruma sağlayacağına inandığını söyledi.

Şahin, bilimsel açıdan ihtimalin yüksek olduğuna dikkat çekerek "Aşıyı mutasyona uğramış yaklaşık 20 virüs varyasyonu üzerinde test ettik. Aşının sağladığı bağışıklık tepkisi, her virüs varyasyonunu etkisiz hale getirdi" açıklamasında bulundu.

"ETKİ MEKANİZMASININ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ETKİLENMEYECEĞİNE EMİNİZ"

Virüsün şu anda güçlü bir şekilde mutasyona uğradığını ifade eden Şahin, testlere devam etmeleri gerektiğini ve bunun da yaklaşık iki hafta süreceğini belirterek "Ancak (aşının) etki mekanizmasının önemli ölçüde etkilenmeyeceğine eminiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Deutsche Welle Uğur Şahin CEO Haberler

500

Yorumlar (116)

bilge adam:

2023 yılında dünya devletlerinin kaldırılması hedefleniyor. en azından başlangıç tarihi o zaman aralığı, Korona virüs aslında yok ancak siz var olduğunu sanacaksınız çünkü bütün medya gücüyle size bunu kabul ettiricekler. Peki bu salgının amacı ne? tabiki o tarih geldiğinde korku ile sindirilmiş insanların susması için. Korona dan ölen de yok Ölenlerin hepsi ilaç almış kişiler, Eğer gerçekten salgın olaydı yürürken sağda solda düşen insanlar görürdünüz

29
16
yanıtYanıtla
Adanalı:

Senin Kendine Yapmadığın Aşıyı Milletemi Yapacaksınız Bu İnsanları Kobay Olarakmı Kullanacaksınız Yürü Gittt

36
7
yanıtYanıtla
H:

AZINA SAĞLIK

yanıt6
yanıt0
DÜRÜST:

BÜTÜN DÜNYA BU BİLİM ADAMIMIZI TAKDİRLE ALKIŞLARKEN, KENDİ SOYDAŞIMIZI YERDEN YERE VURAN ZİHNİYETİ ANLAMIYORUM( ASLINDA NİYETLERİ ÇOK İYİ ANLAŞILIYOR)

19
17
yanıtYanıtla
ENİS:

BİLİM ADAMI MI, ''BİLİM ADAMIMIZ MI''? ARA SIRA YABANCI HABER PORTALLARINA BAKIVERİN BİR ZAHMET. ALMAN HABERLERİNDE KİŞİYLE ALAKALI TEK BİR SATIR DA ''TÜRK'' KELİMESİ HİÇ GEÇMEDİ, GEÇMİYOR. İFADELERİ AYNEN ŞÖYLE: FALANCA MİKROBİYOLOJİK ARAŞTIRMA ŞİRKETİNİN SAHİBİ VE ARAŞTIRMACISI BİLİM ''İNSANIMIZ''FİLANCA. . . . ABD''DE İSE PFİZER''İN YAN KURULUŞU ''ALMAN FALANCA FİRMANIN. . . . ). BİZ NEYİMİZE GELİN GÜVEY OLUYORUZ?O AŞI BİZE NE ZAMAN VERİLECEK, VERDİĞİ TARİHİ BİLİYOR MUSUNUZ?EN ERKEN YAZ ORTASINDA.

yanıt3
yanıt3
cimbomlu:

yalan cok sacma öyle bir yasa yok , size hepinize birdaha diyorum asi masi hepsi hikaye korona diye bir virus bulunmus nerden bulduysalar insanlari korkutmak icin bulunmus bir cümle, o asi insan icin cok tehlikeli akliniz varsa kimse yaptirmasin zaten simdiye kadar asiylami yasiyorduk.

21
15
yanıtYanıtla
Musti:

Sana korana versinler bak bakalım dünyanın kaç bucak olduğunu. Kelimelerle anlatılmaz verdiği acı ızdırap ölüm yanıbaşında bekliyor yaşayan bilir senin gibi andavvallar ancak küçümser.

yanıt4
yanıt5
ERKAN:

KMDEN ALDIN BU BİLGİYİ BERBERİNDEN Mİ BAKKALDAN MI? BİLİMSEL DAYANAĞI NEDİR OTURDUĞUN YERDEN KOMPLO TEORİSİ ÜRETMEKTEN BAŞKA BİŞEY YAPMIYORSUNUZ. ŞİMDİYE KADAR AŞIYLAMI YAŞIYORDUK EVET AŞI SAYESİNDEN BİR ÇOK HASTALIK BİTTİ. ÖRNEĞİN ÇOCUK FELCİ AŞI SAYESİNDE BİTTİ

yanıt2
yanıt5
..:

Evet aşıyla yaşıyodun aşılar bir çok salgın hastalığın bebek ölümlerinin önüne geçti nolur biraz kafanızı kullanın

yanıt3
yanıt6
YAVUZ HAN:

İnsan kendi kendine zarar verir mi. . . Aşı için kobaylar işçi sınıfı. . . bunlar aşı maşı yaptırmazlar. . . Almanya yasaları izin vermezmiş olayı da hikaye. . .

20
9
yanıtYanıtla
Tüm 116 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title