Haberler

Japon Başbakan Şinzo Abe'den IŞİD'e Çok Sert Tepki

Güncelleme:

IŞİD'in alıkoyduğu ikinci Japon rehine Kenji Goto'yu da öldürmesinin ardından konuşan Japon Başbakan Şinzo Abe, "Bedelini ödeyecekler" dedi.

Japonya'nın bir süredir kurtarmak için çalıştığı rehin gazeteci Kenji Goto'nun dün IŞİD tarafından öldürüldüğü açıklandı. IŞİD yolladığı kafa kesme videosuyla Japon Başbakan Şinzo Abe'ye mesaj gönderdi.

BAŞBAKAN, AÇIKLAMA YAPARKEN AĞLADI

Videonun dünya basınında yankı bulmasının ardından Japonya Başbakan'ı Şinzo Abe bir açıklama yaptı. Açıklama sırasında ağlayan ve bir hayli üzgün olduğu görülen Şinzo Abe çok sert konuştu.

"BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Başbakan Abe, "Bu barbarca yapılan adi terör saldırısına karşı çok güçlü bir öfke hissediyorum. Kesinlikle kabul edilemeyecek bu şiddeti en güçlü şekilde kınıyorum. Bu teröristleri asla affetmeyeceğiz. Uluslararası topluluk ile birlikte IŞİD'e yaptıklarının bedelini ödetmek için çalışacağız" dedi.

İNFAZDAN SONRA JAPON ANNEDEN İLK AÇIKLAMA

İnfaz edilen gazeteci Kenji Goto'nun annesi Junko İşido, "Kenji öldü ve benim yüreğim parçalandı. Çok trajik bir ölüm, ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi.

Anne Junko Işido sözlerine şöyle devam etti: "Oğlum hep dünyayı savaşların olmadığı bir yer haline getirmeyi istiyordu. Çocukları savaş ve yoksulluktan kurtarmayı arzuluyordu. Size burda söz veriyorum ki ben onun bu çabalarını sürdüreceğim."

ABD, İNGİLTERE VE TÜRKİYE DE KINADI

IŞİD'in Japon gazeteci Kenji Goto'yu infaz etmesini ABD, İngiltere ve Türkiye de kınadı. ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD örgütünün yokedilmesi için müttefikleriyle birlikte çalışmayı sürdürüceklerini söyledi.

Türkiye, IŞİD terör örgütünün Japon gazeteci Kenji Goto'yu öldürmesini kınayarak, Japon Hükümetine ve halkına başsağlığı diledi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Terör örgütü DEAŞ'ın Haruna Yukawa adlı Japon vatandaşından sonra diğer Japon rehine gazeteci Kenji Goto'yu da öldürdüğü büyük üzüntüyle öğrenilmiştir." denildi.

Açıklamada, "Bu vahşi terör eylemini nefretle kınıyor, Kenji Goto'nun ailesine, Japon Hükümetine ve dost Japon halkına başsağlığı diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Terörizmin bir insanlık suçu olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörizmle mücadelede uluslararası toplumla tam bir dayanışma içinde hareket etmeye devam edeceğinin altı çizildi.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Öldürülen Japon rehine Kenji Goto geçtiğimiz ekim ayında Suriye'de IŞİD militanları tarafından kaçırılmıştı. IŞİD örgütü Goto'yu serbest bırakmak için Ürdün'de cezaevinde bulunan Iraklı terörist Sacide er Rişavi'nin salıverilmesini şart koşmuştu.

Ürdün ise, Rişavi'yi serbest bırakmak için IŞİD'in elindeki Ürdünlü pilotun da salıverilmesini talep etmişti. Ancak yürütülen bu müzakerelerden bir sonuç alınamamıştı.

47 yaşındaki Kenji Goto iki çocuk babasıydı.

ÜRDÜNLÜ PİLOTUN AKIBETİ BELİRSİZ

IŞİD geçen hafta elindeki diğer Japon rehine Haruna Yukawa'yı da öldürmüştü. IŞİD'in rehin tutuğu Ürdünlü pilotun akibeti ise bilinmiyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Kenji Goto Japonya Türkiye Işid Dünya Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500

Yorumlar (243)

Vatandaş:

BUGÜN PEYGAMBERİMİZ HAYATTA OLSA IŞİDLİLERİN ÖLDÜRÜLMESİNE FETVA VERİRMİYDİ? EVET DİYENLER YEŞİLE OLABİLİR DİYENLER TURUNCUYA HAYIR DİYENLER YORUM YAZSIN.

90
3
yanıtYanıtla
baba:

Bir başbakan iki vatandaşı için ağlıyor PEKİ biz ne yapıyoruz yüzlerce madencimiz öldüde bu işin fıtratında var dedi zamanın başbakanı işte bukadar duygusuz para yanlısıyız

40
38
yanıtYanıtla
Şırnak lımobilWeb@haberler.com:

Bütün dünya Kürtlere hayran Kürtlerin kahraman ligini konuşuyor her biji her biji

32
36
yanıtYanıtla
Kardeş JaponyamobilWeb@haberler.com:

Japon kardeşler teknoloji nizi Kürtlere verin Kürt ler sizin intikam inizi alır çünkü Kürtler dünyadaki bütün mazlum ların ve mağdur ların intikam ını alır gardaş

47
20
yanıtYanıtla
İLGİNÇ:

IŞİDİN ÖLDÜRDÜĞÜ BİR YAHUDİ BİLE YOK.

64
3
yanıtYanıtla
ZAZAmobilWeb@haberler.com:

Bunların hakkında sosyal demokrat kürt halkı geliyor gelmeye devam edecek yobazlar.

27
25
yanıtYanıtla
RojovamobilWeb@haberler.com:

Ulen adi herif, birde japonlarin basbakani olacan, isid sana1 hafta muhlet verdi, 200 milyon dolari verseydinde kurtarsaydin vatandasini. Ama para tatli geldi demi Isid sozunun eridir. Sana muhlet veriyorum dedi, getirmessen kesrrim dedi ve sozunude tuttu. Olay bukadar basit. Helal iside, kobanideki kafir kurtleride kesecek merak etneyin

8
42
yanıtYanıtla
ahmet ÖzdemirmobilWeb@haberler.com:

Asıl kınanması gereken abd israil ingiltere dir bu örgütü onlar kurdu çünki

32
13
yanıtYanıtla
BIJI ISID SEROK BAGDADImobilWeb@haberler.com:

BAZILARININ ZORUNA GIDIYOR AMA BIZ DIGERBEKIR OLARAK INADINA ISIDI DESTEKLIYOZ. ONLARIN DERDI KURT HALKIYLA DEGIL, KURT HALKINI KULLANAN IMANSIZ KAFIR KURTLERLE. BIZIM BIR SURU KARDESIMIZ VAR ISID SAFLARINDA. O AZILI KAFIRLERI ACIMADAN GEBERTIYORLAR. BIJI ISID SEROK BAGDADI...

10
34
yanıtYanıtla
BOP:

YAHUDİLERDE PARA BOL. BİR ORTADOĞU PROJESİDİR TUTTURMUŞLAR. NEYMİŞ DÜNYADA FARKLI ÜLKELERDE YAŞAYAN NE KADAR YAHUDİ VARSA ORTADOĞUDAKİ MÜSLÜMANLARI KATLEDİP BURALARA YAHUDİLERİ YERLEŞTİRMEK. O MÜSLÜMANLARIN SUÇU NE? FAKİR OLMALARIMI MÜSLÜMAN OLMALARIMI? YAHUDİLER IŞİDİ BU YÜZDEN KURDU VE SİLAH YARDIMI YAPILIYOR. IŞİDLİLER HAVADAN SUDAN SEBEP GÖSTERİP MÜSLÜMANLARI KATLEDİYOR. SONRADA PATRONLARI OLAN YAHUDİLER ORTADĞUYA YERLEŞECEK. SİZİN KÖKÜNÜZÜ MEHDİ KAZIR. HAZIR OLUN.

41
1
yanıtYanıtla
Tüm 243 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title