Haberler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Güncelleme:

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 13 kilometre derinliğinde gerçekleşen şiddetli deprem nedeniyle bölge halkı sokaklara çıktı. 7 büyüklüğündeki deprem, Çin ve Kırgızistan'ın yanı sıra Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da da hissedildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Aykol kasabası merkezli 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Kurumun internet sitesinden verilen bilgiye göre, Türkiye saati ile 21.09'da, Çin ile Kırgızistan sınırında bulunan Sincan Uygur-Özerk Bölgesi'ndeki Aykol kasabası merkezli 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

BÖLGEDE ARTÇILAR SÜRÜYOR

Depremin, yerin 13 kilometre derinliğinde olduğu bilgisi verilirken, yaklaşık yarım saat sonra bölgede 5,1, 5,5 ve 5,0 büyüklüğünde artçı sarsıntılar gerçekleşti.

Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiKırgızistan'ın başkenti Bişkek sokakları

DEPREM BİRÇOK ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

Deprem, Çin ve Kırgızistan'ın yanı sıra Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da da hissedildi.

HALK SOKAKLARA İNDİ

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te şiddetli sarsıntıdan ötürü halk paniğe kapılarak evlerini terk etti ve sokaklara çıktı. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerel saatle 00.09'da meydana gelen deprem sonucunda ülke genelinde hasar ve can kaybının olmadığını aktardı.

Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiKırgızistan'ın başkenti Bişkek sokakları

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı da depremin, Almatı'da 4 büyüklüğünde hissedildiğini açıkladı. Sosyal medyada, depremin hissedildiği ülkelerde insanların sokağa çıktığı görüntüler dikkati çekti.

İlk açıklamasında Kırgızistan'da merkez üssü Kızıl-Su olan 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildiren USGS, daha sonra depremin merkez üssünü Çin'in Aykol kasabası olarak güncelledi.

Haberler.com / Emre İliksiz - Dünya

Kırgızistan Tacikistan Kazakistan Özbekistan Afganistan Pakistan Sincan Deprem Uygur Dünya Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500

Yorumlar (14)

Yücel AtaBir:

Allah yardım etsin 10 km derinlik çok kötü yer yüzeyine çok yakınsa yıkım büyük olur 10 km deprem için derin degil

189
14
yanıtYanıtla
kadir şimşek:

Derinlik az oldu mu yıkım da az olurmuş hemen yüzeye enerji çıkışı kolay olurmuş

yanıt14
yanıt63
Yücel AtaBir:

Hatay depremi 8 km derinlikte oldu derinlik önemli 200 km derinlikte 6 şiddetindeki deprem yüzeyde az yıkıcılık yapabiliyor

yanıt60
yanıt4
Ali Kara:

İnşallah Uygur Türkleri kardeşlerimiz zarar ziyan görmemiştir. Allah yardımcıları olsun, bir daha göstermesin ne onlara ne de bize...

194
8
yanıtYanıtla
Musti40 :

Ayhan: Dua İslamda yokmudur? veya Allahın Rahmetine ve merhametine inanmıyorsak, bu nasıl bir imandır. Allahtan korkun EVET, fakat asla Allahın rahmetinden şüphe etmeyin! ALLAHIM SEN BİZLERİ AFFET RAHMETİNE SIĞINDIK!

yanıt71
yanıt9
Ali Kara:

Ayhan senin devlerin yanmış acil tamir ettir, Allah şifalar versin. Elbette tedbir alınmalı-gereken yapılmalı, ancak ne kadar tedbir alırsan al takdiri bozamazsın. O ne dilerse o olur.

yanıt8
yanıt0
existence:

Kıyamet yaklaşıyor,

67
24
yanıtYanıtla
Mehmet Kahraman:

kıyamet diye birşey yok , insanoğlu kendi sonunu kendi getirecek

yanıt4
yanıt1
Samet YILDIZ:

GEÇMİŞ OLSUN

43
1
yanıtYanıtla
Samet YILDIZ:

GEÇMİŞ OLSUN .....

34
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title