Haberler

Kara mantar hastalığında risk grubu açıklandı! En çok şeker hastalarını etkiliyor

Güncelleme:

Hindistan'da çok sayıda kişinin ölmesine neden olan kara mantar hastalığında risk grubu altındaki kişiler açıklandı. Özellikle şeker hastalığı bulunan kişilerin ciddi risk altında olduğu belirtildi.

Hindistan'da kara mantar kabusu devam ediyor. Koronavirüsü atlatan kişilerde görüldüğü belirtilen kara mantarla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Uzmanlar söz konusu salgın nedeniyle yeni hastaların yaklaşık yüzde 60'ının gözlerinden biri veya her ikisini kaybettiğini bildirdi. Hastalığın en çok etkilediği risk grubu hakkında da bilgilendirmede bulunuldu.

ŞEKER HASTALARI RİSK GRUBUNDA

Hindistan'da on binlerce hastada görülen hastalık, şimdiden çevre ülkelere yayılırken, uzmanlar 'kara mantar'a karşı en savunmasız grubu açıkladı. BBC'de yer alan habere göre hastalığın, koronavirüs tedavisinde kullanılan stereoidlerle bağlantılı olduğu aktarılıyor. Doktorlar, özellikle diyabet hastalarının risk grubunda olduğunu söyledi.

GÜÇLÜ ŞEKİLDE BAĞLANTILI

Manchester Üniversitesi'nden Dr. David Denning, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Mukormikoz, zayıf kontrol edilen diyabetle güçlü bir şekilde bağlantılıdır' ifadesine yer verdi.

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ NELER?

Yüzde şişlik ve siyah lezyonlar enfeksiyon belirtileri arasında sıralanıyor. Bazı kaynaklarda göz kararması veya renk değişikliği, bulanık veya çift görme, göğüs ağrısının da belirti olabileceği öne sürüldü.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Şeker Hastalığı Bbc Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title